Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι στόχοι της κυβέρνησης στο επίκεντρο της ομιλίας τουπρωθυπουργού.
- Γενικές συνελεύσεις νοσοκομειακών γιατρών για τις εφημερίες.
- Καταπατητές διεκδικούν δημόσια περιουσία αξίας ενός τρισ. δρχ..
- Ακινητοποιημένα τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στη Βόρειο Ελλάδα.
- Συνάντηση Κληρίδη - Κλίντον χθες στη Νέα Υόρκη.
- Ολοκληρώθηκε χθές η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψηφιακή.
- Περισσότεροι απο 160 λαθρομετανάστες επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες της ΑΕΚ και του Αρη στο πλαίσιο των αγώνων του κυπελου Σαπόρτα.
- Κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ του προέδρου Κώστα Αλαμάνου και των αντιπροέδρων Βίκτωρα Μητρόπουλου και Πέτρου Θεοδωρίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι στόχοι της κυβέρνησης στο επίκεντρο της ομιλίας τουπρωθυπουργού.

Την κυβερνητική πολιτική των επόμενων δύο χρόνων, που απομένουν ως τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και το έργο, που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα, σκιαγράφησε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Καλλιθέα. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι τα επόμενα δύο χρόνια είναι κρίσιμα για το μέλλον της χώρας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, οτι οι κόποι και οι θυσίες πιάνουν τόπο και η Ελλάδα δεν είναι πια μικρή χώρα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν αποτυχημένη την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.

Γενικές συνελεύσεις νοσοκομειακών γιατρών για τις εφημερίες.

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους στο θέμα των εφημεριών, εκτός απο της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν την απεργία τους εως τη Δευτέρα. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε οτι θα αυξήσει τα κονδύλια των νοσοκομείων, ώστε να στηριχθεί το νέο σύστημα εφημεριών, που προωθείται.

Καταπατητές διεκδικούν δημόσια περιουσία αξίας ενός τρισ. δρχ..

Δημόσια περιουσία αξίας ενός τρις δρχ. διεκδικούν καταπατητές, αποκάλυψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Ο μέσος όρος του ανταποδοτικού τέλους για την απόκτηση των οριστικών τίτλων κυριότητας εκτιμάται οτι θα κυμανθεί μεταξύ των 20.000 - 30.000 δραχμών. Μέχρι σήμερα 500.000 πολίτες εχουν καταθέσει τους τίτλους ιδιοκτησίας για 850.000 ακίνητα.

Ακινητοποιημένα τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στη Βόρειο Ελλάδα.

Απεργούν απο τα μεσάνυχτα οι οδηγοί των βυτιοφόρων ΔΧ υγρών καυσίμων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνουν οτι τα αποθέματα επαρκούν τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, με την έκδοση αδειών μεταφοράς καυσίμων σε ιδιώτες.

Συνάντηση Κληρίδη - Κλίντον χθες στη Νέα Υόρκη.

Οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και οι πρωτοβουλίες των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση αυτή εξετάστηκαν στη χθεσινή συνάντηση, που είχε ο πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπιλ Κλίντον, παρουσία του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Κληρίδης θα έχει σήμερα νέα συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Κλίντον στο Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος νωρίτερα θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ολοκληρώθηκε χθές η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψηφιακή.

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση των αρθρων του νομοσχεδίου για τις συνδρομητικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες. Απο την ονομαστικοποίηση των μετοχών εξαιρούνται οι μέτοχοι διαφημιστικών εταιριών, που είναι εισηγμένες σε ημεδαπό ή αλλοδαπό χρηματιστήριο, καθώς και οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και οι εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Επίσης, εξομοιώνονται με το καθεστώς της αναλογικής τηλεόρασης και οι Ανώνυμες Εταιρίες κάτοχοι σταθμών ελευθερης λήψης.

Περισσότεροι απο 160 λαθρομετανάστες επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος.

Εκατόν εξηνταεπτά λαθρομετανάστες απο το Ιράκ μετέφερε με τελικό προορισμό την Ελλάδα "δουλεμπορικό" ξύλινο σκάφος με σημαία Λιβάνου, το οποίο εντοπίστηκε ανοικτά των Καλών Λιμένων Κρήτης και κατελήφθη απο άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Ανάμεσα στους λαθρομετανάστες ειναι και 80 παιδιά, μεταξύ των οποίων και βρέφη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες της ΑΕΚ και του Αρη στο πλαίσιο των αγώνων του κυπελου Σαπόρτα.

Με ελληνικές επιτυχίες ξεκίνησαν οι αγώνες στη φάση των ομίλων του Κυπέλου Σαπόρτα. Η ΑΕΚ δυσκολεύθηκε αλλά τελικά τα κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο της αγώνα για τον Δ' όμιλο, αφού επεβλήθη στο ΟΑΚΑ της ουγγρικής Πακς με 66-59. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η ΑΕΚ εξέτσε την ποινή που της είχε επιβάλει η FIBA για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της στο φάιναλ-φορ της Βαρκελόνης. Με νίκη, χωρίς μάλιστα να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση,ξεκίνησε και ο Αρης τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο Σαπόρτα. Στον πρώτο του αγώνα για τον ΣΤ' όμιλο της διοργάνωσης, ο κυπελλούχος Ελλάδας συνέτριψε με 92-60 η Σουηδική Πλάνια και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ του προέδρου Κώστα Αλαμάνου και των αντιπροέδρων Βίκτωρα Μητρόπουλου και Πέτρου Θεοδωρίδη.

Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο και την κορύφωση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου Κώστα Αλαμάνου από την μία πλευρά και των Βίκτωρα Μητρόπουλου, Πέτρου Θεοδωρίδη από την άλλη. Οι δύο τελευταίοι έκαναν κατά μέτωπο επίθεση στον Κώστα Αλαμάνο και ουσιαστικά του έδειξαν την πόρτα της Θεμιστοκλέους.Απείλησαν μάλιστα, ότι εάν δεν παραιτηθεί τότε οι δύο αντιπρόεδροι, που ελέγχουν την πλειοψηφία του Δ.Σ., έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο για την έκπτωσή του από την προεδρία της Ενωσης, μέσω της δικαστικής οδού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,65, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 494,73, ελβετικό φράγκο προς 211,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,44, τη λίρα Κύπρου προς 587,68 και την ECU προς 343,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 24, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 13 με 27 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς. Λίγες παροδικές νεφώσεις, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 26 και 15 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 23 September 1998 - 7:00:35 UTC