Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό.
- Απο τη Δευτέρα οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων.
- Νέα διάψευση Σημίτη περί πρόωρων εκλογών.
- Εντονες αντιδράσεις για Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
- Αλλαγές στην ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ο νέος αρχηγός της.
- Ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύδει τα περί συνεργασίας με ΝΔ.
- Το ΚΥΣΕΑ επιλέγει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ και του Αρη επι της Τόπο και Σιρόκι στο μπάσκετ.
- Σοκ για την ΑΕΚ, που αποκλείστηκε απο τον πρώτο αγώνα της στο κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.
- Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών στην Μπανγκόκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό.

Τον προϋπολογισμό του 1999 θα εγκρίνει στη σημερινή του συνεδρίαση του Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπει νέους φόρους, αλλά αντίθετα μειώσεις στους ήδη υπάρχοντες. Απο την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Πάντως, η ΓΣΕΕ έχει διαφωνήσει με το περιεχόμενο του προϋπολογισμού και έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στη Βουλή το Δεκέμβριο.

Απο τη Δευτέρα οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων.

Τη Δευτέρα θα αρχίσουν να ισχύουν οι νέες τιμές των αυτοκινήτων. Οι έμποροι υποστηρίζουν οτι οι μειώσεις τελικά θα κυμανθούν απο 150.000 δρχ μέχρι ένα εκατατομμύριο δραχμές. Ομως το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει οτι θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Επίσης, οι έμποροι ζήτησαν να ισχύσει μείωση 5% στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κατασκευής 1992 - 1996.

Νέα διάψευση Σημίτη περί πρόωρων εκλογών.

Σε νέα κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές προέβη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και υπενθύμισε οτι στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος είχε τονίσει οτι υπάρχουν τρεις σταθμοί για το μέλλον, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ. Το συνέδριο, οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές το 2000. "Αυτή είναι η γραμμή μας και η πεποίθησή μας", είπε χαρακτηριστικά.

Εντονες αντιδράσεις για Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ενοχλημένες εμφανίζονται οι ΗΠΑ για τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να καθαιρέσει την εφορευτική επιτροπή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε στο Φανάρι για να ενημερωθεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα. Η Ελλάδα ταυτόχρονα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα, ενω ενημερώνει ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς. Στο μεταξύ, οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στο βορειοανατολικό Αιγαίο με συνεχείς παρενοχλήσεις ελληνικών αλιευτικών στα διεθνή ύδατα.

Αλλαγές στην ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ο νέος αρχηγός της.

Σε σαρωτικές αλλαγές στη δομή και λειτουργεία της Ασφάλειας, προέβη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος κ. Γεωργακόπουλος, λίγες μέρες μετά τις διώξεις κατά αστυνομικών για το θέμα της διαφθοράς. Συγκεκριμένα, αλλάζει όλο το προσωπικό στο τμήμα της Ασφάλειας Ηθών και Παιγνίων, καθώς και του Τμήματος Οπλων και Εκρηκτικών της κρατικής Ασφάλειας. Επίσης για την καλύτερη αστυνόμευση θα πυκνώσουν οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες και θα ενισχυθεί η δύναμη με τουλάχιστον 500 αστυνομικούς το αργότερο μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύδει τα περί συνεργασίας με ΝΔ.

Την αυτόνομη πολιτική πορεία του κόμματός του και στο μέλλον, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας φήμες, που τον έφεραν να προσχωρεί ή να συνεργάζεται με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι "κάποιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει" και με το θόρυβο που προκαλούν " βοηθούν τον κ. Σημίτη, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που αυτή την ώρα σπαράσσεται εσωτερικά".

Το ΚΥΣΕΑ επιλέγει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ θα επιλέξει το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ και του Αρη επι της Τόπο και Σιρόκι στο μπάσκετ.

Η ΑΕΚ και ο Αρης συνέχισαν με νίκες την πορεία τους στο Κύπελλο Σαπόρτα. Στο Αλεξάνδρειο ο Αρης επεβλήθη με 67-57 της Σιρόκι Μπρίγιεκ από την Βοσνία και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ΣΤ` Ομίλου με 13 βαθμούς. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επικράτησε με 72-60 της Τόπο Ελσίνκι και προηγείται στον Δ' Ομιλο. Τα παραπάνω παιχνίδια έγινε στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Σοκ για την ΑΕΚ, που αποκλείστηκε απο τον πρώτο αγώνα της στο κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Σοκ για την ΑΕΚ που αποκλείστηκε απο τον πρώτο αγώνα της στο κύπελλο, αφού έχασε 1-0 στη Μηχανιώνα, από τον τοπικό Ποσειδώνα, ομάδα της Γ' Εθνικής.Στο μεταξύ,με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως ``παίκτες πουλημένοι, η ΑΕΚ δεν πεθαίνει``, υποδέχθηκαν οι οπαδοί της ``Ενωσης`` τους παίκτες της ομάδας τους στο Δυτικό Αερολιμένα. Πυροσβεστικό ρόλο, έπαιξε η παρέμβαση του ``αφεντικού`` της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος παρά το ότι γνώριζε το τι θα συμβεί, πήγε στο αεροδρόμιο γιά να κατευνάσει τα ``πνεύματα``.

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών στην Μπανγκόκ.

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών στην Μπανγκόκ με αντίπαλο την Ταϊλάνδη, ενόψει της προετοπιμασίας της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει την Παρασκευή. Στο τελευταίο της παιχνίδι στην Μπανγκόκ η εθνική μας κέρδισε την Ταϊλάνδη 3-0, ενώ ο Στέλιος Καζάζης χρησιμοποίησε και τους δώδεκα παίκτες που έχει στην αποστολή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,38, γαλλικό φράγκο προς 51,07, λίρα Αγγλίας προς 478,24, ελβετικό φράγκο προς 207,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,09, τη λίρα Κύπρου προς 578,71 και την ECU προς 337,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αναμένεται να βρέξει. Προς το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 17, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 23 και στο Αιγαίο 11 με 24 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις,προβλέπονται για την Αττική.Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς αλλά αργότερα θα γίνουν νότιοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 22 βαθμούς.Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχή μετά το μεσημέρι προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θεμροκρασία θα κυμανθεί 8 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 11 November 1998 - 8:00:15 UTC