Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απεργία σε τελωνεία και ΟΣΕ.
- Διάσταση Ελλάδας-Γαλλίας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
- Θετικές εκτιμήσεις για ελληνική οικονομία απο διεθνείς οργανισμούς.
- Διετές πρόγραμμα για τη νεολαία ύψους 425 δις.
- Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της V.PRC, στα "ΝΕΑ".
- Προσωπική επίθεση της Αγκυρας στον πρωθυπουργό.
- Τα εθνικά θέματα στη σημερινή συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Καταργούνται τα "σύνορα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανακοίνωσε η FIBA.
- Η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 και τον``έριξε`` από την κορυφή της βαθμολογίας.
- Παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού,στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την τιμωρία του ΠΑΟΚ από την αθλητική δικαιοσύνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απεργία σε τελωνεία και ΟΣΕ.

Ελλείψεις στα υγρά καύσιμα έχουν παρουσιασθεί λόγω της συνεχιζόμενης πενθήμερης απεργίας των τελωνειακών.Επίσης,τρείς τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι απο αύριο έως και την Παρασκευή έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.Αύριο απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και την Πέμπτη και την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι.Αντίθετα,ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Διάσταση Ελλάδας-Γαλλίας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Πλήρης διάσταση απόψεων σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση που είχαν χθες στο Παρίσι οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και της Γαλλίας κύριοι Πάγκαλος και Βεντρίν.Ο Γάλλος υπουργός διασύνδεσε ευθέως την ενταξιακή πορεία της Κύπρου με την πορεία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος. Ο κ.Πάγκαλος αντέδρασε στις δηλώσεις αυτές, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ``όταν ξεκινούμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι για να τις φέρουμε εις πέρας και όχι απλά για να κάνουμε μια άσκηση``.

Θετικές εκτιμήσεις για ελληνική οικονομία απο διεθνείς οργανισμούς.

Ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιέχει η έκθεση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Οίκου Standard & Poors και αναβαθμίζει την πιστωληπτική ικανότητα της χώρας μας.Επίσης προβλέπει περαιτέρω βελτίωσή της,καθώς όπως επισημαίνει η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την σφικτή εισοδηματική πολιτική, διασφαλίζουν τόσο την επίτευξη των στόχων τπου έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σύκλισης, όσο και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Διετές πρόγραμμα για τη νεολαία ύψους 425 δις.

Το πρόγραμμα για τη νέα γενιά, ύψους 425 δις δρχ, παρουσίασε χθές στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι τομείς προτεραιότητας του προγράμματος αφορούν παιδεία, απασχόληση, νεανική επιχειρηματικότητα, νέους αγρότες, υγεία, συμμετοχή στα κοινά, πολιτισμός, αθλητισμός και ποιότητα ζωής. Οπως δήλωσε ο κ.Σημίτης, με το πρόγραμμα επιδιώκεται η συστηματική υποστήριξη στην προσωπική ολοκλήρωση κάθε νέου ανθρώπου.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της V.PRC, στα "ΝΕΑ".

Ικανότερη θεωρεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ,το 43,7% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της V.PRC,που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ.Το 35,3% θεωρεί τη ΝΔ.Το 56,6% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 37,5% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων Επίσης,το 27% θεωρεί τη ΝΔ πιο ικανή στα ελληνοτουρκικά,στην πάταξη της εγκληματικότητας το 19,7% στην καταπολέμηση της ανεργίας το 17,8% και στα θέματα παιδείας το 19,4% Τα αντίστοιχα ποσοστά για την κυβέρνηση είναι 25,8%, 7,9% , 7,7% και 11,6%.

Προσωπική επίθεση της Αγκυρας στον πρωθυπουργό.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε χθές με σφοδρότητα εναντίον του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη , για τις πρόσφατες παρατηρήσεις του, που έκανε σχετικά με το κουρδικό ζήτημα και τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους ανταποκριτές ξένου Τύπου.Η Αγκυρα κατηγορεί τον κ. Σημίτη γιατί δεν αποδέχεται την τουρκική θέση που θεωρεί ότι το κουρδικό ζήτημα έχει μία μόνο διάσταση, τη διάσταση της "τρομοκρατίας" και θεωρεί ότι η Ελλάδα προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις.

Τα εθνικά θέματα στη σημερινή συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη,όπου αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των εθνικών θεμάτων.Νωρίτερα,στις 11.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο με τον οποίο θα συζητήσει θέματα δημόσιας διοίκησης.Το μεσημέρι θα παραθέσει γεύμα στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταργούνται τα "σύνορα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανακοίνωσε η FIBA.

Την κατάργηση των ''συνόρων'' στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αποφάσισε η FIBA. Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τους παίκτες που θα αγωνίζονται στις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις. Την απόφαση που ανακοινώθηκε στο Μόναχο πήρε το Κεντρικό Γραφείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ουσιαστικά αποτελεί θριαμβευτική νίκη του μεγάλου αφεντικού της FIBA Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 και τον``έριξε`` από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 11η ημέρα της Α` εθνικής κατηγορίας, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 και τον ``έριξε`` από την κορυφή της βαθμολογίας. Το μοναδικό τέρμα για την ακριτική ομάδα πέτυχε ο Θωμάς Κυπαρίσσης στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης. Στην βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 26 βαθμούς και ακολουθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που έχουν από 25, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Ξάνθη με 23 βαθμούς.

Παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού,στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την τιμωρία του ΠΑΟΚ από την αθλητική δικαιοσύνη.

Παρέμβαση έκανε ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ από την αθλητική δικαιοσύνη. "Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΠΑΟΚ είναι τεράστιο και δεν αφορά μόνο ή κυρίως την ομάδα αυτή. Θέτει εν αμφιβόλω το πλαίσιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Και αυτό πρέπει να καταστήσει εξαιρετικά προσεκτικούς και υπεύθυνους όλους εκείνους που εμπλέκονται`` τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,78, λίρα Αγγλίας προς 480,48, ελβετικό φράγκο προς 206,62, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,97, τη λίρα Κύπρου προς 575,42 και την ECU προς 334,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 12, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 16 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς. Συννεφιά με πιθανή βροχή το απόγευμα προβλέπεται στην Αττική, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 15 βαθμούς. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 9 με 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 1 December 1998 - 8:00:15 UTC