Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντός της ημέρας η ελληνική αντίδραση για την επίθεση κατά Ιράκ.
- Εμμένει η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Ανοικτό το θέμα κατανομής πόρων στην ΕΕ.
- Εγκατάσταση των S-300 στην Κρήτη υπο όρους δέχεται η Κύπρος.
- Μειώθηκε εκ νέου η τιμή της βενζίνης.
- Στην εντατική του ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.
- Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ εξήγγειλαν για αύριο στάση εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Εφές Πίλσεν με 80-53.
- Ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και με αντίπαλο τη Γιουβέντους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ,δήλωσε ο Μπάγεβιτς.
- "Πάγωσαν" στον Πανιώνιο, μόλις έμαθαν ότι αντίπαλος της ομάδας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων θα είναι η Λάτσιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντός της ημέρας η ελληνική αντίδραση για την επίθεση κατά Ιράκ.

Τις αντιδράσεις της Ρωσίας,Γαλλίας και Κίνας προκάλεσε η αεροπορική επίθεση, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Μεγ. Βρετανία κατά του Ιράκ. Μαχητικά αεροσκάφη των δυο χωρών σε 5 επιδρομές τους έπληξαν με 200 πυραύλους "Κρουζ" στόχους στη Βαγδάτη. Συγκεχυμένες ειναι οι πληροφορίες για θύματα και τραυματίες.Το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθεί η ελληνική αντίδραση για την αεροπορική επίθεση, που εξαπέλυσαν το βράδυ απο κοινού οι ΗΠΑ και η Βρετανία εναντίον στόχων στο Ιράκ. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, τόνισε οτι ανάλογες ενέργειες θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα.

Εμμένει η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Την αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας,Γεράσιμος Αρσένης,μιλώντας χθες σε εκπαιδευτικούς. Ο κ. Αρσένης αναφέρθηκε στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική παιδεία, καθώς και στο ρόλο, που πρέπει να έχει ο δάσκαλος και ο καθηγητής. Ωστόσο, συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων απο μαθητές και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απο φοιτητές. Η κυβέρνηση χθες μέσω του εκπροσώπου της τόνισε οτι ο κ. Αρσένης προβαίνει στους κατάλληλους χειρισμούς.

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Αρχίζει το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού για το 1999. Η συζήτηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να παρουσιάσει τα σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της οικονομίας, κάτι που επιβεβαιώνουν και διεθνείς οργανισμοί και να αναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει αυστηρή κριτική στο σύνολο σχεδόν της κυβερνητικής πολιτικής. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού και με ονομαστική ψηφοφορία.

Ανοικτό το θέμα κατανομής πόρων στην ΕΕ.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης ειναι να συμπληρωθεί η ΟΝΕ,με εκείνους τους άξονες πολιτικής, που θα δώσουν στους πολίτες τη βεβαιότητα για μια καινούργια ελπιδοφόρα πραγματικότητα, στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης οτι το θέμα της κατανομής των πόρων ειναι ανοιχτό στην ΕΕ και έχουν αντιδράσει στις προτάσεις των χωρών του Βορρά, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μαζί με την Ελλάδα, που επέμειναν στην εφαρμογή των όσων εφαρμόζονται.

Εγκατάσταση των S-300 στην Κρήτη υπο όρους δέχεται η Κύπρος.

Η κυπριακή κυβέρνηση αποδέχεται εγκατάσταση και πλήρη ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη υπό τον όρο ότι θα υπάρξουν δεσμεύσεις και εγγυήσεις, που θα απαντούν ικανοποιητικά στο αίσθημα ανασφάλειας του κυπριακού λαού, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αμερικανική πλευρά, αναφέρουν οι πληροφορίες, αποδέχεται τη θέση αυτή και συζητεί τους όρους που θέτει η Λευκωσία.

Μειώθηκε εκ νέου η τιμή της βενζίνης.

Νέες μειωμένες τιμές ισχύουν απο σήμερα και για μια εβδομάδα για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Αντίθετα, μικρή αύξηση σημειώθηκε στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Ειδικότερα, η μείωση στη βενζίνη σούπερ και την αμόλυβδη είναι 1 δρχ/λίτρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης 0,10 δρχ/λίτρο (για ποσότητες άνων των 1.000 λίτρων) και αύξηση 0,50 δρχ/λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.

Στην εντατική του ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, ο δημοφιλής ηθοποιός, Ντίνος Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής πάσχει από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, βαριά πνευμονική λοίμωξη και υψηλό πυρετό. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται σοβαρή και διευκρινίζεται ότι ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ εξήγγειλαν για αύριο στάση εργασίας.

Εξάωρη στάση εργασίας απο τις 10 το πρωί εως τις 4 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Στάση εργασίας απο τις 12 εως τις 4 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει επίσης για αύριο και οι τηλεπικοινωνιακοί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Εφές Πίλσεν με 80-53.

Ποιος θα σταματήσει τον Παναθηναϊκό; Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς πέρασε σαν ``τυφώνας`` από το ``Αμπντί Ιπεκτσί`` της Κωνσταντινούπολης και συνέτριψε με 80-53 την Εφές Πίλσεν στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Ο Πανιώνιος και ο Απόλλων Πατρών πήραν το εισιτήριο για τους ``16`` του Κυπέλλου Κόρατς.Οι Νεοσμυρνιώτες συνέτριψαν με 81-58 τη Ρέτζιο Εμίλια, ενώ το αχαϊκό συγκρότημα επικράτησε με 80-78 της Μακάμπι Ριζόν.Αντίθετα αποκλείστηκαν ο Παπάγου και το Ηράκλειο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και με αντίπαλο τη Γιουβέντους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ,δήλωσε ο Μπάγεβιτς.

Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει και με αντίπαλο τη Γιουβέντους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο προπονητής των ``ερυθρολεύκων``, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 3 Μαρτίου στο Τορίνο και η ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα, στο ΟΑΚΑ. Τα υπόλοιπα ζευγάρια του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ως εξής: Ρεάλ Μαδρίτης-Διναμό Κιέβου Μάντσεστερ Γιουνάιτερντ-Ιντερ Μπάγερν- Καϊζερσλάουτερν

"Πάγωσαν" στον Πανιώνιο, μόλις έμαθαν ότι αντίπαλος της ομάδας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων θα είναι η Λάτσιο.

``Πάγωσαν`` στον Πανιώνιο, μόλις έμαθαν ότι αντίπαλος της ομάδας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων θα είναι η πανίσχυρη Λάτσιο,αλλά η αισιοδοξία δεν χάθηκε απο το ``κυανέρυθρο στρατόπεδο``. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 4 Μαρτίου στο "Ολίμπικο" της Ρώμης και η ρεβάνς στις 18 του ίδιου μήνα στη Νέα Σμύρνη. Τ' άλλα ζευγάρια της κλήρωσης είναι: Τσέλσι (Αγγλία)-Βελερένγκα (Νορβηγία) Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) Βάρτεκς Βάραζιν (Κροατία) - -Μαγιόρκα(Ισπανία).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,38 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 474,77, ελβετικό φράγκο προς 210,85, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,87, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, προβλέπεται σ'όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 13 και στο Αιγαίο 6 με 14 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις,που το απόγευμα θα πυκνώσουν και αναμένεται να βρέξει προβλέπονται στην Αττική,ενώ τη νύχτα είναι πιθανόν να χιονίσει στα γύρω ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 12 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής ή χιονόνερου προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 17 December 1998 - 8:00:19 UTC