Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημαντικές αλλαγές επιφέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
- Μειώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι τιμές των αυτοκινήτων.
- Στο ύψος του πληθωρισμού οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.
- Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
- Σκληρή στάση της Ελλάδας σε ενδεχόμενη χρηματοδότηση της Τουρκίας.
- Καλύπτονται τα κενά στους δασκάλους στο νομό Θεσσαλονίκης.
- Αυξημένη η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων απο τη χώρα μας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
- Η Ελλάδα είναι πιά η 7η χώρα στην κατάταξη της UEFA.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 67-58 τη Μακάμπι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικές αλλαγές επιφέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τομές στο ασφαλιστικό σύστημα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών. Μειώνεται κατά 70% η σύνταξη σε συνταξιούχους άνω των 55, που εργάζονται και οι μηνιαίες αποδοχές τους υπερβαίνουν τις 200.000 δρχ. Αυξάνονται κατά περίπου 50% οι συντάξεις γήρατος και αναπηρίας απο εργατικό ατύχημα. Σύνταξη θα καταβάλεται και στον ή στην σύζυγο μετά του θάνατο του δικαιούχου. Επίσης, παρέχονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση οφειλών εργοδοτών.

Μειώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι τιμές των αυτοκινήτων.

Πέφτουν την ερχόμενη εβδομάδα οι τιμές των αυτοκινήτων. Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας στα αυτοκίνητα και από την επομένη θα ισχύσουν οι αλλαγές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η μείωση της τελικής τιμής θα είναι 5% κατά μέσο όρο.

Στο ύψος του πληθωρισμού οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Στο 2%, όσο υπολογίζεται οτι θα είναι ο πληθωρισμός, θα κυμανθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 1999. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Παπαντωνίου δεσμεύτηκε ότι για το 2000 θα συζητηθεί η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η αύξηση τουαφορολογήτου ορίου.

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Με εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αρχίζουν το απόγευμα οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να τονίσει οτι η κυβέρνηση, που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης απο τη Βουλή, οφείλει να ολοκληρώσει αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα το πρόγραμμά της. Ο κ. Σημίτης θα υπογραμμίσει επίσης την ανάγκη ανανέωσης του Κινήματος σε όλα τα επίπεδα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες των μελών, που ανήκουν στη λεγόμενη "εσωκομματική αντιπολίτευση".

Σκληρή στάση της Ελλάδας σε ενδεχόμενη χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, επανέλαβε χθες οτι η Ελλάδα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση, που το συμβούλιο υπουργών υιοθετήσει την πρόταση της Κομισιόν για χρηματοδότηση της Τουρκίας. Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη την ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ικανοποίηση για τις αναφορές της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία στα ελληνοτουρκικά, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ.

Καλύπτονται τα κενά στους δασκάλους στο νομό Θεσσαλονίκης.

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κενών θέσεων δασκάλων. Σύμφωνα με το νομάρχη Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε η πίστωση για την κάλυψη 75 κενών θέσεων δασκάλων, ενώ οι υπόλοιπες 39 πρόκειται να καλυφθούν είτε από εκπαιδευτικούς που επί του παρόντος απασχολούνται σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες είτε από αναπληρωτές ωρομίσθιους.

Αυξημένη η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων απο τη χώρα μας.

Σε εξαιρετικά ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκονται οι απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων απο την Ελλάδα. Κοινοτικοί αξιωματούχοι εξέφραζαν την ικανοποίησή τους και επεσήμαναν οτι απο τα 500 δισεκατομμύρια δρχ, που δικαιούται η χώρα μας για την περίοδο 1994-1999 απο το περιφερειακό ταμείο, έχει ήδη απορροφηθεί το 61% στο επίπεδο των πληρωμών και το 75% στο επίπεδο των δεσμεύσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η Νέα Σμύρνη φλέγεται! Ο ιστορικός Πανιώνιος προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ``8`` του Κυπέλλου Κυπελλούχων, μετά τη εκτός έδρας νίκη του με 1-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Το ``χρυσό`` γκολ πέτυχε ο ηγέτης των ``κυανέρυθρων`` Αντώνης Σαπουντζής στο 18ο λεπτό. Θυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο Πανιώνιος είχε νικήσει και στη Νέα Σμύρνη με 3-2 και έτσι έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην διοργάνωση.

Η Ελλάδα είναι πιά η 7η χώρα στην κατάταξη της UEFA.

Η Ελλάδα είναι πιά η 7η χώρα στην κατάταξη της UEFA, αναφορικά με τα αποτελέσματα των ομάδων της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετά την νίκη του Πανιωνίου στην Κύπρο επί του Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0 και την πρόκριση των ``Νεοσμυρνιωτών`` στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η χώρα μας κέρδισε 0,600 βαθμούς και έφτασε τους 30.450 ξεπερνώντας την Τσεχία, η οποία έμεινε όγδοη με 30.417 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 67-58 τη Μακάμπι.

Ακόμη και στα δύσκολα, ο Παναθηναϊκός τα καταφέρνει. Οι "πράσινοι" νίκησαν στο ΟΑΚΑ με 67-58 τη Μακάμπι Τελ Αβιβ και έφτασαν τις έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον Β' Ομιλο της Ευρωλίγκα. Μια νίκη ακόμη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακος, αφού σε αγώνα για τον Γ' Ομιλο επικράτησε με 55-50 της Κίντερ Μπολόνια στο κλειστό της Γλυφάδας και παρέμεινε στην πρώτη θέση με 11 βαθμούς, ενώ την ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 77-69.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,00, γαλλικό φράγκο προς 50,99, λίρα Αγγλίας προς 471,48, ελβετικό φράγκο προς 208,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,83, τη λίρα Κύπρου προς 575,91 και την ECU προς 335,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα βροχών στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 26 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 24 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 6 November 1998 - 8:00:09 UTC