Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σταθερή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει ο πρωθυπουργός.
- Σκληρή κριτική απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
- Αρχές Οκτωβρίου η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ.
- Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.
- Στο Λουτράκι περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Υποχρέωση της Εκκλησίας η πολιτική ουδετερότητα τονίζει ο Ε.Βενιζέλος.
- Στις 26 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη των συνδυασμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με ισοπαλία 2-2 έληξε ο αγώνας της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Σλοβενίας.
- Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 61-52 και πήρε το εισιτήριο για την δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος.
- Μεγάλη νίκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων επί της Ιταλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σταθερή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Εκτακτα μέτρα έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή συνέντευξη εφόλης της ύλης, με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην 63η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη συνέχιση της σημερινής οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας οτι κεντρικός της στόχος ειναι η ισότιμη ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Επίσης, κάλεσε την αντιπολίτευση να υποβάλει προτάσεις και να μην αρκείται σε καθολική άρνηση.

Σκληρή κριτική απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα σκληρές ηταν οι επικρίσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Η ΝΔ χαρακτήρισε ως αποκαρδιωτική την εμφάνιση του. Το ΚΚΕ τον κατηγόρησε ότι προκάλεσε την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο. Ο ΣΥΝ για ψυχρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το ΔΗΚΚΙ για εμπαιγμό του ελληνικού λαού και η ΠΟΛ.ΑΝ ως τον πρωθυπουργό των συνεχών και πολλών πολιτικών ηττών, που στοίχισαν και στοιχίζουν στη χώρα.

Αρχές Οκτωβρίου η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ.

Ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών κύριοι Σημίτης και Γιλμάζ, θα συναντηθούν στο περιθώριο της διάσκεψης των αρχηγών των Βαλκανικών χωρών. Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου Κλίντον στο Αιγαίο ως μια απο τις σημερινές εστίες έντασης στον κόσμο, τόνισε οτι παρά την επεκτατική τουρκική πολιτική και τις εντάσεις, που δημιουργεί, θεωρεί οτι το Αιγαίο δεν είναι μια περιοχή, που δεν ελέγχονται τα πράγματα και πρόκειται να προκύψουν προβλήματα.

Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως διαμορφώνονται μετά την προκλητική τοποθέτηση Ντενκτάς για συνομοσπονδία στην Κύπρο και την καθολική απόρριψή της από Λευκωσία και Αθήνα, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Για τους S-300 Λευκωσία και Αθήνα έχουν ήδη τονίσει οτι δεν τίθεται θέμα αναβολής της εγκατάστασής τους. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο προσφυγής στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, μη αποκλειόμενης και προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στο Λουτράκι περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματός του στην Κόρινθο. Ο κ. Καραμανλής, που σήμερα επισκέπτεται το Λουτράκι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι ειναι αποκομμένος απο την πραγματικότητα και υπογράμμισε οτι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μακρά παρακμιακή τροχιά. Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές τόνισε οτι έχουν σαφές πολιτικό περιεχόμενο και υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει ο στενός κομματικός εναγκαλισμός της αυτοδιοίκησης.

Υποχρέωση της Εκκλησίας η πολιτική ουδετερότητα τονίζει ο Ε.Βενιζέλος.

Υποχρέωση πολιτικής ουδετερότητας επιβάλλει το Σύνταγμα στην Εκκλησία της Ελλάδος, υπογραμμίζει ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, για την υπερκινητικότητα, που επιδεικνύει ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Χριστόδουλος. Και παρατηρεί οτι απο τη μεταπολίτευση και μετά, η Εκκλησία είχε φροντίσει με κάθε τρόπο να τη σεβαστεί αυτή την ουδετερότητα, χωρίς καμιά παρέκκλιση. Με έμφαση σημειώνει οτι αυτή η τήρηση της πολιτικής ουδετερότητας της Εκκλησίας "ειναι μια απο τις σημαντικές παρακαταθήκες της περιόδου Σεραφείμ".

Στις 26 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη των συνδυασμών.

Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία για την υποβολή στο Πρωτοδικείο αίτησης ή εξαίρεσης των δικηγόρων απο θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων, ενω στις 26 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθεί η ανακήρυξη των συνδυασμών. Λόγω των συνενώσεων θα διορισθούν σε ολόκληρη τη χώρα 2.066 δικαστικοί αντιπρόσωποι και αναπληρωτές.Στις δημοτικές εκλογές ειναιυποχρεωμένοι να ψηφίσουν και οι ετεροδημότες, εκτός αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ισοπαλία 2-2 έληξε ο αγώνας της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Σλοβενίας.

Αρνητικό αποτέλεσμα γιά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στον πρώτο αγώνα της γιά τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, αφού παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην αντίστοιχη της Σλοβενίας. Η συνάντηση έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρουσία 40.000 και πλέον θεατών και τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Νίκος Μαχλάς (54'-πέναλτι) και Κώστας Φρατζέσκος (58'), ενώ γιά τους Σλοβένους σκόραρε ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς στο 18ο και 72ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 61-52 και πήρε το εισιτήριο για την δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη αφού αποδίδοντας γιά 40 λεπτά μπάσκετ αξιώσεων, κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 61-52 και να πάρει το εισιτήριο για την δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη, ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` θα ``κοντραριστεί`` με τον ΚΑΟ Δράμας.

Μεγάλη νίκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων επί της Ιταλίας.

Μεγάλη νίκη, που τη βάζει στο δρόμο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων στο Τίσνοφ με 3-2 επί της Ιταλίας. Απέναντι στην ομάδα που μας στέρησε έναν Ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο τίτλο πέρυσι, οι νεαροί Ελληνες διεθνείς έπαιξαν με καρδιά και γύρισαν ένα ματς που φαινόταν χαμένο μετά το άσχημο τρίτο σετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 305,41 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 175,51, το γαλλικό φράγκο 52,35, τη λίρα Αγγλίας 510,24, το ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,38, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 345,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά είναι πιθανόν να βρέξει το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 30 και στα νησιά 21 με 29 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις θα έχει στην Αττική, με βόρειους ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 18 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 7 September 1998 - 7:00:13 UTC