Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποφασίζουν για συνέχιση ή όχι της απεργίας οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Χωρίς νέους φόρους ο προϋπολογισμός του 1999.
- Κρίσιμη συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών - ΠΟΕ-ΟΤΑ.
- Επισκέψεις Ολμπράϊτ και Χόλμπρουκ στην περιοχή μέχρι τέλος του έτους.
- Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει η Αμαλία Γκινάκη.
- Συνεδριάζουν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Πανιώνιου με 3-1 επι της Χάκα Φιλανδίας.
- Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 85-83 της Αλμπα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκα.
- Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Αλβανίας, για τα προκριματικά του EURO 2000.
- Παραιτήθηκε ο Λάκης Νικολάου από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασίζουν για συνέχιση ή όχι της απεργίας οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία. Το πρωί συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ για να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν ή όχι οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική. Πάντως σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης μέχρι τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών. Χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε όσους εμποδίζουν ασθενείς να εισέλθουν στα νοσοκομεία.

Χωρίς νέους φόρους ο προϋπολογισμός του 1999.

Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για τη μείωση του πληθωρισμού στο 2% στο τέλος του 1999, προκειμένου να εισέλθει η χώρα μας στην ΟΝΕ, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαντωνίου διαβεβαίωσε οτι στο νέο προϋπολογισμό δεν θα περιλαμβάνονται νέοι φόροι. Σήμερα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού.

Κρίσιμη συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών - ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση και να σταματήσει η αποχή των εργαζομένων σε Δήμους και Κοινότητες απο τις εκλογικές διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν υπερωριακή αμοιβή για την πρόσθετη απασχόλησή τους εν όψει των εκλογών. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε οτι θα καταβάλει 2 δισ. δρχ για υπερωρίες, πρόταση όμως που δεν ικανοποίησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Επισκέψεις Ολμπράϊτ και Χόλμπρουκ στην περιοχή μέχρι τέλος του έτους.

Επίσκεψη στην περιοχή για την προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού θα πραγματοποιήσει πριν το τέλος του έτους ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Κλίντον, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Γύρω στο Δεκέμβριο θα επισκεφθεί και την Ελλάδα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, πραγματοποιεί σειρά επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους για το Κυπριακό.

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραστεί και θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη σε συνεστίαση στελεχών του κόμματος και σε ημερίδα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πρόκληση της Ευρώπης".Αύριο ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τις Σάππες και την Κομοτηνή. Την Κυριακή ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει η Αμαλία Γκινάκη.

Ιδιαίτερα κρίσιμη ειναι η κατάσταση της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, που είχε τραυματιστεί απο χειροβομβίδα στην αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του κακοποιού, Σορίν Ματέϊ. Η 25χρονη κοπέλα, που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ομως το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω σηψαιμίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους γιατρούς.

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Η κατάσταση στην Αλβανία, οι εξελίξεις στο Κόσοβο και η έναρξη των ουσιαστικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων των έξι υποψηφίων χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και η Κύπρος, αποτελούν τα κυριότερα θέματα της ατζέντας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη διήμερη σύνοδό τους τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Λουξεμβούργο. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Πανιώνιου με 3-1 επι της Χάκα Φιλανδίας.

Οχι μόνο διαφύλαξε το 2-0 του πρώτου αγώνα, όχι μόνο πήρε άνετα την πρόκριση στον β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, αλλά ο Πανιώνιος χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην χώρα μας, περνώντας σαν "σίφουνας" από την Φιλανδία και νικώντας με 3-1 την Χάκα στον επαναληπτικό του α' γύρου της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 85-83 της Αλμπα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Δύο στα δύο κι μάλιστα εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό που επιβλήθηκε με 85- 83 της Αλμπα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκα. Ετσι, οι ``ερυθρόλευκοι`` έβαλαν από νωρίς τα ``θεμέλια`` για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους, αφού ``μετράνε`` ήδη δύο εκτός έδρας νίκες.

Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Αλβανίας, για τα προκριματικά του EURO 2000.

Αναβλήθηκε οριστικά για τις 18 Νοεμβρίου ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Αλβανίας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου στα Τίρανα γιά τα προκριματικά του EURO 2000, καθώς και η συνάντηση των εθνικών ομάδων Ελπίδων των δύο χωρών, που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου. Τη σχετική απόφαση πήρε η επιτροπή της UEFA και τη στήριξε, στην ασταθή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία.

Παραιτήθηκε ο Λάκης Νικολάου από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Και τυπικά ``ενεργοποιήθηκε`` η παραίτηση του Λάκη Νικολάου από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μια παραίτηση που είχε υποβληθεί από την 1η Αυγούστου με επιστολή του Λ. Νικολάου προς την ENIC. Στο μεταξύ, εχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη του Νικολάου. Ακούγονται πολλά σενάρια, όπως η επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σε περίπτωση που επανέλθει, αναμένεται να αντικαταστήσει τον προπονητή Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,26, γαλλικό φράγκο προς 52,27, λίρα Αγγλίας προς 493,18, ελβετικό φράγκο προς 212,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 213,48, τη λίρα Κύπρου προς 582,65 και την ECU προς 344,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά θα έχει σχεδόν σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 11 με 26, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 14 με 29 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 29 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 13 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 2 October 1998 - 7:00:11 UTC