Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμετακίνητος στις θέσεις του παραμένει ο Ευ. Γιαννόπουλος.
- Εγκαιρα σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πεντέλη.
- Επαφές με την τουρκική ηγεσία είχε στην Αγκυρα ο Τόμας Μίλερ.
- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας έπεσε στη θάλασσα. Νεκρός ο οδηγός.
- Εννέα μήνες στα σύνορα θα υπηρετούν οι οπλίτες της ερχόμενης ΕΣΣΟ.
- Φθηνότερα κατά 10% τα λιπαντικά από τις 7 Σεπτεμβρίου.
- Ουραγός στην ΕΕ η Ελλάδα σε κοινωνικές δαπάνες-επιδόματα ανεργίας.
- Με 3,5 εκατ. δρχ... έφυγε από την Αγροτική Τράπεζα ένοπλος ληστής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμετακίνητος στις θέσεις του παραμένει ο Ευ. Γιαννόπουλος.

Αμετακίνητος στις θέσεις του παραμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την επίμαχη διάταξη που θα αφορά τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας οτι θα προστατεύσει τον ανυπεράσπιστο πολίτη, κατηγορώντας παράλληλα την ΕΣΗΕΑ για αμέλεια. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο της ΕΣΗΕΑ, όσο και των πολιτικών κομμάτων, τα οποία στο σύνολό τους, κάνουν λόγο για φασιστική διάταξη. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των 22 κρατουμένων από τις φυλακές του Αυλώνα.

Εγκαιρα σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πεντέλη.

Εγκαιρα σβήστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ρέμα Τζεράνι, στη Νέα Πεντέλη. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στο Ρέθυμνο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αλλες τρεις, η μία στο Ανω Σούλι Μαραθώνα και οι άλλες δύο στη Ζακυνθο. Το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει τη συγκρότηση σώματος επιθεωρητών του περιβάλλοντος, το οποίο θα έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρίας. Το σώμα αυτό θα συγκροτηθεί με νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Επαφές με την τουρκική ηγεσία είχε στην Αγκυρα ο Τόμας Μίλερ.

Επαφές με την τουρκική ηγεσία είχε στην Αγκυρα ο αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί με την επικείμενη εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο. Ο κ.Μίλερ αναμένεται στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λευκωσία. Απόψεις για το Κυπριακό αντάλλαξαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ.Τσοχατζόπουλος με τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κρανιδιώτη.

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας έπεσε στη θάλασσα. Νεκρός ο οδηγός.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην εθνική Πρεβέζης-Ηγουμενίτσας, όταν συγκρούσθηκε ημιφορτηγό με λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο 40χρονος οδηγός του ημιφορτηγού, Δημήτρης Πολυχρονόπουλος, ενώ οι έξι επιβάτες του ΚΤΕΛ και ο οδηγός του, προφανώς είχαν Αγιο, καθώς παρότι μετά τη σύγκρουση το λεωφορείο έπεσε σε μεγάλη κατηφόρα και στη συνέχεια στη θάλασσα, εκείνοι βγήκαν ελαφρά τραυματισμένοι και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Εννέα μήνες στα σύνορα θα υπηρετούν οι οπλίτες της ερχόμενης ΕΣΣΟ.

Δυσάρεστα τα νέα για τους στρατευμένους της ερχόμενης ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, καθιερώνεται η υποχρεωτική εννεάμηνη θητεία στις παραμεθόριες περιοχές. Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο, οτι κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου θα ισχύει ολιγοήμερη υποχρεωτική άδεια, η οποία δεν θα προσμετράται στην κανονική, θα ισχύει έκπτωση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ ενώ με την πάροδο του εννεάμηνου θα γίνεται υποχρεωτική μετακίνηση σε άλλες περιοχές.

Φθηνότερα κατά 10% τα λιπαντικά από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Φθηνότερα κατά 10% θα πωλούνται από τις 7 Σεπτεμβρίου τα λιπαντικά που πωλούνται στα πρατήρια καυσίμων και τα συνεργεία αυτοκινήτων, ύστερα από τη συμφωνία κυρίων που επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους των εταιριών πετρελαιοειδών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πτώση του πληθωρισμού και στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός κ.Χρυσοχοϊδης θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους των βιομηχανιών ειδών διατροφής.

Ουραγός στην ΕΕ η Ελλάδα σε κοινωνικές δαπάνες-επιδόματα ανεργίας.

Μία ακόμα αρνητική θέση κατέχει η χώρα μας στη λίστα της ΕΕ, καθώς βρίσκεται μεταξύ των τελευταίων από πλευράς κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων ανεργίας. Αναφορικά με το μέσο επίδομα ανεργίας σε σχέση με τις αποδοχές, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 25% σε αντίθεση με την Δανία που φθάνει το 80%. Με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, κ.Αλαβάνος, ζητεί από την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την εναρμόνιση των κοινωνικών δαπανών.

Με 3,5 εκατ. δρχ... έφυγε από την Αγροτική Τράπεζα ένοπλος ληστής.

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε στην Αγροτική Τράπεζα, Παλαιού Φαλήρου. Αγνωστος με την απειλή όπλου εισέβαλε στην Τράπεζα και αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, απέσπασε περίπου 3,5 εκατ. δραχμές και στη συνέχεια διέφυγε πεζός.Ερευνες διεξάγει η αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης κατέκτησε η Κατερίνα Θάνου, η οποία τερμάτισε τρίτη στον τελικό των 100 μέτρων με χρόνο 10 δευτερόλεπτα 87 εκατοστά, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας την επίδοση (10.92) που σημείωσε στα ημιτελικά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Κριστίν Αρόν με 10.73, που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Ρωσίδα Ιρίνα Πριβάλοβα με 10.83.

Τριπλή ελληνική παρουσία θα έχουμε στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Συγκεκριμένα προκρίθηκαν η Κατερίνα Βόγγολη με βολή 62.33μ, η Αναστασία Κελεσίδου με 61.55μ και η Στέλα Τσικούνα με 61.46μ (12η). Επίσης, ο πρωταθλητής μας του ύψους, Δημήτρης Κοκότης, προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός του. Ο Κοκότης στον προκριματικό πέρασε τα 2.24. Αντίθετα ο Κώστας Λιάπης δεν κατάφερε να περάσει αυτό το ύψος και αποκλείστηκε

Η Μιρέλα Τζελίλη κατέλαβε την 9η θέση στον τελικό του ακοντισμού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια μας δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα του αγωνίσματος αφού η καλύτερη βολή της ήταν μόλις στα 58.65 μέτρα. Στο τριπλούν, οι πρωταθλήτριες μας Ολγα Βασδέκη και Παρασκευή Τσιαμήτα, προκρίθηκαν στον τελικό. Στον προκριματικό η Βασδέκη πέτυχε 14.59μ και η Τσιαμήτα 14.23μ.

Στα ημιτελικά των 400 μέτρων, που θα διεξαχθούν αύριο, προκρίθηκε ο Κώστας Κεντέρης, αφού στην 4η προκριματική σειρά του αγωνίσματος τερμάτισε πέμπτος με 46.39, αλλά πέρασε με βάση τους χρόνους. Εξάλλου ο Στέλιος Δημότσιος, που τερμάτισε 5ος στη σειρά του και η Χριστίνα Πανάγου, η οποία πήρε τη 4η θέση στη σειρά της, αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά των 400μ.

Σε κρίση βρίσκεται η ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες, καθώς φήμες φέρνουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λάκη Νικολάου να έχει δώσει την παραιτησή του στους ιθύνοντες της ΕΝΙΚ. Μάλιστα, ακούγεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης κινείται για να αναλάβει την προεδρία με τη σύμφωνη γνώμη αρκετών στελεχών της ΕΝΙΚ. Ετσι, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τον κρίσιμο αγώνα του κυπέλλου Ευρώπης με τη Φερεντσβάρος και με έκδηλα τα αγωνιστικά προβλήματα η ΑΕΚ βρίσκεται σε διοικητική αφασία και όλοι φοβούνται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στους ποδοσφαιριστές.

Τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ''ευρωπαίων'' μας στην πρεμιέρα της Α' εθνικής κατηγορίας, που θα διεξαχθούν το Σάββατο, ορίστηκαν να διεθύνουν οι εξής διαιτητές:Απόλλων-Ολυμπιακός:Δούρος (Κορίνθου), Ιωνικός-ΠΑΟΚ:Ψυχομάνης (Αθήνας), Πανιώνιος-ΑΕΚ:Τεβεκέλης (Θεσσαλονίκης) και Παναθηναϊκός- Πανηλειακός:Στεφανόπουλος (Πειραιά).

Χειρουργήθηκε σήμερα ο νεαρός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο. Η επέμβαση διήρκεσε μία ώρα, κρίθηκε επιτυχής, ενώ ο νεαρός μπασκετμπολίστας θα βγει από το νοσοκομείο την Παρασκευή και ο πιθανός χρόνος επιστροφής του στην ενεργό δράση προσδιορίζεται σε τρεις μήνες.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε αργά χθες στην πόλη Ρίο Μάγιο, έχασε 2-1 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας. Το εθνικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Γιώργου Καραγκούνη στο 10' αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με φάουλ του Σαμπράζο (54') και πήραν τη νίκη με γκολ του Μάριο Σίλβα (75').

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,35, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 496,60, ελβετικό φράγκο προς 203,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,30, τη λίρα Κύπρου προς 580,98 και την ECU προς 335,95 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε η Χρηματιστηριακή Αγορά, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να αποκομίσουν και νέα σημαντικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.701,46 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2, 21%. Σημαντική αύξηση παρουσιάσε και ο όγκος των συναλλαγών, η αξία των οποίων έφθασε τα 51,6 δισ. δραχμές. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και σήμερα οι μετοχές των τραπεζών, ο δείκτης των οποίων σημείωσε άνοδο 2,62%. Με πτώση 0,99% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού. Ειδικότερα, αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 31, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 23 με 29 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με νεφώσεις το απόγευμα, ανέμους βόρειους μέτριους και θερμοκρασία 22 με 33 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20 με 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 19 August 1998 - 18:00:09 UTC