Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παπαγεωργόπουλος και Αγραπίδης δήμαρχοι σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.
- Σε ποσοστό 68,3% η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές.
- Κατανομή Νομαρχιών και Δημαρχείων στα κόμματα.
- Δηλώσεις πρωθυπουργού - αρχηγών κομμάτων για τις εκλογές.
- Εγκλημα με θύμα 40χρονο στο Παλαιό Φάληρο.
- Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε νυχτερινό κέντρο.
- Δίωξη τεσσάρων νεαρών για σύσταση συμμορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ με 78-54 επι του Αρη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.
- Ο Αντρέ Μανζόν θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάκη Δενδρινού στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου.
- Ο Κριστόφ Βαζέχα θα απουσιάσει από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λανς την προσεχή Τετάρτη.
- Ο ``χρυσός`` μας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης εξασφάλισε την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παπαγεωργόπουλος και Αγραπίδης δήμαρχοι σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Κατά τις χθεσινές επαναληπτικές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, στο Δήμο Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (ΝΔ) με ποσοστό 54,21% και στο Δήμο Πειραιά ο Χρήστος Αγραπίδης (ΝΔ) με ποσοστό 58,36%. Στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά νικητής αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Κατριβάνος (ανεξάρτητος-ΝΔ-ΠΟΛΑΝ) με ποσοστό 53,79% και δεύτερος ήρθε ο Ευάγγελος Κουλουμπής (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 46,21%. Στη νομαρχία Θεσσαλονίκης επανεκλέγεται ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Σε ποσοστό 68,3% η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, κατά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές, στο 98% των αποτελεσμάτων για τις νομαρχίες, υπήρξε συμμετοχή σε ποσοστό 67,1%, ενω βρέθηκαν λευκές ψήφοι και άκυρα ψηφοδέλτια σε ποσοστό 9,5%. Στς δημοτικές εκλογές υπήρξε συμμετοχή σε ποσοστό 69,6%, ενω βρέθηκαν λευκές ψήφοι και άκυρα ψηφοδέλτια σε ποσοστό 7,6%.

Κατανομή Νομαρχιών και Δημαρχείων στα κόμματα.

Στο σύνολο των 54 νομαρχιών η ΝΔ καταλαμβάνει τις 27, το ΠΑΣΟΚ τις 25 και απο μια ο ΣΥΝ στα Χανιά και οι Ανεξάρτητοι, όπου στην Πέλλα εκλέγεται νομάρχης ο Γιώργος Πέτσος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Στις πρωτεύουσες των νομών, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 25, η ΝΔ με 24, το ΚΚΕ με 3 και οι Ανεξάρτητοι με 2. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο σύνολο των 900 δήμων το ΠΑΣΟΚ έλαβε 433, η ΝΔ 368, το ΚΚΕ 24, ο ΣΥΝ 12, το ΔΗΚΚΙ 5, η ΠΟΛΑΝ 3 και οι Ανεξάρτητοι 55 δήμους.

Δηλώσεις πρωθυπουργού - αρχηγών κομμάτων για τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών κατώτερο των προσδοκιών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι περιέχει πολλαπλά μηνύματα, τόσο για τις επιλογές των προσώπων, όσο και για επιμέρους πολιτικές. Βρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας και θα κάνουμε το παν για ανταποκριθούμε στις ανάγκες του λαού, δήλωσε o πρωθυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική, που ακολουθεί και λέει όχι στη συναλλαγή. Ως αποδοκιμασία της κυβέρνησης χαρακτήρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το αποτέλεσμα των εκλογών.

Εγκλημα με θύμα 40χρονο στο Παλαιό Φάληρο.

Νεκρός βρέθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, 40 ετών, μετά απο πτώση του απο τον 5ο όροφο πολυκατοικίας επι της οδού Ζαίμη 26, στο Παλαιό Φάληρο. Το θύμα ήταν επίσης χτυπημένο απο πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Μετά απο έρευνα της αστυνομίας στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου βρέθηκε το ζευγάρι Ιωάννης Κονοζόβ, 46 ετών και η σύζυγός του Γιελάσκο Μαντένα, 42 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα και εξετάζονται.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε νυχτερινό κέντρο.

Εκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε στις 4.30 στον υπόγειο χώρο του κλειστού χειμερινού νυχτερινού κέντρου "ΚΑΛΟΥΑ" επι της λεωφόρου Κηφισίας 4, στο Μαρούσι. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κατάστημα, καθώς και στις προθήκες δύο γειτονικών καταστημάτων. Οι πυροτεχνουργοί της Πυροσβεστικής κατά τις έρευνές τους δεν βρήκαν υπολλείμματα εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού. Εκτιμάται οτι άγνωστοι δράστες περιέχυσαν υγρή εύφλεκτη ύλη και ακολούθως έβαλαν φωτιά.

Δίωξη τεσσάρων νεαρών για σύσταση συμμορίας.

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα τέσσερις νεαροί εναντίον των οποίων ασκήθηκε χθες απο τον εισαγγελέα Πειραιά ποινική δίωξη για ληστεία, σύσταση συμμορίας, οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής με στιλέτα και σιδηρογροθιές προσπάθησαν να ληστέψουν στην Καστέλα έναν 15χρονο μαθητή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ με 78-54 επι του Αρη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 78-54 του Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Στους άλλους αγώνες της ημέρας, επικράτησαν τα φαβορί. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 90- 75 εκτός έδρας τον Παπάγου, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ 82-75 τον Πανιώνιο, ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο 68-52 τη Νήαρ Ηστ, Ο Απόλλωνας στην Πάτρα δύσκολα με 61-60 το Μαρούσι, ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ 87-59 το Σπόρτιγκ, ενώ στο Ηράκλειο η τοπική ομάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε 68-58 του Περιστερίου.

Ο Αντρέ Μανζόν θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάκη Δενδρινού στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου.

Ο Αντρέ Μανζόν θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάκη Δενδρινού στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου. Ο 40χρονος προπονητής, εργάστηκε πέρυσι στη Βερόνα, με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς, ενώ την περασμένη περίοδο ανακηρύχθηκε καλύτερος προπονητής στην Ιταλία.

Ο Κριστόφ Βαζέχα θα απουσιάσει από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λανς την προσεχή Τετάρτη.

Ο Κριστόφ Βαζέχα θα απουσιάσει από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λανς την προσεχή Τετάρτη. Ο Ελληνοπολωνός επιθετικός δεν μπόρεσε ούτε και χθες να γυμναστεί και έτσι αποκλείστηκε της αποστολής,που θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί για τη Λανς. Αντίθετα, γυμνάστηκε κανονικά ο Ερικ Μίκλαντ και τέθηκε στην διάθεση του Βασίλη Δανιήλ.

Ο ``χρυσός`` μας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης εξασφάλισε την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Ο ``χρυσός`` μας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης κατέλαβε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδων Μιστράλ, που έγινε στην Μπρέστ της Γαλλίας και παράλληλα εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,58, γαλλικό φράγκο προς 52,06, λίρα Αγγλίας προς 479,62, ελβετικό φράγκο προς 215,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,15, τη λίρα Κύπρου προς 590,18 και την ECU προς 344,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει σ'όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα που θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Το πρωϊ κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 με 25 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει και η Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 19 October 1998 - 7:00:09 UTC