Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημαντική άνοδο σε χρηματιστήρια.Πλεόνασμα εμφανίζει ο προϋπολογισμός.
- Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ, πράσινα και ηλεκτρικό.
- Σοκ στη κοινή γνώμη απο το δράμα των τριών παιδιών στην Πετρούπολη.
- Αναφορές Τσοχατζόπουλου για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.
- Η συνεργασία Ισραήλ - Τουρκίας προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα.
- Σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.
- Απαγορεύθηκε το κυνήγι μέχρι το Δεκέμβριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτός αγωνιστικών χώρων για 15 μέρες ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς με απόφαση του αθλητικού δικαστή.
- Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ,διέψευσε δημοσιεύματα,ότι καταρτίστηκε από τον προπονητή της ομάδας,λίστα ποδοσφαιριστών,που είναι προς πώληση.
- Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, στον τέταρτο αγώνα της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Λετονίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντική άνοδο σε χρηματιστήρια.Πλεόνασμα εμφανίζει ο προϋπολογισμός.

Με ψυχραιμία αντιδρούν οι διεθνείς χρηματαγορές στη συνεχιζόμενη ρευστότητα, που επικρατεί στη ρωσική πολιτική σκηνή. Ολα σχεδόν τα διεθνή μεγάλα χρηματιστήρια έκλεισαν χθες με σημαντικά κέρδη, με το δείκτη Ντάου Τζόουνς του χρηματιστηρίου Νέας Υόρκης να σημειώνει άνοδο ρεκόρ. Με άνοδο κατά 2, 51% έκλεισε χθες και η Σοφοκλέους. Στο μεταξύ, πλεόνασμα 175 δισ. δρχ. απέκτησε τώρα ο προϋπολογισμός του 1998 ύστερα και απο τη σημαντική αύξηση 18,2% που παρουσίασαν τα έσοδα του δημοσίου τον Αύγουστο.

Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ, πράσινα και ηλεκτρικό.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάσεις εργασίας απο τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και στα πράσινα λεωφορεία και στον ηλεκτρικό απο τις 11 το πρωί εως τις 4 αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, με αντικείμενο το θέμα της απασχόλησης.

Σοκ στη κοινή γνώμη απο το δράμα των τριών παιδιών στην Πετρούπολη.

Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων και παράνομης κατακράτησης, παραπέμφθηκαν να δικαστούν ο Παναγιώτης Γιανακούδης και η συζυγός του Χριστίνα. Το ζευγάρι κρατούσε φυλακισμένατα τρία παιδιά τους, 16, 14 και 10 χρόνων, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Οταν η αστυνομία επενέβη ύστερα από καταγγελίες των γειτόνων βρήκε τα τρία παιδιά αδύνατα, βρώμικα και πεινασμένα. Οι γονείς τα είχαν φυλακισμένα σε ένα δωμάτιο, με τα παράθυρα κλειστά και πολλές φορές δεμένα στα κρεβάτια τους.

Αναφορές Τσοχατζόπουλου για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Η Τουρκία με τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και την επιθετικότερη στάση, που τηρεί έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου τον τελευταίο καιρό, προσπαθεί να εκβιάσει την ΕΕ για να αποσπάσει ηπιότερη αντιμετώπιση στην προοπτική ένταξής της, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στις χθεσινές μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά, τόνισε οτι δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας.

Η συνεργασία Ισραήλ - Τουρκίας προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα.

Προβληματισμένη είναι η κυβέρνηση για τον τρόπο, με τον οποίο η Τουρκία επιχειρεί να αξιοποιήσει την συνεργασία της με το Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, που συμμετείχε στη τριμερή διάσκεψη Ελλάδας - Ιράν - Αρμενίας δήλωσε οτι και οι τρείς χώρες βλέπουν με μεγάλη επιφύλαξη τη συμφωνία αυτή, εκτιμώντας, όπως ειπε, ότι πρόκειται για στρατιωτική συμμαχία. Τις ανησυχίες της Αθήνας θα θέσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος στον Ισραηλινό ομόλογό του, που θα επισκεφθεί την Αθήνα τον επόμενο μήνα.

Σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.

Την απόφαση για τη συγχώνευση της Κτηματικής Τράπεζας με απορρόφηση από την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να λάβει η σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής. Η γενική συνέλευση της τράπεζας είχε συγκληθεί για το ίδιο θέμα στις 20 Αυγούστου, αλλα λόγω έλλειψης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο συγχώνευσης Εθνικής - Κτηματικής έχει ήδη εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της Κτηματικής Τράπεζας.

Απαγορεύθηκε το κυνήγι μέχρι το Δεκέμβριο.

Σταματάει, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο - οπότε θα υπάρξει οριστική απόφαση - το κυνήγι σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς πιθανολογείται κίνδυνος μείωσης του πληθυσμού των θηραμάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός αγωνιστικών χώρων για 15 μέρες ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς με απόφαση του αθλητικού δικαστή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, τιμωρήθηκε με απόφαση του αθλητικού δικαστή, με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει τον περασμένο μήνα σε βάρος της ΕΠΑΕ. Ακόμη στον προπονητή των "ερυθρολεύκων" επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 δραχμών, ενώ με πρόστιμο 500.000 δραχμών τιμωρήθηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως συνυπεύθυνη. Πάντως ο Μπάγεβιτς, αλλά και η πειραϊκή ΠΑΕ υπέβαλαν έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ,διέψευσε δημοσιεύματα,ότι καταρτίστηκε από τον προπονητή της ομάδας,λίστα ποδοσφαιριστών,που είναι προς πώληση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, με ανακοίνωση της διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία καταρτίστηκε από τον προπονητή της ομάδας, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, λίστα ποδοσφαιριστών, που είναι προς πώληση. Ακόμη η ΠΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωση της τονίζει ότι δεν έχει δεχθεί καμμιά πρόταση από σύλλογο εντός ή εκτός Ελλάδας για την παραχώρηση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή της.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, στον τέταρτο αγώνα της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Λετονίας.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, στον τέταρτο αγώνα της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Τσεχία, νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Λετονίας. Ετσι τώρα το εθνικό μας συγκρότημα έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,86, γαλλικό φράγκο προς 51,86, λίρα Αγγλίας προς 498,79, ελβετικό φράγκο προς 212,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,61, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,42, τη λίρα Κύπρου προς 587,25 και την ECU προς 342,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, εκτός από τα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 29 και στα νησιά 20 με 28 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 28 και 18 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 9 September 1998 - 7:00:09 UTC