Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε διορθωτικές κινήσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση.
- Κατέρρευσαν οι διαχωριστικές γραμμές, υποστήριξε ο Κ.Καραμανλής.
- Προσπάθεια παράκαμψης του ελληνικού Βέτο από την ΕΕ.
- Αλλα δύο κυκλώματα μαστροπείας εξαρθρώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα.
- Δίωξη για σειρά αδικημάτων άσκησε ο εισαγγελέας σε έξι νεαρούς.
- Η άρση ασυλίας των δύο βουλευτών της ΝΔ στην ολομέλεια της Βουλής.
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και οινόπνευμα από το ΣΔΟΕ.
- Επανέρχεται η χειμερινή ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε διορθωτικές κινήσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε διορθωτικές κινήσεις που αφορούν κυρίως την κοινωνική πολιτική προχωρεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνεδρίαση Κυβερνητικής επιτροπής και Πολιτική Γραμματείας, με αντικείμενο το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν αλλάζουν οι κατευθύνσεις για ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τους ενδιάμεσους στόχους. Επαναπροσδιορίζεται η πολιτική των συνεργασιών και γίνεται προσπάθεια επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ. Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις στρατηγικές κινήσεις κυβέρνησης και κόμματος.

Κατέρρευσαν οι διαχωριστικές γραμμές, υποστήριξε ο Κ.Καραμανλής.

Η κατάρρευση των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, είναι κατά τον Κώστα Καραμανλή το βασικό συμπέρασμα των δημοτικών εκλογών, με το αποτέλεσμα των οποίων ασχολήθηκαν οι τομεάρχες του κόμματος. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι οι πολίτες έστειλαν ένα σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ.

Προσπάθεια παράκαμψης του ελληνικού Βέτο από την ΕΕ.

Την έντονη αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε η προσπάθεια παράκαμψης του Ελληνικού Βέτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδότηση της Τουρκίας. Ο κ.Πάγκαλος ζήτησε την παρέμβαση της αυστριακής προεδρίας ώστε να σταματήσει η νομικά αστήρικτη προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί η Τουρκία με 135 εκατ. εκιού ως υπό ανάπτυξη χώρα και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αλλα δύο κυκλώματα μαστροπείας εξαρθρώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα.

Αλλα δύο κυκλώματα μαστροπείας εξαρθρώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την αυτοκτονία μιας 20χρονης Ρωσίδας, η οποία δεν άντεξε τον εξευτελισμό και έδωσε τέρμα στη ζωή της, σε διαμέρισμα που την είχαν φυλακισμένη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την αστυνομία συνελήφθη ο Γιώργος Βιλαλάς, ο οποίος εξέδιδε άλλες τρεις αλλοδαπές. Στην Πιερία συνελφθησαν οι Σταύρος Μαραγκοζίδης και Χαράλαμπος Μουρατίδης γιατί εξέδιδαν μια 17χρονη Ρουμάνα, η οποία κατάφερε να τους ξεφύγει και να καταγγείλει το δράμα της στην αστυνομία.

Δίωξη για σειρά αδικημάτων άσκησε ο εισαγγελέας σε έξι νεαρούς.

Δίωξη για σειρά αδικημάτων, ορισμένα σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά σε έξι νεαρούς, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, γιατί είχαν συστήσει συμμορία που λήστευε συνομηλίκους τους. Δίωξη ασκήθηκε και κατά της μητέρας του ενός ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Στο μεταξύ, ειδικές ομάδες αστυνομικών χτενίζουν όλα τα νεανικά στέκια του Πειραιά για να συλλάβουν όσους νεαρούς μετέχουν στις συμμορίες.

Η άρση ασυλίας των δύο βουλευτών της ΝΔ στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην ολομέλεια της βουλής συζητείται αύριο το θέμα της άρσης της ασυλίας των δύο βουλευτών της ΝΔ Κώστα Καραμηνά και Βαρσάμη Γιοβανούδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν υπέρ της ασυλίας και ζήτησε από το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να μεταφέρει τη θέση αυτή, ώστε να υπάρξει ενιαία στάση.

Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και οινόπνευμα από το ΣΔΟΕ.

Περίπου 450.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 32.000 λίτρα οινοπνεύματος, εντόπισαν και κατέσχεσαν άνδρες του ΣΔΟΕ, σε τρία κοντέϊνερ, στο Πέραμα, τα οποία στα εγγραφά τους ανέφεραν ως περιεχόμενο σεντόνια και πετσέτες. Οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται σε 400 εκατ.δρχ.

Επανέρχεται η χειμερινή ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής επανέρχεται η χειμερινή ώρα, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 1999. Ετσι στις 4 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις τρεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Αγιαξ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπάγιεβιτς χαρακτήρισε τον πρωταθλητή Ολλανδίας μεγάλο αντίπαλο, ενώ τόνισε πως η ομάδα του έχει δυνατότητες για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρει τη νίκη. Οσον αφορά τη σύνθεση της ομάδας, ο προπονητής των ερυθρολεύκων σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την ίδια σύνθεση με αυτή του αγώνα με την Κροάσια.

Με τον Μίκλαντ στη συνθεσή του, εκτός απροόπτου, θα παραταχθεί αύριο κόντρα στη Λανς ο Παναθηναϊκός, μετά τα τελευταία ευχάριστα νέα από το ιατρικό τιμ της ομάδας, που λύνουν τα χέρια του Δανιήλ. Πάντως, οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του Μίκλαντ θα παρθεί αύριο. Για τη θέση του λίμπερο, ο Δανιήλ θα χρησιμοποίησει μάλλον τον Βόκολο στη θέση του τιμωρημένου Μιλόγεβιτς.

Παράταση εργασίας στην τεχνική διεύθυνση της ΑΕΚ έδωσε χθες το βράδυ ο Μελισσανίδης στον Στεπάνοβιτς, στον οποίο είπε ότι η διοίκηση στηρίζει το έργο του. Πάντως, κύκλοι στην ΑΕΚ, επιμένουν ότι αυτή η κίνηση του Μελισσανίδη, είναι κίνηση τακτικής και πως με την πρώτη ευκαιρία ο Στεπάνοβιτς θα απομακρυνθεί. Από την πλευρά του, ο Στεπάνοβιτς δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ, κρατώντας, πάντως, χαμηλούς τόνους. Ο ίδιος τόνισε, ότι η ομάδα του πρέπει να έχει σταθερή απόδοση και αγωνιστικό ρυθμό σε όλα τα ματς, για να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στην πρώτη θέση του ομίλου του στο κύπελλο Σαπόρτα, ξαναβρέθηκε ο Αρης, μετά τη μεγάλη του νίκη επί της βελγικής Αντβέρπ, η οποία ήταν αήττητη μέχρι τώρα, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με 82-62. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Μιχαϊλοφ, που σημείωσε 23 πόντους.

Τέλος στο σίριαλ του δεύτερου ξένου για την ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου, αφού τελικά βρέθηκε ο παίκτης που θ` αντικαταστήσει τον Κροάτη Κελέσεβιτς. Πρόκειται για τον 22χρονο Αμερικανό φόργουορντ, Ντέρεκ Νταϊαλ, ο οποίος αναμένεται αύριο στη χώρα μας προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα των δυτικών προαστείων, με αποδοχές που ανέρχονται σε 300.000 δολάρια.

Πρόβλημα προέκυψε με τον Τζεντίλε, ο οποίος τραυματίστηκε σήμερα στη μέση κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η κατάσταση του Ιταλού πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού όσον αφορά και τη συμμετοχή του στον αγώνα της Πέμπτης με την Εφές Πίλσεν, θα ξεκαθαρίσει αύριο αν και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τεθεί στη διάθεση του Σούμποτιτς για το ντέρμπι του Β` Ομίλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,43, γαλλικό φράγκο προς 52,02, λίρα Αγγλίας προς 486,18, ελβετικό φράγκο προς 213,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,63, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,38, τη λίρα Κύπρου προς 591,42 και την ECU προς 343,87 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου μετά τη χθεσινή μικρή διορθωτική υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.051,19 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,15%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και ανήλθε στα 34,6 δισ. δραχμές. Εντονο ήταν και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές των εταιριών Λήζινγκ, ενώ σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε και για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1,67%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, αλλά στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 25 και στο Αιγαίο 17 με 26 βαθμούς Κελσίου. Πρόσκαιρη συννεφιά, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 25 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 20 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 20 October 1998 - 18:00:09 UTC