Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει η Εμπορική Τράπεζα για την πώληση της Ιονικής.
- Η τιμή και η συνείδηση αντικαθιστούν τον όρκο.
- Την Πέμπτη συνομιλίες Σημίτη - Κληρίδη στην Αθήνα.
- Δηλώσεις Χριστόδουλου.
- Πριν το Πάσχα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
- Δίωξη για ναυτικό δυστύχημα.
- Αγνωστοι έβαλαν φωτιά στην Εμπορική Κυψέλης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρόκρισή τους στο κύπελλο Ουέφα διεκδικούν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
- Σκληρά μέτρα θα εφαρμοσει από την προσεχή περίοδο ο ΕΣΑΚ στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, με στόχο την πάταξη της βίας.
- Αλλη μία σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Αρη. Απέκτησε τον Ρώσο Μιχαήλ Μιχαίλοφ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει η Εμπορική Τράπεζα για την πώληση της Ιονικής.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας θα επαναληφθεί στην περίπτωση, που κηρυχθεί άγονος και την απόφαση για τις προσφορές, που ανοίχθηκαν χθες θα λάβει το ΔΣ της Εμπορικής Τράπεζας και θα κάνει ανακοινώσεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Προσφορές έκαναν ο Ομιλος Λάτση με 135 δισ δρχ, δικηγορικό γραφείο αμερικανικών συμφερόντων με 340 δισ δρχ και αμερικάνικη εταιρία με 304 δισ δρχ. Η Εμπορική και η Τράπεζα Ελλάδος ερευνούν τα στοιχεία φερεγγυότητας των δύο αμερικανικών προσφορών.

Η τιμή και η συνείδηση αντικαθιστούν τον όρκο.

Η επίκληση της βεβαίωσης της τιμής και της συνείδησης, αντί του μέχρι τώρα θρησκευτικού όρκου, είναι δυνατή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα εάν είναι στρατιωτικές ή πολιτικές, σύμφωνα με πρακτικά του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα έκρινε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και της σύμβασης της Ρώμης, ο πολίτης "δικαιούται, αντί θρησκευτικού όρκου, να δώσει, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή του, ισότιμη, από πλευράς συνεπειών με τον θρησκευτικό όρκο, σχετική βεβαίωση".

Την Πέμπτη συνομιλίες Σημίτη - Κληρίδη στην Αθήνα.

Η 10η Νοεμβρίου ειναι η συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των ουσιαστικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Κύπρο και τις 5 υποψήφιες χώρες, ανακοίνωσε ο Αυστριακός, Λέοπολντ Μάουερ, μέλος της ομάδας διαπραγματευτών της ΕΕ. Ο κ. Πάγκαλος, είπε οτι ειναι συμβουλευτικός ειναι ο ρόλος της Ελλάδος στο θέμα των S-300, που αφορά τη Δημοκρατία της Κύπρου και μόνο, προσθέτοντας οτι προέχουν η επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Την Πέμπτη συνομιλίες στην Αθήνα Σημίτη - Κληρίδη.

Δηλώσεις Χριστόδουλου.

Η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, καθώς δεν υπερβαίνουν τα καθιερωμένα απο το Σύνταγμα όρια των αρμοδιοτήτων του, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να ανατρέπεται μια ισορροπία, που υπάρχει στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως δεν πρέπει να υπάρχει σύγχιση ρόλου και αρμοδιοτήτων. Από την Κόνιτσα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι έχει δικαίωμα να ομιλεί όπως όλοι οι Ελληνες και σημείωσε με νόημα ότι ακόμη δεν άρχισε να μιλάει.

Πριν το Πάσχα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Στη χθεσινή συνεργασία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, εξετάστηκε το πρόγραμμα δράσης του Κινήματος τους προσεχείς μήνες, αλλά και ενόψει των δημοτικών εκλογών. Το τέταρτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ειπε ο κ. Σκανδαλίδης, θα διεξαχθεί οπωσδήποτε πριν το Πάσχα και το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο, στο πλαίσιο του οποίου ο κ. Σημίτης θα εισηγηθεί τη διεξαγωγή του συνεδρίου, ενω την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Δίωξη για ναυτικό δυστύχημα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς και παράβαση του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Συγκρούσεων, άσκησε χθες ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λευκάδας στο Γιάννη Γιανιώτη ιδιοκτήτη και χειριστή του ταχύπλοου "ΑΝΝΑ", ο οποίος χθες τα ξημερώματα εμβόλισε την αλιευτική λέμβο "Αγιος Νικόλαος" τραυματίζοντας θανάσιμα το Σπύρο Καρφάκη 46 χρόνων. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο για τις 10 Νοεμβρίου και ο Γιαννιώτης αφέθηκε ελεύθερος.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά στην Εμπορική Κυψέλης.

Αγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και προκλήθηκε έκρηξη και φωτιά στη 1.30 στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Κυψέλης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δράστες τοποθέτησαν μηχανισμό αποτελούμενο απο 15 γκαζάκια στην είσοδο του υποκαταστήματος και προκλήθηκαν ζημιές περίπου 40 εκατομμυρίων δραχμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρόκρισή τους στο κύπελλο Ουέφα διεκδικούν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ώρα των μεγάλων ανατροπών. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι "δικέφαλοι αετοί" του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν δύσκολη αποστολή στους επαναληπτικούς αγώνες της Β' προκριματικής φάσης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ενα είναι το μεγάλο ερωτηματικό που ``βασανίζει`` τους φίλους της ΑΕΚ, ενόψει της ρεβάνς με την ουγγρικη Φερεντσβάρος, από την οποία είχε ηττηθεί με 4-2 στην Βουδαπέστη. Θα αγωνιστούν ή όχι οι Ντεμης Νικολαϊδης και Γιάννης Καλιτζάκης που τραυματίστηκαν στο ματς με τον Πανιώνιο; Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Ρέιντζερς κι έχει ως στόχο την ανατροπή του εις βάρος του 2-0 της Γλασκόβης. Επίσης, στην Κύπρο βρίσκεται ο Ολυμπιακός που την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στην μάχη για μια θέση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ίδια διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τετάρτη την Στεάουα, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Σκληρά μέτρα θα εφαρμοσει από την προσεχή περίοδο ο ΕΣΑΚ στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, με στόχο την πάταξη της βίας.

Σκληρά και αποφασιστικά μέτρα θα εφαρμοσει από την προσεχή περίοδο ο ΕΣΑΚ στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, με στόχο την πάταξη της βίας. Ετσι εκχωρήθηκαν περισσότερες αρμοδιότητες στους διαιτητές, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να τιμωρούν την έδρα μιας ομάδας, όταν ακούγονται υβριστικά ή αντεθνικά συνθήματα. Παράλληλα, ο αθλητικός δικαστής είναι υποχρεωμένος να επικυρώνει την απόφαση των διαιτητών.

Αλλη μία σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Αρη. Απέκτησε τον Ρώσο Μιχαήλ Μιχαίλοφ.

Αλλη μία σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Αρη,αφού μετά τον Γιώργο Σιγάλα,οι ``κίτρινοι``απέκτησαν και τον Ρώσο Μιχαήλ Μιχαίλοφ, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. Ο 27χρονος άσος αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη, έναντι περίπου 210 εκατομμυρίων δραχμών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 307,74 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 171,26, το γαλλικό φράγκο προς 51,09, τη λίρα Αγγλίας προς 504,21, το ελβετικό φράγκο προς 205,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 213,27, τη λίρα Κύπρου προς 583,62 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 338,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία θα έχει σ'όλη τη χώρα,όπου ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα στα βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα νότια πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 37 και στα νησιά 22 με 33 βαθμούς.Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 37 βαθμούς θα έχει στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη θα έχει αίθριο καιρό αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 22 με 34 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 25 August 1998 - 7:00:38 UTC