Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης προαναγγέλει ο Παπαντωνίου.
- Το έργο της κυβέρνησης θα κριθεί το 2000 τόνισε ο πρωθυπουργός.
- Επίθεση Καραμανλή σε πρωθυπουργό και κυβέρνηση απο τη Θεσσαλονίκη.
- Νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους.
- Η Ελλάδα παραλαμβάνει σήμερα Αμερικανούς πυραύλους ATACMS.
- Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης της Ντόρας Μπακογιάννη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στους αγώνες του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας.
- Ο Ηρακλής και η ΑΕΚ είναι οι δύο πρώτες ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του 23ου κυπέλλου Ελλάδας,στο μπάσκετ.
- Την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ εφήβων, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης προαναγγέλει ο Παπαντωνίου.

Δεν θα γίνουν τελικά ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος αλλά η κυβέρνηση εξετάζει μειώσεις σε όλους τους φόρους κατανάλωσης,όπως στο πετρέλαιο,τη βενζίνη , τα αυτοκίνητα, τα ποτά ,τα τσιγάρα κ.α για να περιορισθεί ο πληθωρισμός στο 2,4%, το απομένον τελευταίο απο τα πέντε κριτήρια για ένταξή της χώρας μας στην ΟΝΕ. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του προς "Το Βήμα", ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου.Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου,απο το 2000 θα αρχίσει ναμειώνεται η άμεση φορολογία.

Το έργο της κυβέρνησης θα κριθεί το 2000 τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές περιέχουν ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο θα αξιολογήσει η κυβέρνηση,το έργο της όμως θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Σημίτης απηύθηνε προσκλητήριο συστράτευσης προς όλα τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για έλειψη προτάσεων.

Επίθεση Καραμανλή σε πρωθυπουργό και κυβέρνηση απο τη Θεσσαλονίκη.

Σκληρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση άσκησε χθεςο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στη Θεσσαλονίκη.Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης ότι το χάσμα που χωρίζει τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ είναι βαθύ. Σήμερα το πρωί ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ και το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου εφ'όλης της ύλης.

Νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους.

Συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη στα νοσοκομεία όλης της χώρας και μέχρι την Τετάρτη στην Αττική η απεργία των γιατρών, οι οποίοι διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες.

Η Ελλάδα παραλαμβάνει σήμερα Αμερικανούς πυραύλους ATACMS.

Ενα νέο πυραυλικό σύστημα παραλαμβάνει σήμερα η Ελλάδα. Πρόκειται για τους Αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, που έχουν βελινεκές 165 χιλιόμετρα και κόστισαν 19 δισ. δραχμές.

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Απο την Τετάρτη 16 του μηνός έως και 2 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εγγραφές στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, καθώς και στο δεύτερο εξάμηνο στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ.

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εν δυνάμει πρωθυπουργό δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό της η Ντόρα Μπακογιάννη, σε σημερινή συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ αναφέρει ότι θα ανέβουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι, όμως δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, επειδή "ο κ. Σημίτης δεν έχει το ψυχικό σθένος". Δεν κρύβει ότι υπάρχει "αδυναμία στην επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος" και διατυπώνει επίσης το ερώτημα κατά πόσον βοήθησε τη ΝΔ η "οριοθέτηση" των σχέσεων του Κ. Καραμανλή με τον Κ. Μητσοτάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στους αγώνες του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στους αγώνες τους για την 3η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, ενώ αντίθετα ``σκόνταψε`` η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη μετά από τέσσερα χρόνια στην Βέροια, αφού επικράτησε με 3-0 της ομάδας της Ημαθίας, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ 4-1 τον Εθνικό Αστέρα, ενώ αντίθετα, η ΑΕΚ έχασε τους δύο πρώτους βαθμούς της στο πρωτάθλημα, αφού υποχρεώθηκε σε ``λευκή`` ισοπαλία στην Ελευσίνα από τον τοπικό Πανελευσινιακό.

Ο Ηρακλής και η ΑΕΚ είναι οι δύο πρώτες ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του 23ου κυπέλλου Ελλάδας,στο μπάσκετ.

Στο μπάσκετ,Ηρακλής και ΑΕΚ είναι οι δύο πρώτες ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του 23ου κυπέλλου Ελλάδας, μετά τους δύο πρώτους αγώνες που έγιναν για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο Ηρακλής επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 69-60 και η ΑΕΚ πολύ δύσκολα του Ηρακλείου στην Κρήτη με 92-89 στην παράταση.Τη Δευτέρα ο Αρης θα παίξει στο Αλέξανδρειο με τον Παναθηναϊκό και την Τρίτη στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ με τον Σπόρτιγκ.

Την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ εφήβων, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα.

Την 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ εφήβων, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα, καθώς στον τελευταίο αγώνα της νίκησε την αντίστοιχη της Γερμανίας με 3-1. Καθοριστικό σημείο του αγώνα, που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ήταν η κατάκτηση του 3ου σετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,30, λίρα Αγγλίας προς 498,97, ελβετικό φράγκο προς 213,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,59, τη λίρα Κύπρου προς 591,52 και την ECU προς 344,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη σχεδόν τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 20 με 31 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 32 βαθμούς θα έχει στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει και πιθανόν να σημειωθεί καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 μέχρι 28 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 13 September 1998 - 7:00:10 UTC