Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντεκα τραυματίες στην επιχείρηση σύλληψης του κακοποιού Σορίν Ματέι.
- Ολα τα ονόματα των τραυματιών.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις σε συγκοινωνίες και ΥΠΑ.
- Συνεχίζουν μέχρι τη Δευτέρα την απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών απο φόρους προανήγγειλε ο Δρυς.
- Αισιόδοξο το ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών Οκτωβρίου.
- Η τράπεζα "Τζι Πι Μόργκαν" αναλαμβλανει την πώληση της Ιονικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ 87-75 επι της Ρεάλ Μαδρίτης.
- Πρόβλημα με τον Κριστόφ Βαζέχα προέκυψε στον Παναθηναϊκό.
- Τραυματισμός Πρέλεβιτς στον αγώνα της ΑΕΚ με την Πακς στην πρεμιέρα του κυπέλλου Σαπόρτα.
- Χωρίς την εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών θα διεξαχθεί το παγκόσμιο λιγκ 1999.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντεκα τραυματίες στην επιχείρηση σύλληψης του κακοποιού Σορίν Ματέι.

Μια απο τις πιο θλιβερές σελίδες της αστυνομίας γράφτηκε χθες. Η επιχείρηση σύλληψης του κακοποιού, Σορίν Ματέι, συνοδεύτηκε απο τον τραυματισμό 11 ατόμων, καθώς και του ιδίου. Ο Ματέι όταν εντοπίστηκε απο αστυνομικούς στην Αχαρνών κατόρθωσε να τους διαφύγει, εισέβαλε σε διαμέρισμα και έπιασε ως ομήρους τέσσερα άτομα. Ο Ματέι απειλούσε να τους σκοτώσει με την απασφαλισμένη χειροβομβίδα, που κρατούσε αν δεν του επέτρεπαν οι αστυνομικοί να διαφύγει. Αργά το βράδυ άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα και ο Ματέι υλοποίησε την απειλή του.

Ολα τα ονόματα των τραυματιών.

Απο την έκρηξη της χειροβομβίδας τραυματίστηκαν σοβαρά ο αστυφύλακας Γιώργος Παλιούρας και η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη, την οποία κρατούσε ο Ματέι μαζί με τη μητέρα της Σουλτάνα, 58 ετών και τον μνηστήρα της Απόστολο Μακρινό, που τραυματίστηκαν ελαφρότερα. Απο τα θραύσματα τραυματίστηκαν ελαφρά ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο υπαρχηγός Ιωάννης Γεωργακόπουλος, ο αστυνόμος Νίκος Μαρκόπουλος και οι αστυνομικοί Χρήστος Ευθυμίου, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Βασίλης Τσιατούρας και Γιωργογιάννης.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε συγκοινωνίες και ΥΠΑ.

Απο τις 11 το πρωί σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ηλεκτρικό και πράσινα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας με αίτημα να μην αλλάξει ο ισχύον κανονισμός εργασίας και να συνταχθεί νέο νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες. Επίσης, απο τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα συνεχιστούν εως την Κυριακή.

Συνεχίζουν μέχρι τη Δευτέρα την απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Την παράταση της απεργίας του μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, αναμένοντας νέες διευκρινίσεις του υπουργού Υγείας για αύξηση των κονδυλίων, που αφορούν τις εφημερίες. Πάντως, τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Μέχρι τη Δευτέρα έχουν παρατείνει την απεργία τους και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών απο φόρους προανήγγειλε ο Δρυς.

Σημαντικές διευκολύνσεις για τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο απο μη καταβολή φόρων προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς. Ο κ. Δρυς δήλωσε επίσης οτι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει στο πρόγραμμα ΤΑΧΙS 150 εφορίες. Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων τόνισε οτι θα καταργηθούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος TAXIS.

Αισιόδοξο το ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών Οκτωβρίου.

Αισιοδοξία επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Χθες συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή Νομαρχιακών και Δημοτικών Εκλογών του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, στην οποία εξετάστηκαν οι προοπτικές σε κάθε περιοχή και χαράχθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα το διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην υπάρξουν άλλες διαγραφές "ανταρτών". Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επίσης την απόλυτη ικανοποίησή της για την προχθεσινή συγκέντρωση στην Καλλιθέα.

Η τράπεζα "Τζι Πι Μόργκαν" αναλαμβλανει την πώληση της Ιονικής.

Η διεθνούς κύρους επενδυτική τράπεζα "Τζι Πι Μόργκαν", θα αναλάβει τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Το καινούργιο στοιχείο στο νέο διαγωνισμό, που θα προκηρυχθεί είναι ότι το τίμημα της τράπεζας αποσυνδέθηκε από τη χρηματιστηριακή αξία της. Στο μεταξύ, στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει κανονικά, όπως είχε ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός για την πώληση των Κασταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ 87-75 επι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ, στον πρώτο του αγώνα για τον Δ'όμιλο της Ευρωλίγκα. Ο "Δικεφαλος του Βορρά" επικράτησε με 87-75 της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ματς που έγινε στο Αλεξάνδρειο, παρουσία περίπου 3.000 θεατών. Πρώτοι σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν οι Φράνκι Κινγκ (23π.) και Ουόλτερ Μπέρι (14π.).

Πρόβλημα με τον Κριστόφ Βαζέχα προέκυψε στον Παναθηναϊκό.

Πρόβλημα με τον Κριστόφ Βαζέχα προέκυψε στον Παναθηναϊκό. Ο Ελληνοπολωνός επιθετικός ποδοσφαιριστής αισθάνθηκε τράβηγμα στον τετρακέφαλο και αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση. Η σοβαρότητα της κατάστασης του θα διαπιστωθεί σήμερα. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι δεν θα είναι στη διάθεση του Βασίλη Δανιήλ για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ιωνικό. Αντίθετα, ο Μπασινάς γυμνάστηκε κανονικά και έδειξε ότι ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του.

Τραυματισμός Πρέλεβιτς στον αγώνα της ΑΕΚ με την Πακς στην πρεμιέρα του κυπέλλου Σαπόρτα.

Τελικά ο τραυματισμός του Μπάνε Πρέλεβιτς στον αγώνα της ΑΕΚ με την Πακς στην πρεμιέρα του κυπέλλου Σαπόρτα αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός. Οι γιατροί διέγνωσαν "θλάση βαριάς μορφής" στην γάμπα του αριστερού του ποδιού, κάτι που μεταφράζεται σε ένα μήνα αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ.

Χωρίς την εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών θα διεξαχθεί το παγκόσμιο λιγκ 1999.

Χωρίς την εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών θα διεξαχθεί το παγκόσμιο λιγκ 1999. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ αποφάσισε να μη συμμετάσχει η εθνική μας στη διοργάνωση, επειδή το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο, ενώ δεν προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού, αφού διεξάγεται Σαββατοκύριακα μέσα στη θερινή περίοδο. Ετσι αποφασίστηκε η διεξαγωγή μεγάλου διεθνούς τουρνουά, την ίδια περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,69, γαλλικό φράγκο προς 52,10, λίρα Αγγλίας προς 496,45, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,72, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,95, τη λίρα Κύπρου προς 591,74 και την ECU προς 343,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική και νότια χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 10 με 25, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 13 με 27 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρα όμως στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 27 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 15 έως 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 24 September 1998 - 9:35:00 UTC