Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για μείωση του πληθωρισμού.
- Δεκαεννέα τραυματίες απο έκρηξη σε ελληνικό καφενείο στη Γερμανία.
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας - μαθητών.
- Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των "15".
- Τα αποτελέσματα των συνομιλιών Σημίτη - Σρέντερ.
- Ξεκινά ο διάλογος για το 35ωρο.
- Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο των υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση του ΠΑΟΚ.
- " Πρέπει να κερδίσουμε την Τετάρτη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου", επεσήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- O Πανελευσινιακός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ιωνικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για μείωση του πληθωρισμού.

Κάτω απο το 2% προβλέπει οτι θα μειωθεί ο πληθωρισμός το πρώτο εξάμηνο του 1999 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος. Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος προανήγγειλε οτι εντός της εβδομάδος η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει σε μικρή μείωση των επιτοκίων παρέμβασής της και σε ταχύτερη αποκλιμάκωσή της απο το δεύτερο εξάμηνο του 1999.

Δεκαεννέα τραυματίες απο έκρηξη σε ελληνικό καφενείο στη Γερμανία.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες σε ελληνικό καφενείο στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 άτομα, εκ των οποίων τα τρία σοβαρά. Ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του καφενείου. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα ακριβή στοιχεία τους. Ερευνες για την εξακρίβωση των αιτιών της έκρηξης.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας - μαθητών.

Με καταλήψεις εκατοντάδων σχολείων, αποκλεισμούς δρόμων και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας και μαθητών για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αύριο οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Ο υπουργός Παιδείας, που άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών, καθηγητών και γονέων, απέδωσε τις αντιδράσεις σε παραπληροφόρηση, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και κατά ορισμένων καθηγητών, που τρομοκρατούν τα παιδιά.

Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των "15".

Ικανοποιητικό για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, το κείμενο, στο οποίο κατέληξαν μετά από πολύωρες και έντονες διαπραγματεύσεις οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων της συνόδου κορυφής την Παρασκευή στη Βιέννη. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι διαχωρίζεται σε ό,τι αφορά την διεύρυνση της ΕΕ, το καθεστώς της Τουρκίας από το καθεστώς των υποψηφίων προς ένταξη χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και την Κύπρο.

Τα αποτελέσματα των συνομιλιών Σημίτη - Σρέντερ.

Τη διαβεβαίωση οτι δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ επι γερμανικής προεδρίας, έδωσε ο καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στη συνάντηση, που είχαν χθες στη Βόννη. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επεσήμανε οτι "η ΟΝΕ αποτελεί σταθμό για την πορεία της ΕΕ, αλλά δεν είναι ο τελικός σκοπός. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει μετά την ΟΝΕ". Η γερμανική πλευρά αρνήθηκε κάθε συζήτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Ξεκινά ο διάλογος για το 35ωρο.

Την απόφαση της κυβέρνησης, να ενθαρρύνει την εφαρμογή του 35ωρου μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας χθές στην πανελλαδική διάσκεψη της ΠΑΣΚΕ. Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαππας, τόνισε οτι το νέο έτος θα ξεκινήσει ο διάλογος για να εντοπιστούν οι καλύτεροι τρόποι εφαρμογής του 35ωρου, της ανάπτυξης απασχόλησης ανέργων σε θέσεις κοινωνικής εργασίας και τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο των υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας.

Με μικρά προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών αύριο Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν να εξαιρεθεί το ταμείο αρωγής τους από το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη συγχώνευση με άλλα ομοειδή ταμεία. Εξάλλου, μεθαύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία οι ιδιοκτήτες Ταξί, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση του ΠΑΟΚ.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, αναφορικά με την έφεση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή σύμφωνα με την οποία η ΠΑΕ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας της γιά πέντε αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών,για την διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ πιθανό είναι η ποινή του ΠΑΟΚ να μειωθεί έτσι ώστε να ``ηρεμήσουν`` οι οπαδοί του.

" Πρέπει να κερδίσουμε την Τετάρτη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου", επεσήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς.

"Αν ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση θα είναι το καλύτερο που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Πρέπει να κερδίσουμε την Τετάρτη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου". Αυτά επεσήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, δυο μόλις 24ωρα πριν το κρίσιμο ματς του Ζάγκρεμπ με την Κροάσια στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ακόμη σημαντική απώλεια γιά την Αρσεναλ, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας ημέρας του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Μάρκ Οβερμαρς, κτύπησε και έμεινε εκτός αποστολής.

O Πανελευσινιακός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ιωνικό.

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας, αφού ο Πανελευσινιακός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ιωνικό. Ετσι, ο Πανελευσινιακός έφτασε τους 11 βαθμούς και παρέμεινε στην 14η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ιωνικός με 17 βαθμούς βρίσκεται στην ένατη θέση μαζί με τον Εθνικό Αστέρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,42, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 473,90, ελβετικό φράγκο προς 208,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,35, τη λίρα Κύπρου προς 574,89 και την ECU προς 334,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές,καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βόρειοι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 5,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 11 και στο Αιγαίο 10 με 15 βαθμούς. Νεφώσεις με παροδική βροχή και χιόνια στα γύρω ορεινά προβλέπονται στην Αττική.Τη νύχτα είναι πιθανό να χιονίσει στα βόρεια προάστια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και ηθερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 3 με 5 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 December 1998 - 8:00:14 UTC