Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 17/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς σοβαρά επεισόδια ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Πολυτεχνείου.
- Θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία διατυπώνει ο ΟΟΣΑ.
- Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα στα Δωδεκάνησα.
- Οσα αυτοκίνητα δεν έχουν εκτελωνιστεί θα γίνει συμψηφισμός φόρου.
- Αντίθετος στην κλωνοποίηση του ανθρώπου ο Χριστόδουλος.
- Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Ντίνου Ηλιόπουλου.
- Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ ΤΡΟΦΟ, στο Γαλάτσι.
- Τριήμερο ταλαιπωρίας για τους Αθηναίους.
- Ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς σοβαρά επεισόδια ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Πολυτεχνείου.

Χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο. Ομάδες αναρχικών που προσπάθησε να δημιουργήσει επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία, εγκλωβίσθηκαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια. Ολόκληρη σχεδόν η αστυνομική δύναμη της Αττικής βρίσκεται επί ποδός και πήρε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε Πανεπιστημαικές σχολές, τράπεζες, πρεσβείες και άλλα κτίρια για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία διατυπώνει ο ΟΟΣΑ.

Θετικές εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία, διατυπώνει ο ΟΟΣΑ και διαπιστώνει πρόοδο στη διαδικασία σύγκλισης προς τους στόχους του Μάαστριχτ, ενώ αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του και για την πτώση του πληθωρισμού. Ωστόσο συνιστά σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, τομές στην αγορά εργασίας, εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Στο μεταξύ, κατά μισή μονάδα μειώθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία ομολόγων του δημοσίου τριετούς διάρκειας.

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα στα Δωδεκάνησα.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου, από τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που εκδηλώθηκαν σε πρόβατα, στη Ρόδο και την Κω. Ο νομάρχης απαγόρευσε την εξαγωγή των ζώων προς άλλες περιοχές της χώρας, οι δε μετακινήσεις των προβάτων από το ένα νησί στο άλλο θα γίνεται μόνο με άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ασθένεια αυτή δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Οσα αυτοκίνητα δεν έχουν εκτελωνιστεί θα γίνει συμψηφισμός φόρου.

Οσοι παρήγγειλαν αυτοκίνητο που δεν έχει ακόμη εκτελωνιστεί και έχουν καταβάλλει ολόκληρο το ποσό, θα γίνει συμψηφισμός φόρου. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, με αφορμή τα μικροπροβλήματα που ανέκυψαν στην αγορά του αυτοκινήτου, μετά τις μειώσεις των τιμών των ΙΧ. Παράλληλα μειώνεται και το τέλος ταξινόμησης σε μοτισυκλέτες και μοτοποδήλατα με αποτέλεσμα να μειωθεί η τιμή τους.

Αντίθετος στην κλωνοποίηση του ανθρώπου ο Χριστόδουλος.

Την κατηγορηματική αντιθεσή του στο ενδεχόμενο κλωνοποίησης του ανθρώπου, την οποία θεωρεί βέβαιη, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας στο Πανελλήνιο χειρουργικό συνέδριο. Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στα μεγάλα διλήμματα από επιστημονικής και ηθικής πλευράς, επικαλούμενος την περίπτωση του εγκληματία γιατρού Μέγκελ, που είχε κάνει πειράματα σε ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του δημοφιλούς ηθοποιού μας Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό με λοίμωξη του αναπνευστικού. Καλύτερα είναι στην υγεία του ο 90χρονος ηθοποιός, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο προστίθεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ ΤΡΟΦΟ, στο Γαλάτσι.

Ληστεία σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ ΤΡΟΦΟ, στο Γαλάτσι. Ο δράστης με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και αφού απέσπασε από τα δύο ταμεία 430.000 δρχ, διέφυγε με μοτοποδήλατο, που οδηγούσε συνεργός του. Ληστεία έγινε και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαϊδάρι. Τέσσερις τσιγγάνοι ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Ζαρίκο και του πήραν 400.000 δρχ.

Τριήμερο ταλαιπωρίας για τους Αθηναίους.

Τριήμερο ταλαιπωρίας ξεκινά από αύριο για το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Αύριο και την Παρακευή η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς τρόλεϊ 5 με 9 το πρωί και 9 με 12 το βράδι. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό.

Ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Εντονη είναι η ελληνική καλλιτεχνική παρουσία αυτές τις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αύριο εγκαινιάζονται στο Μανχάταν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στο έργο του Δημήτρη Χατζή, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και του Βρυώνειου Κέντρου. Στο Μπροντγουέι αρχίζουν από την Πέμπτη οι παραστάσεις μίας νέας διασκευής της "Ηλέκτρας" του Σοφοκλή. Στο μεταξύ, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο συνεχίζει τη δραστηριοτητά του, με την παρουσίαση, στην Αστόρια, του έργου "Εμιγκρέ". Επίσης, υπάρχουν αφιερώματα για την Ολυμπία Δουκάκη κα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δρόμο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών έδειξε σήμερα η ελπίδων, καθώς συνέτριψε την αντίστοιχη ομάδα της Αλβανίας με 5-0, μετά από έξοχη εμφάνιση σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εθνική μας, που δεν επηρεάστηκε από το αρκετά βαρύ γήπεδο, αγωνίστηκε με σοβαρότητα και ομαδικότητα, ενώ είχε στις τάξεις της και έναν εκπληκτικό Χούτο, που σημείωσε τέσσερα τέρματα. Εκτός από τον ασυγκράτητο παίχτη της Ρόμα, ένα ακόμα τέρμα πέτυχε και ο Καραγκούνης. Η αλβανική ομάδα, που έπαιζε από το 21'με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Σίνα, δεν παρουσίασε τίποτα το ιδιαίτερο.

"Δεν σπάω το συμβόλαιο μου με την ΕΠΟ. Θα αναλάβω και την ΑΕΚ, μόνο εάν συμφωνεί και η Ομοσπονδία", δήλωσε ο Ιορντανέσκου σήμερα από τα Τίρανα, ένα 24ωρο πριν τον αγώνα της εθνικής μας με την Αλβανία. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα Ιορντανέσκου αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την επιστροφή της εθνικής μας ομάδας στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να λύσει το συμβόλαιο του Ρουμάνου τεχνικού για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Ο Δανιήλ το ξεκαθάρισε σήμερα: άλλο ο αγώνας με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα και άλλο με τη Ντιναμό Κιέβου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι οι παίχτες του πρέπει να αγωνιστούν το Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή χωρίς να σκέφτονται τον αγώνα με τη Ντιναμό και να έχουν ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Οσον αφορά τον τραυματισμό του Μίκλαντ, ο Δανιήλ σχολιάσε ότι έχει την ίδια αγωνία τόσο για τον Νορβηγό μέσο όσο και για τον Βαζέχα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Π.Γιαννάκης, κάλεσε 14 παίχτες στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, ενόψει των αγώνων για την ημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι επιλογές του Γιαννάκη είναι: Σιγάλας, Κορωνιός, Οικονόμου, Αλβέρτης, Ρεντζιάς, Μπουντούρης, Παπανικολάου, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Τσακαλίδης, Καράγκουτης, Λιαδέλης και Σιούτης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,93, γαλλικό φράγκο προς 50,98 , λίρα Αγγλίας προς 477,05, ελβετικό φράγκο προς 207,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,49, τη λίρα Κύπρου προς 576,33 και την ECU προς 336,33 δραχμές.

Μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο των τιμών των μετοχών σήμερα εκδηλώθηκαν μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις που οδήγησαν την αγορά σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ενώ υποχώρησε και ο όγκος των συναλλαγών. Πάντως, παρά την πτώση ο γενικός δείκτης τιμών παρέμεινε πάνω από τα επίπεδα των 2.300 μονάδων και έκλεισε στις 2.303,86 μονάδες με μικρή υποχώρηση 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 44,3 δισ. δρχ. Με άνοδο 1,40% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές, μικρής διάρκειας στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μείον ένα με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στο Αιγαίο 9 με 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 2 με 8 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 17 November 1998 - 19:00:18 UTC