Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα και αύριο δικάζονται οι συλληφθέντες στo Πολυτεχνείο.
- Εκλογές σήμερα για προεδρείο ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
- Επανέλαβε η Τουρκία τις απειλές κατά της χώρας μας για το Κουρδικό.
- Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Κατά 14% αυξημένος ο φόρος επαγγελματιών - εμπόρων.
- Σύγκρουση ΟΤΑ - κυβέρνησης για ανταποδοτικά τέλη.
- Την 1η Δεκεμβρίου στη Βόννη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ισόπαλος χωρίς τέρματα ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την Αλβανία.
- Την 8η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 83-70 της Τσιμπόνα.
- Το ''εισιτήριο'' για τους ''32'' του Κυπέλλου Κόρατς πήραν και οι τέσερεις εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα και αύριο δικάζονται οι συλληφθέντες στo Πολυτεχνείο.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστούν, σήμερα και αύριο, οι 122 απο τους συλληφθέντες, στην προχθεσινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και εξύβριση. Για τους υπόλοιπους 27, που είναι ανήλικοι, έχει διαχωριστεί η υπόθεση.

Εκλογές σήμερα για προεδρείο ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Αρχίζει στις 11πμ η ψηφοφορία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προεδρείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Για το 7μελές προεδρείο υποψηφιότητες έχουν καταθέσει οι κ.κ. Αδαμόπουλος, Ακριτίδης, Ηλιάδης, Καλαφάτης, Κατσιλιέρης, Κωνσταντινίδης, Χατζημιχάλης και η Νόρα Κατσέλη. Για τις τρείς θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Σφυρίου, Γεωργακόπουλος και Τζαννής.

Επανέλαβε η Τουρκία τις απειλές κατά της χώρας μας για το Κουρδικό.

Σε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της χώρας μας και της Κύπρου για το θέμα των Κούρδων προέβη η κυβέρνηση. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τις επανέλαβε και χθες. Επίσης, προειδοποίησε τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, πως σε περίπτωση, που δοθεί άσυλο στον Οτσαλάν, θα υπάρξει αποσταθεροποίηση μέσω του "δικτύου της μαφίας", που βρίσκεται, όπως σημειώνει, πίσω από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε οτι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε εκφοβισμούς.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Βουλή. Ο κ. Σημίτης είπε ότι είναι σε εξέλιξη το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τα προγράμματα σπουδών, το ολοήμερο νηπιαγωγείο - ήδη λειτουργούν 350 - το ολοήμερο δημοτικό, το οποίο εφαρμόζεται σε 1000 σχολεία, τάξεις παλιννοστούντων, η ενισχυτική διδασκαλία και η συγγραφή νέων βιβλίων. Επίσης θα εφαρμοστεί η ανοιχτή πρόσβαση των αποφοίτων Λυκείου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2000.

Κατά 14% αυξημένος ο φόρος επαγγελματιών - εμπόρων.

Αυξημένος 14% κατά μέσο όρο θα είναι ο φόρος, που θα καταβάλουν για τα φετινά εισοδήματα οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που φορολογούνται με τα αντικειμενικά κριτήρια. Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή αυξάνεται κατά μία μονάδα ο συντελεστής μισθωτικής αξίας της επαγγελματικής στέγης. Ετσι, σε συνδυασμό με την αύξηση της επαγγελματικής και εμπορικής αμοιβής, οδηγούν σε αύξηση της φορολογίας κατά 14%. Για παραλογισμό, ανικανότητα και κοινωνική αναλγησία, κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ.

Σύγκρουση ΟΤΑ - κυβέρνησης για ανταποδοτικά τέλη.

"Λουκέτο" απειλούν να βάλουν οι δήμοι και οι κοινότητες της Αττικής, που έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και ζητούν να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα μέσα σε 5 μέρες. Επίσης, προειδοποιούν οτι αν δεν τους δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται θα προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, προειδοποίησε τους ΟΤΑ οτι η κυβέρνηση δεν θα μείνει αδιάφορη αν επιβάλουν αυξήσεις μεγαλύτερες του προβλεπόμενου πληθωρισμού στα ανταποδοτικά τους τέλη.

Την 1η Δεκεμβρίου στη Βόννη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Οι πρώτες επίσημες συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το νέο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, θα πραγματοποιηθούν στη Βόννη την 1η Δεκεμβρίου, με την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου θα προετοιμάσει το έδαφος της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι θέματα που άπτονται της ΕΕ, η αποσαφήνιση των γερμανικών θέσεων για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλος χωρίς τέρματα ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την Αλβανία.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, στον 3ο αγώνα της για τον 2ο προκριματικό όμιλο του EURO 2000 που έγινε στο στάδιο ``Κεμάλ Σταφά`` των Τιράνων, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη της Αλβανίας. Ετσι η εθνική μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς, αφού έχει στα μέχρι τώρα παιχνίδια της μια νίκη και δύο ισοπαλίες, ενώ προηγείται η Λετονία με 6. Η Αλβανία είναι στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς.

Την 8η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 83-70 της Τσιμπόνα.

Την 8η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 83-70 της Τσιμπόνα, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ετσι οι πρωταθλητές εξακολουθούν να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης και να βρίσκονται στην κορυφή του Β' ομίλου με 16 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού που εξέτεινε το σερί των νικών του σε 18-0, ήταν ο Ντέγιαν Μποντίρογκα που σημείωσε 30 πόντους.

Το ''εισιτήριο'' για τους ''32'' του Κυπέλλου Κόρατς πήραν και οι τέσερεις εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση.

Το ''εισιτήριο'' για τους ''32'' του Κυπέλλου Κόρατς πήραν και οι τέσερεις εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση. Ο Παπάγου (11ος όμιλος) νίκησε εντός έδρας με 91-81 την Τέλεκομ Βόνης, ενώ ο Απόλλων Πατρών (7ος ομιλος) ηττήθηκε με 66-49 στη Βοσνία από την Τσίτλουκ, ωστόσο πήρε την δεύτερη θέση στον όμιλό του όπως και η ομάδα του Παπάγου. Ακόμη το Ηράκλειο επικράτησε με 81-61 στο Λίντο της Χεμοσβίτ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Νταρουσαφάκα επί της Μπεομπάνκα, πέρασε ως δεύτερη από το 16ο όμιλο. Τέλος, ο Πανιώνιος νίκησε στο Βελιγράδι τη Ζελέζνικ με 79-68 και τερμάτισε πρώτος στον 4-ο όμιλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,29 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,76, γαλλικό φράγκο προς 50,90, λίρα Αγγλίας προς 475,81, ελβετικό φράγκο προς 207,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,00, τη λίρα Κύπρου προς 577,77 και την ECU προς 336,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.Βαθμιαία θα αυξηθούν στα δυτικά,κεντρικά και νότια και θα σημειωθούν βροχές.Το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες,ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιονατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 9,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 16 και στο Αιγαίο 11 με 18 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις, που θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το βράδυ ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 15 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη.Βαθμιαία όμως θα συννεφιάσει και θα βρέξει, κυρίως το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι.Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί 0 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 19 November 1998 - 9:53:11 UTC