Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παραδομένη στις φλόγες βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η Αττική.
- Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις φωτιές.
- Η Βρετανία κατά της εγκατάστασης πυραυλικών συστημάτων στην Κύπρο.
- Αρχισε η πρώτη υποθαλάσσια γεώτρηση για πετρέλαιο δυτικά της Θάσου.
- Κανονικά λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Ευρώπη.
- Ποινή κάθειρξης 25 ετών σε 74χρονο παιδεραστή.
- Ληστεία με λεία 10 εκατομμυρίων δρχ στην Πίστεως της Μεσογείων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παραδομένη στις φλόγες βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η Αττική.

Παραδομένη στις φλόγες βρίσκεται τα τελευταία 24ωρη η Αττική. Η φωτιά έχει ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους στην παλαιά Πεντέλη, την Ανθούσα και το Διόνυσο, ενώ σήμερα επεκτάθηκε στις περιοχές Καραούλι και Καλύβια. Ενα άλλο μέτωπο ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, στο Ρέμα Χελιδονούς, από το οποίο τυλίχθηκαν στις φλόγες τέσσερα εργοστάσια, στα Βριλήσσια απειλήθηκαν ένα σπίτι και ένα βενζινάδικο ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Τατόι, η οποία πέρασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με κατεύθυνη τις εγκαταστάσεις της ΣΤΥΑ.

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις φωτιές.

Ο πρωθυπουργός διέκοψε τις διακοπές του στη Σίφνο και επιστρέφει εκτάκτως που θα προεδρέψει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, εξήγγειλε την άμεση έναρξη μιας επιχείρησης χαρτογράφησης ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Για σοβαρές ελλείψεις με τραγικά αποτελέσματα, κατηγόρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, ενώ τις πληγείσςε περιοχές επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Βρετανία κατά της εγκατάστασης πυραυλικών συστημάτων στην Κύπρο.

Κατά της εγκατάστασης οποιουδήποτε πυραυλικού συστήματος στην Κύπρο, όχι μόνο των Ες-300 τάχθηκε η Βρετανία. Τη δήλωση έκανε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν, σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα θα προσπαθήσει να πείσει την κυπριακή κυβέρνηση ν' ακυρώσει την παραγγελία των Ες-300 και ν'αγοράσει πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς.

Αρχισε η πρώτη υποθαλάσσια γεώτρηση για πετρέλαιο δυτικά της Θάσου.

Αρχισε η πρώτη υποθαλάσσια γεώτρηση για εντοπισμό πετρελαίου, δυτικά της Θάσου και σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από το κοίτασμα του "Πρίνου". Η έρευνα πραγματοποιείται με το γεωτρύπανο THORNTON, αμερικανικών συμφερόντων, το οποίο κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από τον Περσικό κόλπο. Η γεώτρηση φέρει την κωδική ονομασία "Νότιος Πρίνος Γ'" και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το κόστος της προϋπολογίστηκε σε 7.000.000 δολάρια.

Κανονικά λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Ευρώπη.

Κανονικά διεξάγεται η σιδηροδρομική συγκοινωνία από τη Θεσσαλονίκη προς την Ευρώπη, μετά τη διακοπή της από την περασμένη Παρασκευή, λόγω του εκτροχιασμού δώδεκα βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε μαζούτ από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια. Οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα βρίσκονται σε εξέλιξη και το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 10 Αυγούστου.

Ποινή κάθειρξης 25 ετών σε 74χρονο παιδεραστή.

Ποινή κάθειρξης 25 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στον 74χρονο χοιροτρόφο Νίκο Τσούνη, κάτοικο Αυλώνας Αττικής, ο οποίος επί έξι χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη φιλικής του οικογένειας. Η κοπέλα έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Ληστεία με λεία 10 εκατομμυρίων δρχ στην Πίστεως της Μεσογείων.

Στόχος ληστείας έγινε το υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στη λεωφόρο Μεσογείων. Αγνωστος με κοντόκαννη καραμπίνα, αφού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε 10 εκατ.δρχ και εξαφανίστηκε με ΙΧ, προφανώς κλεμμένο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αυστραλός μπασκετμπολίστας (με αγγλικό διαβατήριο) Πολ Ρότζερς, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αμερικανός (με ιρλανδικό διαβατήριο) Πάτρικ Μπερκ που πέρυσι έπαιζε Ταουγκρές, είναι οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες του, Φάνη Χριστοδούλου στον Παναθηναϊκό, ενώ απομακρύνεται η περίπτωση απόκτησης του Αργεντινού, Μαρσέλο Νικόλα.

Σε νέα φάση φαίνεται να μπαίνουν οι σχέσεις της αθλητικής ηγεσίας με την ΕΠΑΕ, οι οποίες ήταν τεταμένες τον τελευταίο καιρό. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται ότι ομαλοποιούνται, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, με το νέο πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Κώστα Αλαμάνο. Η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και ο κ Φούρας δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Είμαστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα''.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 489,85, ελβετικό φράγκο προς 200,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 207,72, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και την ECU προς 332,29 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,19% και διαμορφώθηκε στις 2.783,82 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 42,9 δις δρχ. Με σημαντικά κέρδη 2,21% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 22 με 39 και πιθανόν κατά τόπους 40 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 28 με 39 βαθμούς θάχει αύριο η Αθήνα. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 38 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 4 August 1998 - 18:00:10 UTC