Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποφασίζουν σήμερα οι τελωνειακοί για συνέχιση ή μη απεργίας.
- Αποκλείει ο πρωθυπουργός την εξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.
- Το αμερικανικό πεντάγωνο συμφωνεί με την πώληση αντιτορπιλικώνKIDD.
- Με λίζινγκ σπίτια απο τον Οργανισμό Εργατικής κατοικίας.
- Συνομιλίες σήμερα στην Αθήνα Σημίτη - Κλίμα.
- Συνεδριάζουν την Παρασκευή οι δήμαρχοι της Αττικής.
- Θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα όσοι μπαζώνουν ρέματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας Γιουβέντους - Γαλατασαράϊ στην Κωνσταντινούπολη.
- Παναθηναϊκός-Παρτιζάν, απόψε στο ΟΑΚΑ για φιλανθρωπικούς λόγους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασίζουν σήμερα οι τελωνειακοί για συνέχιση ή μη απεργίας.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας των τελωνειακών, στο οποίο θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της απεργίας τους. Χθες υπήρξε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, κ. Παπαϊωάννου, με εκπροσώπους των τελωνειακών, των εφοριακών, των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία και την ΑΔΕΔΥ, με θέμα τη δημιουργία ενιαίου ταμείου αρωγής δημοσίων υπαλλήλων, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Μετά τη συνάντηση οι εφοριακοί ανέστειλαν την εξαγγελθείσα για σήμερα απεργία τους.Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Αποκλείει ο πρωθυπουργός την εξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

Την άνοιξη του 2000 προβλέπει ο πρωθυπουργός οτι θα διεξαχθούν οι εκλογές εκτιμώντας οτι η ΝΔ δεν θα υποστηρίξει κανέναν απο τους υποψηφίους, που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη, που είχε με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου απέκλεισε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε οτι θα επιθυμούσε την επανεκλογή του κ. Στεφανόπουλου.

Το αμερικανικό πεντάγωνο συμφωνεί με την πώληση αντιτορπιλικώνKIDD.

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας συμφωνεί με την πώληση στη χώρα μας τεσσάρων μεγάλων αντιτορπιλικών τύπου KIDD πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους "Standard", πυραύλους Harpoon και τορπίλες τύπου ΜΚ 46 συνολικής αξίας 742 εκατ. δολ. Υπογραμμίζει δε οτι η στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή δεν θα ανατραπεί, ούτε θα εμποδιστούν οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Από του χρόνου όπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιαεροπορική "ομπρέλα" πυραύλων, θα καλύπει όλο το Αιγαίο και η μισή απόσταση μέχρι την Κύπρο.

Με λίζινγκ σπίτια απο τον Οργανισμό Εργατικής κατοικίας.

Σπίτια με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης και χωρίς προκαταβολή, θα μπορούν να αποκτούν από την άνοιξη οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Το σχετικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί το Μάρτιο στη Βουλή, θα παρέχει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, που καταβάλουν εισφορές στον ΟΕΚ να αποκτούν κατοικία πληρώνοντας μηνιαίες δόσεις με τη μορφή ενοικίου και μετά την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος η κατοικία θα περιέρχεται στην κυριότητά τους.

Συνομιλίες σήμερα στην Αθήνα Σημίτη - Κλίμα.

Την προετοιμασία και τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Βιέννης στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, θα συζητήσει το απόγευμα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Βίκτορ Κλίμα. Ως πρωταρχικού ενδιαφέροντος θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Βιέννης - με το οποίο θα ολοκληρωθεί η αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ αυτό το εξάμηνο - ο κ. Κλίμα θεωρεί την πολιτική απασχόλησης, το Ευρώ και την "Ατζέντα 2000".

Συνεδριάζουν την Παρασκευή οι δήμαρχοι της Αττικής.

Μεθαύριο Παρασκευή θα αποφασίσει η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με σκουπίδια. Αυτό θα εξαρτηθεί από την σημερινή συνάντηση τριμερούς επιτροπής της ΤΕΔΚΝΑ με φορείς των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Θέμα οι οικονομικές διεκδικήσεις των δήμων και κοινοτήτων. Οι δήμοι ζητούν καταβολή των 51 δισ δρχ από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και το επίδομα των 18.000 δρχ, που ανέρχεται σε 4 δισ δρχ.

Θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα όσοι μπαζώνουν ρέματα.

Στον εισαγγελέα θα παραμέμπονται απο την ΕΥΔΑΠ όσοι μπαζώνουν ρέματα. Η εντολή εδόθη απο τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Χρήστο Βερελή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα, που κυρίως έχει δημιουργηθεί στις νότιες περιοχές της Αθήνας, όπου η εκτεταμένη κάλυψη των ρεμάτων είναι υπαίτια για πλημμύρες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας Γιουβέντους - Γαλατασαράϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το θέμα της μετάβασης της Γιουβέντους στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με τη Γαλατασαράι. Η UEFA απέρριψε το αίτημα των Ιταλών που ήθελαν να ταξιδεύσουν σήμερα στην Τουρκία, καθώς εξέφραζαν φόβους για την ασφάλειά τους. Ομως, παρά τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που ορίζουν ρητά ότι μία ομάδα πρέπει να βρίσκεται στην ``αντίπαλη`` έδρα τουλάχιστον 24 ώρες πριν τον αγώνα, η αποστολή της Γιουβέντους δεν επιβιβάστηκε χθες στο αεροπλάνο. Αντίθετα, αποφάσισε να ταξιδεύσει στις 9 ώρα Ιταλίας, δηλαδή θα βρίσκεται στην Τουρκία 12 ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση.

Παναθηναϊκός-Παρτιζάν, απόψε στο ΟΑΚΑ για φιλανθρωπικούς λόγους.

Ενας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους θα διεξαχθεί σήμερα βράδυ στο ΟΑΚΑ. Αντίπαλοι δυο από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός και η Παρτιζάν, σ` ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα πρόκειται να περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού ο χαρακτήρας του είναι εξ ολοκλήρου φιλανθρωπικός και κοινωνικός. Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται ως γνωστόν για να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά στελεχών της Αεροπορίας που έπεσαν κατά τη διάρκεια του καθήκοντος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,91, γαλλικό φράγκο προς 50,96, λίρα Αγγλίας προς 475,32, ελβετικό φράγκο προς 208,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,01, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 335,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 12,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 16 και στο Αιγαίο 11 με 18 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη .Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 16 και στη συμπρωτεύουσα 9 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 2 December 1998 - 9:00:11 UTC