Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανυπόστατους ισχυρισμούς είς βάρος της χώρας μας εκτόξευσε η Τουρκία.
- Εφόλης της ύλης συνέντευξη υπουργού Εργασίας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
- Tουρκία - Ε.Ε
- Σαραντάχρονος σκοτώνει τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους.
- Απολογούνται σήμερα οι δύο παιδεραστές στις Σέρρες και στην Αθήνα.
- Αποφασίζουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις εφημερίες
- Νέα ΕΕ και προεδρία ΟΚΕ εκλέγονται στη ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 61-54.
- Αγριο προπυλακισμό από περίπου 50 οπαδούς της ΑΕΚ δέχθηκε ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.
- Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο πόλο.
- Με νίκη ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα του βόλεϊ τους αγώνες της στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανυπόστατους ισχυρισμούς είς βάρος της χώρας μας εκτόξευσε η Τουρκία.

Κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιχειρεί να επαναφέρει η Αγκυρα.Μετά τις προκλητικές της ενέργειες να παρεμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης "Νικηφόρος",το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπέλυσε ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας για τη μειονότητα στη Θράκη,δήθεν παροχή υποστήριξης στους Κούρδους και άρνηση της Ελλάδας να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών θεμάτων.Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έστειλε χθές τελεσίγραφο στην Αγκυρα οτι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί στο μέλλον παρενοχλήσεις αεροσκαφών της.

Εφόλης της ύλης συνέντευξη υπουργού Εργασίας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Ξεκινά άμεσα ο διάλογος για την αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος, τονίζει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Εργασίας κ. Παπαϊωάννου.Ο κ.Παπαϊωάννου δηλώνει αντίθετος σε τυχόν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.Αναφέρει οτι θα τεθούν αντικίνητρα για την εργασία συνταξιούχων με υψηλές αποδοχές.Τονίζει οτι η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος.Επίσης αποδίδει σε αυθαίρετες ερμηνείες την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένους υπουργούς με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Tουρκία - Ε.Ε

Τη ριζική διαφωνία της Ελλάδας στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρακάμψει το ελληνικό βέτο για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας,επανέλαβε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο συμβούλιο των μονίμων αντιπροσώπων της ΕΕ.Κατέστησε δε σαφές ότι η Ελλάδα θα προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σαραντάχρονος σκοτώνει τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους.

Μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά του ο 40χρονος Θεοφάνης Μασούρας πυροβόλησε και σκότωσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τη σύζυγό του, Μαρία και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει.Ο δράστης, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Απολογούνται σήμερα οι δύο παιδεραστές στις Σέρρες και στην Αθήνα.

Δύο υποθέσεις βιασμών ανηλίκων θα απασχολήσουν σήμερα τις ανακριτικές αρχές. Στις Σέρρες απολογείται ο 37χρονος παντοπώλης Λευτέρης Θεοδωρίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 11χρονου αγοριού με νοητική αναπηρία. Στην Αθήνα θα απολογηθεί ο 55χρονος προπονητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας, Γιώργος Χατζηαθανασίου, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονου παίκτη της ομάδας.

Αποφασίζουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις εφημερίες

Συνεδριάζουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής προκειμένου να πάρουν οριστικές αποφάσεις αν θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 6 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο σύστημα εφημεριών.

Νέα ΕΕ και προεδρία ΟΚΕ εκλέγονται στη ΝΔ.

Υπο την προεδρία του Κώστας Καραμανλή συνεδριάζει το απόγευμα, για τελευταία φορά υπο την παρούσα σύνθεσή της,η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που υπολογίζεται ότι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, θα εκλεγούν τα νέα μέλη της. Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα θα εκλεγούν τα νέα προεδρεία των ΟΚΕ της ΝΔ.Δεν αποκλείεται να γίνουν και αλλαγές στις γραμματείες της ΝΔ, καθώς και ανασύνθεση του σχήματος των τομεαρχών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 61-54.

Οι πρωταθλητές πέρασαν με νίκη και από το Ολυμπιακό Στάδιο εναντίον της ΑΕΚ με 61-54 και έφτασαν τις 7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Από τους υπόλοιπους αγώνες της 7ης ημέρας, ξεχωρίζει η εκτός έδρας επιτυχία του Αμαρουσίου επί του Παπάγου με 78-74, ενώ αίσθηση προκάλεσε η νίκη του Σπόρτιγκ επί του Πανιωνίου με 77-65. Σε άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός_Περιστέρι 80-66, Ηρακλής-Απόλλων Πατρών 88-67 και ΠΑΟΚ-Νήαρ Ηστ 94-63.

Αγριο προπυλακισμό από περίπου 50 οπαδούς της ΑΕΚ δέχθηκε ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.

Αγριο προπυλακισμό από περίπου 50 οπαδούς της ΑΕΚ δέχθηκε μετά την προπόνηση στους Θρακομακεδόνες ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Μετά το τέλος της προπόνησης, οι οπαδοί άρχισαν να βρίζουν τον Σέρβο τεχνικό ενώ κάποιοι προσοπάθησαν να του επιτεθούν, αναγκάζοντάς τον να κλειστεί στα αποδυτήρια, μέχρι που φυγαδεύθηκε με περιπολικό. Ο Σέρβος προπονητής, μετράει πλέον ''ώρες'' στον πάγκο της ΑΕΚ και αναμένεται μέσα στο επόμενο 24ωρο να ανακοινωθεί η απομάκρυνσή του.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο πόλο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο πόλο, νικώντας τη Βουλιαγμένη με 6- 5 σε αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο. Από το 1996 όταν και ξεκίνησε ο θεσμός, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο φορές το Σούπερ Καπ έναντι μίας της Βουλιαγμένης. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τις τρεις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες.

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα του βόλεϊ τους αγώνες της στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας.

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα του βόλεϊ τους αγώνες της στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας. Το ελληνικό συγκρότημα, μετά από συναρπαστική αναμέτρηση, επικράτησε με 3-2 του αντίστοιχου της Ισπανίας. Η εθνική δίνει σήμερα τον δεύτερο και τελευταίο αγώνα της στη διοργάνωση, με αντίπαλο την Τουρκία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,77, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 477,61, ελβετικό φράγκο προς 210,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,06, τη λίρα Κύπρου προς 585,61 και την ECU προς 339,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αργότερα όμως στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 23 και στο Αιγαίο 10 με 22 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα εχει στην Αττική, με δυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θακυμανθεί 5 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 29 October 1998 - 8:00:09 UTC