Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 05/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, μετά την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών, που αποφάσισε χθές η κυβέρνηση.
- Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι βενζινοπώλες.
- Νέα σημαντική πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο. Εκλεισε στο 4,2% από 4,7% που ήταν τον Οκτώβριο.
- Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεκινά η κυβέρνηση.
- Δύο νεκροί και 19 τραυματίες, είναι ο χθεσινός απολογισμός σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος, στο δρόμο Γαλαξειδίου - Ιτέας.
- Δύο ένοπλοι σκότωσαν χθές στην Καλαμαριά ιδιοκτήτη εταιρίας Σεκιούριτι, στην προσπάθεια τους να το ληστέψουν.
- Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.
- Στη Βόνη για συνομιλίες ο πρωθυπουργός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, μετά την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών, που αποφάσισε χθές η κυβέρνηση.

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, μετά την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών, που αποφάσισε χθές η κυβέρνηση. Επίσης κανονικά συνεχίζεται ο έλεγχος και στους συνοριακούς σταθμούς, όπου εκατοντάδες φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Τα κόμματα της αντοπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αυταρχισμό, με αφορμή την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών. Στο μεταξύ ποινική δίωξη εναντίον έξι απεργών τελωνειακών, ασκήθηκε χθές στα διϋλιστήρια Ασπροπύργου, οι οποίοι κατηγορούνται για παρεμπόδιση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης. Η δίκη τους ορίστηκε για τις 5 Φεβρουαρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι βενζινοπώλες.

Οι βενζινοπώλες ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία τους με κυβερνητικούς παράγοντες. Τόνισαν ότι έως το τέλος Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συνολικό πακέτο μέτρων για την επίλυση των αιτημάτων του κλάδου. Οι βενζινοπώλες δήλωσαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, αναμένοντας την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Νέα σημαντική πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο. Εκλεισε στο 4,2% από 4,7% που ήταν τον Οκτώβριο.

Και νέα σημαντική πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο. Εκλεισε στο 4, 2% από 4,7% που ήταν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία η πτωτική τάση του πληθωρισμού θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εξέφρασε την ικανοποίησή του και εκτίμησε ότι στο τέλος του 1999 ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2%, γεγονός που θα σφραγίσει το εισιτήριο της χώρας μας για ένταξή της στην ΟΝΕ.

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεκινά η κυβέρνηση.

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεκινά η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αναδείξει το θέμα ως κεντρικό πολιτικό στόχο και να σταματήσει η παραπληροφόρηση των μαθητών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων και συλλαλητήρια. Την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και έναρξη ευρέως εθνικού διαλόγου για την παιδεία πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε σχολικό συγκρότημα στο Παγκράτι.

Δύο νεκροί και 19 τραυματίες, είναι ο χθεσινός απολογισμός σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος, στο δρόμο Γαλαξειδίου - Ιτέας.

Τραγικός ήταν ο απολογισμός σύγκρουσης δύο λεωφορείων και ενός ΙΧ σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο δρόμο Γαλαξειδίου - Ιτέας. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ο οδηγός του ΙΧ και ένας επιβάτης λεωφορείου, ενώ 19 άτομα τραυματίστηκαν.

Δύο ένοπλοι σκότωσαν χθές στην Καλαμαριά ιδιοκτήτη εταιρίας Σεκιούριτι, στην προσπάθεια τους να το ληστέψουν.

Συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι σκότωσαν στην Καλαμαριά τον ιδιοκτήτη εταιρίας Σεκιούριτι Δημήτρη Καραγκούνη, 58 χρόνων. Οι δύο δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν χρηματαποστολή της εταιρίας και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, η ένταση των οποίων φθάνει και τα 10 μποφόρ. Επίσης διακόπηκαν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Κυλλήνης - Ζακύνθου και Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας, ενώ άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Στη Βόνη για συνομιλίες ο πρωθυπουργός.

Στη Βόνη βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος θα έχει σημαντικές συναντήσεις και συνομιλίες με τη νέα γερμανική ηγεσία. Ηδη συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ και συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και ευρωπαϊκά θέματα. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, ενώ ο κ.Σημίτης αναμένεται να θέσει και το ζήτημα του γερμανικού αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ομάδα του Ολυμπιακού υποδέχεται στις 5 και τέταρτο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Α' εθνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο. Στις 3.00 το μεσημέρι η Βέροια αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Οι δύο αγώνες θα μετοδοθούν απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αρη ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Α1 στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8 και τέταρτο το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ". Τα υπόλοιπα παιχνίδια αρχίζουν στις 5 το απόγευμα και έχουν ως εξής: ΑΕΚ-Ηρακλής, ΠΑΟΚ-Παπάγου, Ηράκλειο-Απόλλων Πατρών, Σπόρτιγκ- Μαρούσι και Περιστέρι-Νήαρ Ηστ. Ο αγώνας του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,88 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,72, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 476,30, ελβετικό φράγκο προς 208,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 335,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, αναμένονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο το πρωί πολύ θυελλώδεις που αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 9 με 16 και στο Αιγαίο 14 με 20 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί σχετικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών η καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 5 December 1998 - 8:00:12 UTC