Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Τόμας Μίλερ στην Αθήνα για συνομιλίες για το Κυπριακό.
- Δικάζεται το ζεύγος Γιαννακούδη για κακομεταχείριση των παιδιών.
- Τροποποιητική απόφαση Τζουμάκα για κυνηγετική περίοδο.
- Ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
- Τριήμερη επίσκεψη Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.
- Αύριο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
- Στο αρχείο η πιθανολογούμενη απόπειρα απαγωγής της Αθηνάς Ωνάση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου,παραδέχθηκε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη γιά τους χαμένους βαθμούς με την Σλοβενία.
- Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Βέροια.
- Ο Αγγελος Μπασινάς αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Βασίλη Δανιήλ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα.
- Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Τόμας Μίλερ στην Αθήνα για συνομιλίες για το Κυπριακό.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Μίλερ. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει απο τις ΗΠΑ κάποιες προτάσεις ή ιδέες, που θα επικεντρώνονται στην πολιτική πτυχή του Κυπριακού, ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Δικάζεται το ζεύγος Γιαννακούδη για κακομεταχείριση των παιδιών.

Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγείται σήμερα το ζεύγος Παναγιώτης και Χριστίνας Γιαννακούδη, που κατηγορούνται ότι κακομεταχειρίζοντο τα τρία παιδιά τους. Η εισαγγελέας ανηλίκων μελετά το ενδεχόμενο να υποβάλει στο Πρωτοδικείο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών από τους γονείς τους και να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο Παίδων.

Τροποποιητική απόφαση Τζουμάκα για κυνηγετική περίοδο.

Τροποποιητική απόφαση αναμένεται να εκδώσει σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναστείλει την κυνηγετική περίοδο μέχρι το Δεκέμβριο, που έχει οριστεί να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή, που έχουν καταθέσει οικολογικές οργανώσεις. Ο κ. Τζουμάκας τόνισε χθες απο τη Θεσσαλονίκη οτι οι κυνηγοί θα ασκήσουν και πάλι το δικαίωμά τους.

Ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές συνέρχεται το Σάββατο το πρωί στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με βασικό ομιλητή τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου παρεμβάσεις θα κάνουν οι υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο γραμματέας του Τομέα Αποκέντρωσης Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Θανάσης Τσούρας, καθώς επίσης και υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι, που υποστηρίζονται απο το ΠΑΣΟΚ.

Τριήμερη επίσκεψη Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη για τρείς μέρες θα βρίσκεται απο αύριο το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί αύριο έργα που είναι σε εξέλιξη, το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, την Κυριακή το πρωί θα επισκεφθεί τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και το μεσημέρι θα δώσει στο "Μακεδονία Παλλάς" συνέντευξη τύπου εφ'όλης της ύλης.

Αύριο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Ξεκινά αύριο η νέα σχολική χρονιά με διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία της απο το υπουργείο Παιδείας και τους καθηγητές. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως ειναι όλα έτοιμα για να αρχίσει ομαλά η νέα χρονιά και έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τη σωστή λειτουργία των νέων θεσμών. Αντίθετα η ΟΛΜΕ υποστηρίζει οτι τα Λύκεια δεν είναι έτοιμα για να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες και ο εξοπλισμός, ενώ ενδέχεται να καθυστερήσει η διανομή των βιβλίων.

Στο αρχείο η πιθανολογούμενη απόπειρα απαγωγής της Αθηνάς Ωνάση.

Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο απαγωγής της Αθηνάς Ωνάση - Ρουσέλ, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Γενεύης και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χθες μετά την απόσυρση της έφεσης, που είχε καταθέσει ο Τιερί Ρουσέλ, δύο μόλις ώρες πριν την εκδίκασή της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου,παραδέχθηκε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη γιά τους χαμένους βαθμούς με την Σλοβενία.

Απολογητικός αλλά σταθερός στις επιλογές του εμφανίστηκε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, αναφερόμενος στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Σλοβενία. Ο Ρουμάνος προπονητής παραδέχθηκε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη γιά τους χαμένους βαθμούς,που θα πρέπει οπωσδήποτε νακαλυφθούν σε κάποιο από τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, πρόσθεσε όμως ότι η εθνική μας ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.

Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Βέροια.

Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Βέροια, στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα, αφού η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ακύρωσε την ποινή που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στον ''Ντούσκο'' για δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα κατά της ΕΠΑΕ. Οπως είναι γνωστό, ο αθλητικός δικαστής είχε επιβάλει στον Μπάγεβιτς αποκλεισμό εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες και πρόστιμο 300.000 δραχμών.

Ο Αγγελος Μπασινάς αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Βασίλη Δανιήλ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα.

Ο Αγγελος Μπασινάς αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Βασίλη Δανιήλ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, αλλά και με την Δυναμό Κιέβου την προσεχή Τετάρτη. Ο μεσοαμυντικός των ''πρασίνων'' είχε ενοχλήσεις στην χθεσινή προπόνηση και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ετσι αποκλείεται να αγωνισθεί και την θέση του εκτός απροόπτου θα πάρει ο Κώστας Κιάσσος.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τσεχία, αφού στο πιό κρίσιμο παιχνίδι της,έχασε με 3-1 από την αντίστοιχη της Ρωσίας. Ετσι, τώρα, το ελληνικό συγκρότημα θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-8 της τελικής κατάταξης με πρώτο αντίπαλο την Γιουγκοσλαβία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 302,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,94, γαλλικό φράγκο προς 51,88, λίρα Αγγλίας προς 500,13, ελβετικό φράγκο προς 211,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,63, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,11, τη λίρα Κύπρου προς 588,53 και την ECU προς 342,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια, αλλά βαθμιαία θ'αρχίσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 29 και στα νησιά 20 με 28 βαθμούς. Παροδική συννεφιά θα έχει στην Αττική, με βορειοανατολικούς μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 29 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 26 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 10 September 1998 - 7:00:08 UTC