Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανέκαψε η δραχμή έναντι των ξένων νομισμάτων.
- Στις αρχές της εβδομάδας οι βάσεις.
- Ποινές σε δύο οδηγούς ταξί.
- Κυβέρνηση για δηλώσεις Αρχιεπισκόπου.
- Απολογία Μητροπολίτη Ζακύνθου.
- Μνημόνιο ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό.
- Αυτοκτόνησε πρόεδρος νοσοκομείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρία νέα πρόσωπα κλήθηκαν στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με τη Σλοβενία.
- Η ΑΕΚ,θα αντιμετωπίσει στον Α' γύρο του κυπέλλου UEFA,την ολλανδική Βίτεσε, του Νίκου Μαχλά και του Κώστα Χανιωτάκη.
- Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Θάνου,σε διεθνές μίτινγκ στις Βρυξέλλες.
- Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το διεθνή πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, Νίκο Μπουντούρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανέκαψε η δραχμή έναντι των ξένων νομισμάτων.

Η δραχμή ανέκαμψε έναντι του δολαρίου, του μάρκου και του ECU, ενώ χθες οι εκροές περιορίστηκαν στα 345 εκατομ. δολάρια. Στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 4,89%. Ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγαλύτερες αντοχές απ'ότι στο παρελθόν. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η οικονομία μας δοκιμάζεται σκληρά επειδή δεν υπάρχει συγκροτημένη και αξιόπιστη πολιτική.

Στις αρχές της εβδομάδας οι βάσεις.

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν απο το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Η νέα σχολική χρονιά στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα στις αρχές της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα 9,5 χιλιάδων περίπου νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών.

Ποινές σε δύο οδηγούς ταξί.

Φυλάκιση 40 ημερών στον καθένα και χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων δραχμών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους οδηγούς ταξί Πολύκαρπο Αργυριάδη και Αναστάσιο Παζβαντή, τους οποίους κήρυξε ενόχους για αλλοίωση του μετρητή κομίστρου. Και οι δύο είχαν συλληφθεί στην Αθήνα γιατί εισέπρατταν κόμιστρο για διπλή ταρίφα.

Κυβέρνηση για δηλώσεις Αρχιεπισκόπου.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου απασχόλησαν την κοινή συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.Ο πρωθυπουργός ζήτησε απο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγουν να απαντούν στις δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου, γιατί όπως τόνισε δεν μπορεί να εμφανίζεται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τον προκαθήμενο της εκκλησίας.

Απολογία Μητροπολίτη Ζακύνθου.

Απολογητικό υπόμνημα για τη γνωστή συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό ΠΕΝΤΧΑΟΥΖ, κατέθεσε χθες ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, στον ορισθέντα ως ανακριτή στην υπόθεση Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ζακύνθου σημειώνει ότι παρεξηγήθηκαν τα όσα είπε στο περιοδικό, ενώ επανέφερε το αίτημά του για εξαίρεση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου απο τον ρόλο του ανακριτή με το επιχείρημα ότι μεροληπτεί σε βάρος του.

Μνημόνιο ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό.

Μνημόνιο προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η ΓΣΕΕ ενόψει των εγκαινίων των Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και ζητεί να κινηθεί η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, αλλά με κοινωνική προστασία. Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουν ήδη καταθέσει τη συμβολή τους για την ανόρθωση της οικονομίας, συμβολή η οποία φθάνει πλέον τα όρια της πραγματικής θυσίας.

Αυτοκτόνησε πρόεδρος νοσοκομείου.

Αυτοκτόνησε χθες μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, ο πρόεδρος του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ", Μάρκος Πορτάλιος, 47 ετών. Μαρτυρίες συνδέουν την ενέργεια αυτή με την αντικατάστασή του απο την θέση του προέδρου του νοσοκομείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία νέα πρόσωπα κλήθηκαν στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με τη Σλοβενία.

Τρία νέα πρόσωπα κλήθηκαν στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με τη Σλοβενία, στις 6 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.Πρόκειται για τους Μαυρογενίδη (Ολυμπιακός),Γκούμα και Λυμπερόπουλο (Παναθηναϊκός). Ακόμη κλήθηκε μετά από καιρό ο Μάρκος της ΑΕΚ, ενώ αποκλείσθηκαν οι Καραταίδης και Αποστολάκης.

Η ΑΕΚ,θα αντιμετωπίσει στον Α' γύρο του κυπέλλου UEFA,την ολλανδική Βίτεσε, του Νίκου Μαχλά και του Κώστα Χανιωτάκη.

Η ΑΕΚ, μετά από κλήρωση που έγινε στο Μονακό, θα αντιμετωπίσει στον Α' γύρο του κυπέλλου UEFA, την ολλανδική Βίτεσε, του Νίκου Μαχλά και του Κώστα Χανιωτάκη. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ολλανδία 15/9 και ο επαναληπτικός στη Ν. Φιλαδέλφεια 29/9. Ενώ ο Πανιώνιος στο κυπελλούχων, θ'αντιμετωπίσει τη φινλανδική Χάκα, 17/9 στη Ν. Σμύρνη και 1/10 εκτός έδρας.

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Θάνου,σε διεθνές μίτινγκ στις Βρυξέλλες.

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά μέσα σε μία εβδομάδα η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Θάνου, η οποία κατέλαβε την 5η θέση στα 100 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, με επίδοση 11 δεύτερα και 16 εκατοστά. Στο ίδιο μίτινγκ ο Δημήτρης Κοκότης ήταν 6ος στο ύψος με 2.20μ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το διεθνή πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, Νίκο Μπουντούρη.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το διεθνή πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, Νίκο Μπουντούρη. Ο μπασκετμπολίστας υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με δικαίωμα του Παναθηναϊκού για ανανέωση για δύο ακόμη χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 315,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 50, γαλλικό φράγκο 52,65, λίρα Αγγλίας 522,42, ελβετικό φράγκο προς 213,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 601,89 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες,κατά τόπους έντονες θα έχουν αρχικά τα Βορειοδυτικά και σύντομα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χωρας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 36 και στα νησιά 22 με 34 βαθμούς.Νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής το απόγευμα στα Βόρεια του Νομού, βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 36 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Βροχή και τοπική καταιγίδα, μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 20 με 31 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 29 August 1998 - 6:00:09 UTC