Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αδιέξοδες χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των γιατρών ο Κ.Γείτονας.
- Ληστεία τράπεζας στο Μοσχάτο με δύο σοβαρά τραυματίες.
- Εγκρίθηκε από την ΕΕ το αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σύγκλισης.
- Δύο προσφορές υποβλήθηκαν για την εξαγορά των ΚΑΕ.
- Εγκριση νέου συντάγματος το πρώτο μέλημα της αλβανικής κυβέρνησης.
- Δεν θα αυξηθούν το 1999 τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
- Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμαλίας Γκινάκη.
- Επανέρχεται το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδιέξοδες χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των γιατρών ο Κ.Γείτονας.

Αδικαιολόγητες και αδιέξοδες χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των γιατρών, ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Εξαιτίας της απεργίας πολλά δημόσια νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν αναστείλει τις εφημερίες, δεν λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

Ληστεία τράπεζας στο Μοσχάτο με δύο σοβαρά τραυματίες.

Σοβαρά τραυματισμένοι, αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία οι Λάμπρος Τσακίρης, 32 χρόνων και Παναγιώτης Ζαχαρής, 50 χρόνων, οι οποίοι τραυματίσθηκαν από τον 22χρονο κακοποιό Τρύφωνα Παναγόπουλο, στην προσπαθειά του να διαφύγει, μετά τη ληστεία που έκανε στην τράπεζα Εργασίας Μοσχάτου. Πιο σοβαρά είναι ο Τσακίρης, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση σπλήνας. Ο δράστης που συνελήφθη δήλωσε ότι έχει ως πρότυπό του τον Σορίν Ματέι.

Εγκρίθηκε από την ΕΕ το αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σύγκλισης.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σύγκλισης, ενόψει της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2001. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα βασίζεται σε μια φιλόδοξη πρόβλεψη αναπτυξιακών ρυθμών και συνιστά αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης των εσόδων, αυστηρό έλεγχο των δαπανών, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Δύο προσφορές υποβλήθηκαν για την εξαγορά των ΚΑΕ.

Δύο προσφορές υποβλήθηκαν για την εξαγορά του 67% των μετοχών των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Η πρώτη από τη γαλλική εταιρία Σαρέσκο η οποία προσφέρει 3.250 δρχ ανά μετοχή και η δεύτερη από την Ολλανδική ΚΑΠE, που προσέφερε 3.300 δρχ ανά μετοχή, αλλά χαρακτηρίσθηκε άκυρη γιατί δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η κατώτατη τιμή είχε ορισθεί 3.100 δρχ ανά μετοχή.

Εγκριση νέου συντάγματος το πρώτο μέλημα της αλβανικής κυβέρνησης.

Η έγκριση νέου συντάγματος, ώστε η Αλβανία να γίνει χώρα δημοκρατικού δικαίου, είναι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης που θα σχηματισθεί, δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Παντελί Μάϊκο. Η κυβέρνηση θα αποτελείται από πέντε κόμματα, όπως όμως διευκρίνισε ο Μάϊκο, θα είναι ανοικτή για τυχόν διεύρυνση με ανεξάρτητους διανοούμενους ή εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ ενδέχεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Δεν θα αυξηθούν το 1999 τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Δεν πρόκειται να αυξηθούν το 1999 τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο την αρμοδιότητα για το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την κατανομή και τον έλεγχο του συγκοινωνιακού έργου απ'όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα έχει ο ΟΑΣΑ ενώ παρέχεται η δυνατότητα μεταβίβασης του 40% των μετοχών του ΟΑΣΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμαλίας Γκινάκη.

Σταθεροποιημένη με ελαφρά τάση βελτίωσης, είναι η υγεία της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, τραγικού θύματος στο μακελειό της οδού Νιόβης. Η καταστασή της όμως σύμφωνα με τους γιατρούς χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του ελληνορουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέι, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ακόμα και αν είναι στυγνοί εγκληματίες.

Επανέρχεται το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο.

Επανέρχεται το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή της Αττικής. Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ, θα πιάνουν δουλειά στις 7.30 και σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, στις 7:45. Τα καταστήματα τροφίμων θα ανοίγουν στις 7.30, τα σούπερ μάρκετς στις 8 και τα υπόλοιπα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα στις εννέα το πρωί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο στα δύο για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που επικράτησε με 77-71 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε εντυπωσιακά έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ράτζα, δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει, ενώ στο ημίχρονο κέρδιζε 46-33. Πρώτος σκόρερ των πρασίνων ήταν ο Ράτζα με 29 πόντους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, άφησε αιχμές κατά της ΕΟΚ για το θέμα του Πορτορικανού μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, Χοσέ Ορτίθ. Ο κ.Φούρας δήλωσε ότι κακώς η ΕΟΚ ζήτησε επανεξέταση δείγματος γιατί δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και πως έπρεπε να γίνει εξέταση του Β' δείγματος του αθλητή, που είχε ληφθεί στις 8/8. Εξάλλου η ΓΓΑ ενημέρωσε το ΟΑΚΑ πως θα κάνει τις σχετικές ενέργειες για την επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Στην Φιλανδία βρίσκεται η αποστολή του Πανιωνίου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χάκα, στο επαναληπτικό παιχνίδι του Α' γύρου για το κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Ιρλανδός προπονητής της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Ρόνι Γουίλαν, δήλωσε ότι το 2-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα, δεν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η Χάκα αναδείχθηκε ήδη πρωταθλήτρια ενώ υποστήριξε ότι από την απόδοση των παικτών του θα εξαρτηθεί η πρόκριση.

Τον πρώτο του αγώνα στη Νεάπολη γιά τη νέα περίοδο θα δώσει την Κυριακή ο Ιωνικός, αφού όπως ανακοίνωσε η ΕΠΑΕ θα φιλοξενήσει τον Εθνικό στην ''φυσική'' του έδρα και όχι στο στάδιο Καραϊσκάκη, όπου έδινε μέχρι στιγμής τα εντός έδρας παιχνίδια του. Αντίθετα και αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα έργα στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την Κυριακή τον ΟΦΗ και πάλι στη Νέα Σμύρνη.

Βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ήταν σήμερα η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων και απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την αντίστοιχη της Ρουμανίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό αγώνα που έγινε στο Πλοέστι. Τα τέρματα της εθνικής μας σημείωσαν οι Θεοδωρίδης (68`) και Βακουφτσής (79`), ενώ για τους Ρουμάνους σκόραραν οι Σπατάρσι (59`) και Μανέα (83`).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,81, γαλλικό φράγκο προς 52,14, λίρα Αγγλίας προς 497,65, ελβετικό φράγκο προς 211,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,06, τη λίρα Κύπρου προς 589,71 και την ECU προς 344,18 δραχμές.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά απο τη σημαντική πτώση που σημείωναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επίσης οι επενδυτές έδειξαν επιφυλακτικότητα σχετικά με τις εξελίξεις στο διαγωνισμό για την πώληση των ΚΑΕ. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.120,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,80%. Η αξία των συναλλαγών για μια ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 30,7 δισ. δρχ. Με πτώση 1,21% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 9 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 29 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 28 και 12 με 26 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 30 September 1998 - 18:00:21 UTC