Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε η γιορτή της Παναγίας.
- Μηνύματα για τις Ενοπλες Δυνάμεις.
- Σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη, που τραυματίστηκε στη Λευκάδα.
- Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σ' όλη τη χώρα.
- Πύθωνας 3,5 μέτρων σε διαμέρισμα στην Κυψέλη!
- Κομπίνα με εμβάσματα Ελληνα εξωτερικού. Συνελήφθησαν οι δράστες.
- Δεκαπέντε άτομα σκοτώθηκαν σε 125 τροχαία από την Παρασκευή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε η γιορτή της Παναγίας.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε η διπλή εορτή του ελληνισμού. Στο επίκεντρο των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων, βρέθηκαν η Παναγία Σουμελά, η Παναγία της Τήνου και η Εκατονταπυλιανή της Πάρου. Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τέλεστηκε στην Παναγία Σουμελά, με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Αμυνας, του προέδρου της ΝΔ και άλλων επισήμων.

Μηνύματα για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Τον σεβασμό και την εκτίμηση στις Ενοπλες Δυνάμεις, επεσήμανε στο μήνυμά του ο κ.Στεφανόπουλος, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε οτι η Ελλάδα είναι δύναμη ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα πολλαπλών συμβολισμών και τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε οτι εάν ο λαός είναι αποφασισμένος, δεν θα μειοδοτήσει, διότι δεν είναι λαός ενδοτικός. Με την ίδια λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και στην Τήνο.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη, που τραυματίστηκε στη Λευκάδα.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο η 17χρονη Ευαγγελία Κονιδάρη, η οποία τραυματίστηκε χθες στη Λευκάδα, όταν το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαινε, εμβολίστηκε από βρετανική θαλαμηγό. Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή της η εξαδέλφη της, Μαρία Κονιδάρη, 17 χρονών, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι τρεις νέοι. Ο βρετανός κυβερνήτης της θαλαμηγού μετά το δυστύχημα συνέχισε κανονικά την πορεία του και συνελήφθη αργότερα από άνδρες του Λιμενικού.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σ' όλη τη χώρα.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές οι οποίες έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μαίνεται όμως, η φωτιά στον Ταϋγετο, σε δύσβατη περιοχή. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Καλέντζι, τη Χαλανδρίτσα και το Μέτσοβο.

Πύθωνας 3,5 μέτρων σε διαμέρισμα στην Κυψέλη!

Τη λαχτάρα της ζωής του θα πρέπει να πέρασε ο ένοικος ισόγειου διαμερίσματος στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη, όταν αντίκρισε μέσα στο σπίτι του ένα πύθωνα μήκους τριάμισι μέτρων και περίπου δέκα κιλών. Οι αρχές ειδοποίησαν τον εκπαιδευτή φιδιών, Αθανάσιο Κάραλη, ο οποίος το μετέφερε σε ειδικό χώρο φύλαξης-παρουσίασης φιδιών, σε περιοχή της Γλυφάδας.

Κομπίνα με εμβάσματα Ελληνα εξωτερικού. Συνελήφθησαν οι δράστες.

Τα εμβάσματα Ελληνα που ζούσε στο εξωτερικό και τα είχε καταθέσει στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα, αποπειράθηκαν να πάρουν χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα δύο δράστες, οι οποίοι όμως την τελευταία στιγμή αποκαλύφθηκαν. Πρόκειται για τους Πέτρο Ζάμπακα και Νίκο Μιχαλάκη, οι οποίοι την ώρα που ετοιμάζοντο να εισπράξουν περίπου 24 εκατ.δραχμές με την πλαστή ταυτότητα του πραγματικού κατόχου, αποκαλύφθηκαν από υπάλληλο της τράπεζας.

Δεκαπέντε άτομα σκοτώθηκαν σε 125 τροχαία από την Παρασκευή.

Αιματηρή ήταν και αυτή η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο. Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, 198 τραυματίστηκαν σε 125 τροχαία που σημειώθηκαν από την Παρασκευή έως σήμερα το μεσημέρι σε όλη τη χώρα. Χθες αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια καθώς και τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατυχος στάθηκε ο πρωταθλητής μας του μήκους, Σπύρος Βασδέκης, ο οποίος στην χθεσινή προπόνηση, υπέστη θλάση και έτσι δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη από τις 18 μέχρι τις 23 Αυγούστου. Την θέση του Βασδέκη, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση οκτώ μέτρα, θα πάρει ο νεαρός Δημήτρης Φιλίνδρας.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Δόξας Βύρωνα, Γιώργος Θεοδωρίδης. Ο Αρης υποχρεώθηκε να κάνει αυτή τη μεταγραφή προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Κώστα Βακιρτζή, ο οποίος σήμερα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην Αθήνα και θα μείνει εκτός γηπέδων για πέντε περίπου μήνες.

Η νεαρή πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, πέτυχε και δεύτερη νίκη στο διεθνές τουρνουά 10.000 δολλαρίων της Κωνσταντινούπολης. Η Δανιηλίδου στο δεύτερο αγώνα της νίκησε 2-0 τη Ρωσίδα Μαρίνα Σαμοϊλένκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ετσι τώρα η νεαρή ελληνίδα πρωταθλήτρια διατηρεί το αήττητο σε επτά παιχνίδια, πέντε στην Αγγλία και δύο στην Κωνσταντινούπολη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με βόρειους ασθενείς ανέμους θα έχει αύριο η Αθήνα ενώ η θερμοκασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό θα έχει και η Θεσσαλονίκη, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 20 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 15 August 1998 - 18:00:08 UTC