Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απασχόληση και διεύρυνση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Βιέννη.
- Παραβάσεις δισεκατομμυρίων με παράνομες πληρωμές συντάξεων.
- Μειώνουν τα επιτόκια οι Τράπεζες.
- Το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Απεργίες σε λιμάνια.
- Η UNICEF για την Ημέρα του Παιδιού.
- Διήμερη συνδιάσκεψη της ΝΔ απο αύριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ελληνική "δυναστεία" στην Ευρωλίγκα. Παναθηναικός και Ολυμπιακός στις πρώτες θέσεις των ομίλων τους.
- Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 50α του γενέθλια ο Μπάγεβιτς.
- Ο Μπατίστα αποτελεί το μοναδικό ``πονοκέφαλο`` του Ολεγκ Μπλαχίν, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει την Κυριακή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απασχόληση και διεύρυνση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Βιέννη.

Αρχίζουν στη Βιέννη οι διήμερες εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν η απασχόληση, οι δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ, η Ατζέντα 2000, η διεύρυνση, η άμυνα, οι ευρω-τουρκικές σχέσεις και η πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Ο κ. Σημίτης, αναμένεται να δώσει πραγματική μάχη, για να μην περάσει η πρόταση της Γερμανίας για περικοπή των κονδυλίων του ταμείου συνοχής, προς τις χώρες του νότου. Στη Βιέννη βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής για τη συνάντηση κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παραβάσεις δισεκατομμυρίων με παράνομες πληρωμές συντάξεων.

Σωρεία παραβάσεων με κομπίνες 13,5 δισ. ετησίως σε βάρος του δημοσίου με παράνομες πληρωμές συντάξεων και παράνομα βιβλιάρια υγείας. Μετά απο ελέγχους βρέθηκε οτι 5.700 περιπτώσεις καταβάλεται παράνομα η σύνταξη σε μη δικαιούχους, ενω αποκαλύφθηκε ότι περίπου ένας στους τρεις γιατρούς του ΕΣΥ δεν δηλώνει τις πραγματικές αμοιβές. Οπως έγινε γνωστό, οι συνταξιούχοι θα εισπράξουν το δώρο Χριστουγέννων στις 16 Δεκεμβρίου, ενω στις 22 του μηνός θα τους καταβληθεί η σύνταξη του Ιανουαρίου.

Μειώνουν τα επιτόκια οι Τράπεζες.

Συνεχίζεται η μάχη των επιτοκίων μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να μειώσει το επιτόκιο παρέμβασης κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Χθες ανακοίνωσαν οι τράπεζες Εμπορική, Αττική και Χίοσμπανκ μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων μέχρι και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και των καταθέσεων απο 0,25% μέχρι 0,50%. Σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων αναμένται να προχωρήσει απο τη Δευτέρα και η Γενική Τράπεζα. Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες τη λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας δανείων μέσω τηλεφώνου.

Το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εμμένουν στις θέσεις τους το υπουργείο Παιδείας για εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και οι μαθητές, που δηλώνουν την αντίθεσή τους. Συζητάμε μόνο τρόπους καλύτερης εφαρμογής της μεταρρύθμισης δηλώνει η κυβέρνηση και οι μαθητές απαντούν με καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων και συλλαλητήρια. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε κατά των 11 νεαρών, που συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης. Συγκέντρωση στα Προπύλαια σήμερα απο σπουδαστές και καθηγητές των ΤΕΙ όλης της χώρας.

Απεργίες σε λιμάνια.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα έως και την Τρίτη, εξήγγειλε η Ομοσπονδια Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος στα λιμάνια - μόνο το εμπορικό τμήμα του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, των Χανίων, του Βόλου και της Καβάλας. Η ΟΜΥΛΕ, διαμαρτύρεται για την προωθούμενη μεταβολή της νομικής μορφής των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Η UNICEF για την Ημέρα του Παιδιού.

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα και η UNICEF προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης ενάντια στην εκμετάλλευση εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF σε συνεργασία με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση διοργανώνουν τη Δευτέρα τηλεμαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο τη βοήθεια των παιδιών.

Διήμερη συνδιάσκεψη της ΝΔ απο αύριο.

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο η 7η εθνική της συνδιάσκεψη της ΝΔ, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε συνέντευξη της Οργανωτικής Επιτροπής τονίζεται οτι σκοπός της συνδιάσκεψης, που έχει ως κύριο μήνυμα "πορεία στο 2000", είναι η πολιτική και οργανωτική ενημέρωση των συνέδρων και ο συντονισμός των κομματικών δραστηριοτήτων ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική "δυναστεία" στην Ευρωλίγκα. Παναθηναικός και Ολυμπιακός στις πρώτες θέσεις των ομίλων τους.

Ελληνική ``δυναστεία`` στην Ευρωλίγκα. Την πρώτη θέση του Β' ομίλου εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε με 63-58 στην Ισπανία τη Μανρέσα. Ετσι, οι ``πράσινοι`` συμπλήρωσαν 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία.Οχι πως ο Ολυμπιακός πάει πίσω. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με νίκη 67-55 και από την "καυτή" έδρα της Ζαντάρ και έχουν, επίσης, εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Γ' ομίλου με 8 νίκες σε 9 αγώνες.

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 50α του γενέθλια ο Μπάγεβιτς.

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 50α του γενέθλια ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, παίκτες και τεχνική ηγεσία των ``ερυθρολεύκων`` άνοιξαν σαμπάνιες και έκοψαν τούρτες, γιορτάζοντας τόσο τα γενέθλια του ``Ντούσκο``,όσο και την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ. Η αποστολή των πρωταθλητών έφτασε στο Ανατολικό αεροδρόμιο χθες το μεσημέρι και έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής από τους εκατοντάδες φιλάθλους της ομάδας.

Ο Μπατίστα αποτελεί το μοναδικό ``πονοκέφαλο`` του Ολεγκ Μπλαχίν, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει την Κυριακή.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα αποτελεί το μοναδικό ``πονοκέφαλο`` του Ολεγκ Μπλαχίν, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει την Κυριακή στο ``Νίκος Γκούμας``. Ο ``Ντανιέλο`` αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και σε περίπτωση που χάσει το ντέρμπι τότε περιορίζει ``δραματικά`` τις επιθετικές επιλογές του Μπλαχίν, καθώς η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει και πάλι με δύο επιθετικούς, τους Νικολαϊδη και Μαλαδένη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 469,88, ελβετικό φράγκο προς 209,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,27, τη λίρα Κύπρου προς 573,45 και την ECU προς 333,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σχεδόν σ'όλη τη χώρα με σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 8,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 12 και στα νησιά 9 με 14 βαθμούς.Στην Αττική θα εχει νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 12 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα εχει και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 2 με 8βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 11 December 1998 - 8:00:17 UTC