Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρώτη στον κόσμο η ελληνική ομάδα άρσης Βαρών
- Δρακόντεια μέτρα για τη γιορτή του Πολυτεχνείου
- Από αύριο οι μειωμένες τιμές στα αυτοκίνητα
- Αντικατοχικές διαδηλώσεις στην Κύπρο
- Εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια της ελληνικής παροικίας στη Βενετία
- Στο νοσοκομείο ο Ντίνος Ηλιόπουλος
- Μοίραζαν ρόζ αγγελίες, αλλά...συνελήφθησαν
- Κυνηγητό με λαθρομετανάστες στην Καβάλα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 94-73 επί του Παπάγου στο μπάσκετ
- Αποτέλεσματα β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρώτη στον κόσμο η ελληνική ομάδα άρσης Βαρών

Την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που έγινε στο Λάχτι της Φιλανδίας, κατέκτησε η ελληνική ομάδα με 566 βαθμούς, όσους ακριβώς και η Βουλγαρία. Και οι δύο ομάδες έχουν στο ενεργητικό τους από 15 μετάλλια. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ελληνική ομάδα, μετά την καλή εμφάνιση που έκανε ο Αλέξανδρος Πανατίδης, ο οποίος στο σύνολο της κατηγορίας των σύν 105 κιλών, κατετάγη πέμπτος.

Δρακόντεια μέτρα για τη γιορτή του Πολυτεχνείου

Αρχισαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 25-η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοί περιφρουρούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, ενώ απαγορεύθηκε η στάθμευση αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω απο το Πολυτεχνείο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Από αύριο οι μειωμένες τιμές στα αυτοκίνητα

Από αύριο θα ισχύσουν οι νέες τιμές στα ΙΧ αυτοκίνητα, οι οποίες θα είναι μειωμένες 5,5%, κατά μέσο όρο. Πάντως οι έμποροι εκτιμούν ότι η μείωση θα φτάσει και το ένα εκατομμύριο δρχ. Οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν και για τις περιπτώσεις όπου έχει γίνει παραγγελία από τον πελάτη, αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει εκτελωνιστεί.

Αντικατοχικές διαδηλώσεις στην Κύπρο

Σειρά αντικατοχικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στην Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση στη Λευκωσία.

Εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια της ελληνικής παροικίας στη Βενετία

Με την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, στο Παλάτι των Δόγηδων και την τέλεση πατριαρχικής λειτουργίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον Αγιο Γεώργιο των Ελλήνων, ολοκληρώθηκε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για τη συμπλήρωση 500 χρόνων ζωής της ελληνικής κοινότητας Βενετίας.

Στο νοσοκομείο ο Ντίνος Ηλιόπουλος

Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος εισύηχθη στον Ερυθρό Σταυρό, με αναπνευστικά προβλήματα. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Μοίραζαν ρόζ αγγελίες, αλλά...συνελήφθησαν

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αύριο τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη να μοιράζουν έντυπα με ροζ αγγελίες. Οπως ομολόγησαν εργάζονταν για λογαριασμό διαφημιστικού γραφείου, ο ιδιοκτήτης του οποίου Νικόλαος Παπαδόπουλος αναζητείται. Η σύλληψή τους έγινε βάση σχετικής εισαγγελικής εντολής.

Κυνηγητό με λαθρομετανάστες στην Καβάλα

Δώδεκα λαθρομετανάστες εξαφανίστηκαν πηδώντας απο το φορτηγό που τους μετέφερε, όταν αντιλήφθηκαν οτι τους ακολουθούσε περιπολικό της ΕΛΑΣ, στην Παλαιά Καβάλα. Το φορτηγό οδηγούσε ο 24χρονος Μουρί Ρεσίτ απο την Ξάνθη, ο οποίος είπε οτι πήρε 200.000 δραχμές για να τους μεταφέρει απο την Κομοτηνή στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 94-73 επί του Παπάγου στο μπάσκετ

Νίκη με 94-73 πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού εναντίον του Παπάγου, στο πλαίσιο της 10-ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Στις 8.00 ξεκινά και η συνάντηση Ηρακλή-ΠΑΟΚ, με την οποία ολοκληρώνεται η αγωνιστική. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απ'ευθείας απο το Σούπερ Σπορ.

Αποτέλεσματα β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο

Σε αγώνες για την 10η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 1-2, Πανσερραϊκός-Καλλιθέα 2-0 Αγιος Νικόλαος-Γιάννινα 0-0 Αναγ.Καρδίτσας- Καλαμαριά 2-0 Ιάλυσος-Λάρισα 1-1, Αθηναϊκός-Δόξα Βύρωνα 2-2 , Λύκοι-Τρίκαλα 1-2 Παναιτωλικός-Εδεσσαϊκός 1-1 και αύριο Πιερικός-Παναχαϊκή. Στη Βαθμολογία επί 10 αγώνων προηγείται η Καλλιθέα 21, Παναχαϊκή 18, με έναν αγώνα λιγότερο, Καλαμάτα 18, Γιάννινα 17, Λάρισα 16 και Αγιος Νικόλαος 15.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,13, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 481,29, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,01, τη λίρα Κύπρου προς 578,28 και την ECU προς 337,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Ανατολική Ελλάδα και ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές στα Δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 18 και 8 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 15 November 1998 - 18:00:10 UTC