Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Ανω Σούλι Μαραθώνα και Ταϋγετο.
- Συνελήφθη 30χρονος που ομολόγησε 6 εμπρησμούς στην Ηλεία.
- Με 18 μήνες προϋπηρεσία εισάγονται στα ΤΕΙ απόφοιτοι ΤΕΕ.
- Κρανιδιώτης για Κυπριακό.
- Ερευνα για φυλάκιση και θάνατο κρατουμένου.
- Το ΣτΕ για περιφερειακό Υμηττού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επι της Ανόρθωσης και ισοπαλία του Παναθηναϊκού 2-2 με την Στεάουα.
- Την ήττα γνώρισαν οι εκπρόσωποί μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον Β' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
- Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της ελευθέρας πάλης Νίκος Λοϊζίδης στο πάγκοσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Ανω Σούλι Μαραθώνα και Ταϋγετο.

Φωτιά ξέσπασε στις 3.30 τα ξημερώματα σε δασώδη έκταση στο Ανω Σούλι Μαραθώνα και αντιμετωπίζεται απο δύναμη 100 πυροσβεστών με 22 οχήματα. Συνεχίζεται, εξάλλου, η φωτιά στην Αλαγονία Καλαμάτας στον Ταϋγετο, ενω υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Μεγαλούπολη, αλλά ενα μέτωπό της βρίσκεται σε έξαρση ανάμεσα στις κοινότητες Ποταμιά και Φαλεσία.

Συνελήφθη 30χρονος που ομολόγησε 6 εμπρησμούς στην Ηλεία.

Ποινική δίωξη για εμπρησμούς από ιδιοτέλεια, άσκησε ο εισαγγελέας Πύργου εναντίον του 30χρονου, Γεώργιου Αναστασόπουλου, που συνελήφθη και ομολόγησε έξι από τους επτά εμπρησμούς στην Ηλεία. Επίσης, κατονόμασε ως συνεργούς του το θείο του Γιώργο Μαυροειδή και τον υπάλληλο του δασαρχείου Ζαχάρως, Αλέξιο Κρανίτη, που διώκονται για ηθική αυτουργία και τον κοινοτάρχη Καλιδώνας, Φώτη Αλεξόπουλο, που κατηγορείται για απλή συνέργεια. Στον εισαγγελέα οδηγείται για απόπειρα εμπρησμού στο Διακοφτό ο Γιώργος Ζομπός, 53 ετών.

Με 18 μήνες προϋπηρεσία εισάγονται στα ΤΕΙ απόφοιτοι ΤΕΕ.

Ενάμισι χρόνο και όχι 36 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας θα χρειάζονται οι απόφοιτοι των νέων Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων για να εισαχθούν στα ΤΕΙ, σύμφωνα με αλλαγή που έφερε στο σχετικό νομοσχέδιο ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Γιάννης Ανθόπουλος. Το νομοσχέδιο για τα ΤΕΕ, που αντικαθιστούν τα Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια και τις Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές, ψηφίστηκε κατ' αρχήν από την πλειοψηφία των μελών του Β' θερινού τμήματος της Βουλής.

Κρανιδιώτης για Κυπριακό.

Την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και το συντονισμό για τις περαιτέρω ενέργειες, επεσήμανε κατά τις επαφές του στη Λευκωσία με την κυπριακή πολιτική ηγεσία ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννος Κρανιδιώτης, ο οποίος και θα ενημερώσει στην Αθήνα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Ανέφερε ακόμη ότι ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, θα επισκεφθεί το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου την Αγκυρα, την Αθήνα και τη Λευκωσία με το ενδεχόμενο να προσκομίσει κάποιες νέες ιδέες προς συζήτηση.

Ερευνα για φυλάκιση και θάνατο κρατουμένου.

Ποινική και διοικητική έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του αδελφού του κρατουμένου Νικόλαου Ρούσσου, που πέθανε στις φυλακές και ο οποίος υποστηρίζει ότι φυλακίστηκε λάθος πρόσωπο. Η έρευνα θα γίνει απο την εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, σχετικά με την ταυτότητα του κρατουμένου και τα αίτια του θανάτου του στις φυλακές Κορυδαλλού στις 9 Αυγούστου, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, ενω εξέτειε ποινή φυλάκισης 2 μηνών για χρέη προς το ΤΕΒΕ.

Το ΣτΕ για περιφερειακό Υμηττού.

Διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες διάνοιξης της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλιου της Επικρατείας να απαγορεύσει την κοπή δέντρων κατά μήκος του δήμου Αγίας Παρασκευής. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί απο την ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, που θα συνεδριάσει στις 9 Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επι της Ανόρθωσης και ισοπαλία του Παναθηναϊκού 2-2 με την Στεάουα.

Με το "ένα πόδι" στην φάση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ,βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε στο Βουκουρέστι από την Στεάουα, στο πρώτο παιχνίδι για τον Β` προκριματικό γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Αντίθετα,τα εύκολα,δύκολα έκανε ο Ολυμπιακός που νίκησε με 2- 1 την Ανόρθωση στον πρώτο αγώνα για τον Β' προκριματικό γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών.H πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στη ρεβάνς της 26ης Αυγούστου, που θα γίνει στη Λάρνακα.

Την ήττα γνώρισαν οι εκπρόσωποί μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον Β' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Την ήττα γνώρισαν οι εκπρόσωποί μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον Β' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ έχασε στη Βουδαπέστη με 4-2 από την Φερεντσβάρος, ενώ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την Ρέιντζερς στη Γλασκώβη. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους επαναληπτικούς αγώνες, που θα διεξαχθούν στις 25 Αυγούστου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της ελευθέρας πάλης Νίκος Λοϊζίδης στο πάγκοσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο νεαρός πρωταθλητής μας της ελευθέρας πάλης, Νίκος Λοϊζίδης στην κατηγορία των 70 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Ο Λοϊζίδης πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και έφθασε στην κατάκτηση του μεταλλίου, αφού σημείωσε έξι νίκες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,99, γαλλικό φράγκο προς 50,41, λίρα Αγγλίας προς 488,29, ελβετικό φράγκο προς 149,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,57, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 33, στα δυτικά 23 με 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 34 και στο Αιγαίο 24 με 31 βαθμούς. Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική, με βόρειους ισχυρούς και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυρούς ανέμους, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 24 με 34 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς βόρειους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 13 August 1998 - 9:09:24 UTC