Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνομιλίες για Κυπριακό - S-300.
- Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου για συντάξεις.
- Φωτιές στην Σταμάτα και στο Βάλτο Αμφιλοχίας.
- Τέλη Αυγούστου οι εξελίξεις για Ιονική και Κτηματική.
- Πολύνεκρο σε τροχαία το τριήμερο.
- Εργασίες αποκατάστασης γραμμής απο ΟΣΕ στο Πολύκαστρο.
- Εκρηξη σε αυτοκίνητο στο Γουδί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε χθές η εθνική μας μπάσκετ των ανδρών,στο 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Μιλάνο, αφού επικράτησε με 2-1 της Μίλαν.
- Η Αναστασία Κελεσίδου κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στο Σέφιλντ της Αγγλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνομιλίες για Κυπριακό - S-300.

Κινητικότητα σημειώνεται στο Κυπριακό ενόψει της αναμενόμενης εγκατάστασης των S-300 στη Μεγαλόνησο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς, όπου θα συζητηθούν πτυχές του Κυπριακού προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ ετοίμασαν σχέδιο, το οποίο αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλά προβλήματα της στρατιωτικής πτυχής του θέματος. Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου είπε οτι η χώρα του εξοπλίζεται με γνώμονα τις αμυντικές ανάγκες της.

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου για συντάξεις.

Στον αέρα απειλεί να τινάξει την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ορίζει ότι το ποσοστό των συντάξεων πρέπει να ειναι στο 80% του μισθού. Σύμφωνα με το ``Βήμα`` η απόφαση είναι υποχρεωτική τόσο για το δημόσιο όσο και για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς μετά μάλιστα και την κύρωση δια νόμου από τη Βουλή σχετικού διεθνούς συμφώνου.

Φωτιές στην Σταμάτα και στο Βάλτο Αμφιλοχίας.

Σε εξέλιξη ειναι φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ στο Κουκουνάρι Σταμάτας Αττικής, καταστρέφοντας δασική έκταση χωρίς να απειλούνται οικισμοί. Συνεχίζεται ακόμη η φωτιά στο Βάλτο Αμφιλοχίας, ενω σβήστηκε η αντίστοιχη στο Μπαμπίνη της ίδιας περιοχής. Υπο ελεγχο ηταν οι φωτιές στο Τουρκολέκα Αρκαδίας, στο Μεοχώρι Μελιγαλά Μεσσηνίας. Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια Πύργου ο 56χρονος δασοπυροσβέστης, Δημήτρης Πατρινός, κατηγορούμενος για δύο εμπρησμούς απο πρόθεση στην Ηλεία.

Τέλη Αυγούστου οι εξελίξεις για Ιονική και Κτηματική.

Το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις της Εθνικής και της Κτηματικής με θέμα την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσής τους. Την ίδια περίοδο θα κατατεθούν οι προσφορές για την εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας, για τις οποίες ενδιαφέρονται η ΑΛΦΑ Τράπεζα Πίστεως, η Γιούρομπανκ και η Τράπεζα Πειραιώς.

Πολύνεκρο σε τροχαία το τριήμερο.

Βαρύς ηταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το τριήμερο εξόδου, στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο. Απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 382 τραυματιστηκαν σε 276 δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

Εργασίες αποκατάστασης γραμμής απο ΟΣΕ στο Πολύκαστρο.

Κλειστή παραμένη η σιδηροδρομική γραμμή στο Πολύκαστρο Κιλκίς, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας την περασμένη Παρασκευή, που μετέφερε μαζούτ απο τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια. Η αποκατάσταση αναμένεται αργά το απόγευμα, ενω οι επιβάτες προς την Ειδομένη μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ και μετά επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες για την Ευρώπη.

Εκρηξη σε αυτοκίνητο στο Γουδί.

Αγνωστοι έβαλαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δικηγόρου, Νίκου Αγραφιώτη, 50 χρόνων, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μικράς Ασίας, στο Γουδί. Απο την έκρηξη που σημειώθηκε στις 5 το πρωί προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητό του μάρκας Αλφα Ρομέο. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης και εντοπισμό των δραστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε χθές η εθνική μας μπάσκετ των ανδρών,στο 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε χθές η εθνική μας μπάσκετ των ανδρών, στον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο με 71-64 που έγινε στο ΟΑΚΑ,για το 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη στην δεύτερη φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα,που αντιμετωπίζει σήμερα την Ρωσία,ήταν ο Νίκος Οικονόμου ο οποίος σημείωσε 19 πόντους.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Μιλάνο, αφού επικράτησε με 2-1 της Μίλαν.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Μιλάνο, αφού επικράτησε με 2-1 της Μίλαν. Οι ``πράσινοι``, με τους οποίους έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο νεοαποκτηθείς Κροάτης διεθνής Αλιόσα Ασάνοβιτς, προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με αυτογκόλ του Νγκοτί, η Μίλαν ισοφάρισε στο 24' με τον Γκάντζ και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με τέρμα του Κριστόφ Βαζέχα στο 42ο λεπτό.

Η Αναστασία Κελεσίδου κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στο Σέφιλντ της Αγγλίας.

Η Αναστασία Κελεσίδου κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της δισκοβολίας πήρε την τρίτη θέση με βολή στα 63.62 μέτρα. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γερμανίδα Φράνκα Ντιτζ με 65.92μ και τη δεύτερη η Ρουμάνα Νικολέτα Γκράτσου με 64.64μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,81, γαλλικό φράγκο προς 50,35, λίρα Αγγλίας προς 492,15, ελβετικό φράγκο προς 200,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,26, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,91 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ως ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 20 με 36 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 38 και στο Αιγαίο 24 με 34 βαθμούς. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 26 με 37 βαθμούς.Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 24 με 36 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 3 August 1998 - 6:00:08 UTC