Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αλλο ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε ο Πύρρος Δήμας.
- Ελεγχοι για μειωμένες τιμές στα ΙΧ.
- Η τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης μειώνει τα επιτόκια δανείων.
- Συνέχεια προκλήσεων απο την Αγκυρα.
- Ικανοποίηση στην Αλβανία για τις σχέσεις με την Ελλάδα.
- Ολοκληρώνεται η διημερίδα για την ευρωπαϊκή ταυτότητα.
- Αρχισε στη Θεσσαλονίκη το 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
- Απο αύριο ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την ερχόμενη Τετάρτη στα Τίρανα ο αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Αλβανίας.
- Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών, στον πρώτο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα,έχασε 3-0 από την αντίστοιχη της Βραζιλίας.
- Δέκα ημέρες εκτός γηπέδων θα μείνει ο πλεϊ μεϊκερ του Παναθηναϊκού, Νίκος Μπουντούρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλλο ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε ο Πύρρος Δήμας.

Συνεχίζει τις επιτυχίες της η ελληνική ομάδα άρσης βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Λάχτι της Φιλανδίας. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, κατέκτησε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια και πρώτευσε στο σύνολο της κατηγορίας 85 κιλών με 387.5 κιλά, ενώ ήταν δεύτερος στο αρασέ με 177.5κ. και στο ζετέ με 210κ. Μάλιστα, ο Δήμας κατέρριψε στο αρασέ το παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας 178 κιλά.

Ελεγχοι για μειωμένες τιμές στα ΙΧ.

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά αυτοκινήτων, ξεκινά απο τη Δευτέρα το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα "περάσουν" κανονικά στον καταναλωτή το όφελος απο τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ΙΧ,στις τιμές των αυτοκινήτων. Οι έλεγχοι θα αφορούν το ύψος των νέων τιμών πώλησης των ΙΧ, καθώς και τις περιπτώσεις όπου ενδεχομένως να επιχειρηθούν κομπίνες σε βάρος του καταναλωτή με μείωση της τιμής αγοράς του ΙΧ αλλά με παράλληλη αφαίρεση αξεσουάρ.

Η τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης μειώνει τα επιτόκια δανείων.

Σε μείωση των επιτοκίων της σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, προχωρεί απο την ερχόμενη Δευτέρα η τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πίστεως και της Πειραιώς. Το κυμαινόμενο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια διαμορφώνεται στο 13,9%, στο 20% για τα καταναλωτικά δάνεια, σε 17,5% για αγορά αυτοκινήτων, ενω το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων σε 16%.

Συνέχεια προκλήσεων απο την Αγκυρα.

Νέες προκλήσεις απο την Αγκυρα, καθώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατηγορεί την Ελλάδα ότι ασκεί πιέσεις στους "Τούρκους της Δυτικής Θράκης", όπως τους ονομάζει και οτι η χώρα μας δήθεν "παραβιάζει τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματά τους αναγκάζοντας τους να γίνουν πρόσφυγες, δίχως εκπαίδευση και γη". Κατηγορεί επίσης τη χώρα μας οτι εμποδίζει την επίλυση του Κυπριακού και οτι "στόχος της Ελλάδας είναι να μετατρέψει την Κύπρο σε ελληνικό νησί και να φυλακίσει τους Τούρκους σε καθεστώς μειονότητας".

Ικανοποίηση στην Αλβανία για τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Θετικά σχολίαζε ο αλβανικός Τύπος τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Παντελί Μάικο, στην Ελλάδα. Δίδοντας ιδαίτερη έμφαση στη δέσμευση του κ. Σημίτη, για εντατικοποίηση των ρυθμών νομιμοποίησης των Αλβανών μεταναστών και προβάλλοντας την αποδέσμευση του τρίτου μέρους του δανείου απο τη χώρα μας - το οποίο αφορά την ανέγερση κατοικιών, οι οποίες θα δοθούν στα θύματα των παρατραπεζών με ευνοικούς όρους - ο Τύπος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις Αλβανίας - διεθνών οργανισμών.

Ολοκληρώνεται η διημερίδα για την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Με ομιλίες του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του πρώην προέδρου της ΕΕ, Ζακ Ντελόρ, και άλλων προσωπικοτήτων, ολοκληρώνεται το βράδυ η διημερίδα, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα "Αναζητώντας την ευρωπαϊκή ταυτότητα". Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας χθες στην έναρξη της διημερίδας τόνισε οτι η Ευρώπη δεν ειναι απλώς αριθμητική και θα πρέπει να προσεγγίσουμε τους θεσμούς με ενα διαφορετικό βλέμμα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την ΟΝΕ τεράστιο βήμα για ανάπτυξη, απασχόληση και πραγματική σύγκλιση.

Αρχισε στη Θεσσαλονίκη το 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Με την προβολή των ταινιών "Η πυριτιδαποθήκη" του Γιουγκοσλάβου Γκόραν Πασκάλιεβιτς και "Μία αιωνιότητα και μία μέρα", του Θόδωρου Αγγελόπουλου, άρχισε χθες το 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις αίθουσες του ανακαινισμένου "Ολύμπιον" στην πλατεία Αριστοτέλους. Συνολικά στο φετινό φεστιβάλ θα προβληθούν 169 ταινίες.

Απο αύριο ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου.

Αρχίζει αύριο ο τριήμερος εορτασμός για την 25η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίξουν απο το πρωί για την ελεύθερη προσέλευση όσων θέλουν να τιμήσουν την επέτειο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα της Τρίτης με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πρυτανικές αρχές πραγματοποιούν σειρά επαφών με πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να περιφρουρηθούν οι εκδηλώσεις και να μην σημειωθούν επεισόδια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ερχόμενη Τετάρτη στα Τίρανα ο αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Αλβανίας.

Οι Νίκος Νταμπίζας και Νίκος Μαχλάς απουσίασαν από την χθεσινή συγκέντρωση των διεθνών ποδοσφαιριστών μας, ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στα Τίρανα με την Αλβανία.Στην προπόνηση, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έλαβαν ακόμη μέρος οι Λυμπερόπουλος, Καλιτζάκης, Γκούμας, Γεωργάτος και Γιαννακόπουλος, που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά δεν αναμένεται να κοπούν από την αποστολή, που αναχωρεί την Δευτέρα γιά τα Τίρανα.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών, στον πρώτο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα,έχασε 3-0 από την αντίστοιχη της Βραζιλίας.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών, στον πρώτο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, έχασε 3-0 από την αντίστοιχη της Βραζιλίας. Τα σετ 15-6, 15-13, 15-6. Σήμερα η εθνική μας θ' αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, ενώ την Κυριακή θα παίξει με την ομάδα της Αλγερίας.

Δέκα ημέρες εκτός γηπέδων θα μείνει ο πλεϊ μεϊκερ του Παναθηναϊκού, Νίκος Μπουντούρης.

Δέκα ημέρες εκτός γηπέδων θα μείνει ο Νίκος Μπουντούρης. Ο πλεϊ μεϊκερ του Παναθηναϊκού, υπέστη θλάση στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι κάτι που φάνηκε στην ακτινογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν χθες γνωστά. Κατά συνέπεια ο διεθνής παίκτης δεν θα παίξει στον σημερινό αγώνα με το Περιστέρι στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας καθώς και στο ματς της Ευρωλίγκα την προσεχή Τετάρτη με την Τσιμπόνα στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,13, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 481,29, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,01, τη λίρα Κύπρου προς 578,28 και την ECU προς 337,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές, αλλά από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 20 βαθμούς.Συννεφιά με πιθανή βροχή ή καταιγίδα αναμένεται αρχικά στην Αττική, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 18 βαθμούς. Συννεφιά με πρόσκαιρη βροχή, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 9 με 14 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 14 November 1998 - 8:00:11 UTC