Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 05/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, θα περιγράψει το βράδυ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
- Εντεκα τελικά θύματα με ελληνικά ονόματα, περιλαμβάνονται μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της "Σουισέρ".
- Το νομό Μεσσηνίας επισκέπτεται σήμερα ο Κώστας Καραμανλής.
- Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής.
- Προφυλακίστηκε ο 19χρονος Αλβανός Ρομέο Νταούτι, ο οποίος κατηγορείται οτι σκότωσε τον 5χρονο βορειοηπειρώτη Θωμά Καραγιάννη.
- Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος απο αμέλεια, ασκήθηκε κατά του διευθυντή των φυλακών ανηλίκων στον Αυλώνα.
- Συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο Αλβανοί, οι οποίοι βίασαν μαζί με συμπατριώτη τους σε περιοχή της Νάουσας βρετανίδα τουρίστρια.
- Στο δημόσιο περιέρχεται η αρχαιολογική συλλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, θα περιγράψει το βράδυ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εμμείνει στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αναμένεται να αναφερθεί το βράδυ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης χθές κατά τα εγκαίνια της Εκθεσης, τόνισε οτι η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και η ένταξή της στην Ο.Ν.Ε., αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στην πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση, τόνισε οτι η κυβέρνηση την αντιμετώπισε με το ελάχιστο δυνατό κόστος, ενω για τα εθνικά θέματα επισήμανε οτι "πατάμε γερά και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Αρης Σπηλιωτόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατα του πρωθυπουργού, τονίζοντας οτι "με πολλά φάλτσα άρχισε το πρώτο βιολί της κυβέρνησης, τις ομιλίες του στη Θεσσαλονίκη".

Εντεκα τελικά θύματα με ελληνικά ονόματα, περιλαμβάνονται μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της "Σουισέρ".

Εντεκα τελικά θύματα με ελληνικά ονόματα, περιλαμβάνονται μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της "Σουισέρ", που συνετρίβη την Τετάρτη, στα ανοιχτά των ακτών του Καναδά. Τα συνεργεία διάσωσης, σταμάτησαν χθές τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και αναζητούν τώρα τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, που ίσως εξηγήσουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Το νομό Μεσσηνίας επισκέπτεται σήμερα ο Κώστας Καραμανλής.

Το νομό Μεσσηνίας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χθές απο την Τρίπολη, έδωσε έμμεση απάντηση στις δηλώσεις Μητσοτάκη, περί αδύναμων και αναξιόπιστων κομμάτων. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι "Είναι μύθος και υποκρισία πως όλοι είναι το ίδιο", και πρόσθεσε οτι "αυτό είναι άλλοθι των μετρίων και των αποτυχημένων". Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνισαν με νόημα, οτι "πράγματι δεν είναι όλοι το ίδιο".

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει τα κονδύλια για τις εφημερίες. Ειδικότερα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των γιατρών για να αποφασισθεί η συγκεκριμένη μορφή των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία Τζάννειο, Ελευσίνας, Νίκαιας, Σωτηρία, Φλέμινγκ, ΚΑΤ, Ερυθρό και Λαϊκό.

Προφυλακίστηκε ο 19χρονος Αλβανός Ρομέο Νταούτι, ο οποίος κατηγορείται οτι σκότωσε τον 5χρονο βορειοηπειρώτη Θωμά Καραγιάννη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Τρικάλων ο 19χρονος Αλβανός Ρομέο Νταούτι, ο οποίος κατηγορείται οτι σκότωσε τον 5χρονο βορειοηπειρώτη Θωμά Καραγιάννη. Ισχυρίστηκε οτι πρόκειται για ατύχημα ενώ ζήτησε συγγνώμη απο τους γονείς του μικρού.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος απο αμέλεια, ασκήθηκε κατά του διευθυντή των φυλακών ανηλίκων στον Αυλώνα.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος απο αμέλεια ασκήθηκε κατά του διευθυντή των φυλακών ανηλίκων στον Αυλώνα, με αφορμή την απόδραση τον περασμένο μήνα 40 κρατουμένων απο τους οποίους οι 18 παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

Συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο Αλβανοί, οι οποίοι βίασαν μαζί με συμπατριώτη τους σε περιοχή της Νάουσας βρετανίδα τουρίστρια.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο Αλβανοί, οι οποίοι βίασαν μαζί με συμπατριώτη τους την περασμένη Τρίτη σε αγροτική περιοχή της Νάουσας, μία 46χρονη βρετανίδα τουρίστρια. Το θύμα αναγνώρισε και τους δύο δράστες, ενώ για την υπόθεση σημειώνεται, οτι είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα ο ένας απο τους τρείς δράστες.

Στο δημόσιο περιέρχεται η αρχαιολογική συλλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στο δημόσιο περιέρχεται η αρχαιολογική συλλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συλλογή θα στεγαστεί στα Χανιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρουμάνος προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Ανγκελ Ιορντανέσκου, δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του EURO 2000. Για το λόγο αυτό τόνισε η ελληνική ομάδα πρέπει να ξεκινήσει νικηφόρα τους αγώνες της αύριο με την αντίστοιχη της Σλοβενίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ- 1.

Χωρίς τον Μίλαν Τόμιτς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή, για το Β' γύρο του κυπέλλου Ελλάδος. Ο 25χρονος πλέι-μέικερ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον γλουτό. Αντίθετα, η κατάσταση του Δημήτρη Παπανικολάου έχει βελτιωθεί και το πιθανότερο είναι ο διεθνής άσος να ενισχύσει την ομάδα στο Κυριακάτικο ματς που θα γίνει στο ΣΕΦ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 305,41 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175, 51, γαλλικό φράγκο 52,35, λίρα Αγγλίας 510,24, ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,38, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την ECU προς 345,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς και στα ανατολικά απο βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 16 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 18 έως 33 και στα νησιά απο 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο,στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας κυρίως τις απογευματινές ώρες στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 5 September 1998 - 7:00:09 UTC