Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυρκαγιές.
- Επίθεση Τζουμάκα κατά δασικών, κάνοντας λόγο για παρακράτος.
- Μικρή παρένθεση ήταν η πρόσφατη κρίση στις σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ.
- Στους 41 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας.
- Ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων της Αθήνας.
- Δύο ληστείες σήμερα με λεία 70 εκατομμύρια δρχ.
- Το φθινόπωρο νέος διαγωνισμός για καταστήματα αφορολογήτων ειδών.
- Συνελήφθη με τρία κιλά ηρωίνη Μολδαβή φοιτήτρια στον Εβρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυρκαγιές.

Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα στο θέμα των πυρκαγιών, καθώς διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα από καταπατητές και για αδράνεια ή συνδρομή κρατικών οργάνων. Στα μέτωπα των πυρκαγιών, σε εξέλιξη βρίσκεται για τέταρτη μέρα η φωτιά στην Περαχώρα, όπου εκκενώθηκαν 4 οικισμοί, ενώ έσβησε η φωτιά στο Σπαθοβούνι. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στα Κούβελα, στον Ταϋγετο και τη Μάνη, στη Μεσσηνία και στην Κρανιά Ολύμπου.

Επίθεση Τζουμάκα κατά δασικών, κάνοντας λόγο για παρακράτος.

Νέα δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Γεωργίας κατά των δασικών, κάνοντας λόγο για παρακράτος, συμμορία και συντεχνία, που θάβει στοιχεία για τις καταπατήσεις και τα καμμένα δάση. Οι δασικοί υπάλληλοι απειλούν με μηνύσεις τον υπουργό, ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ κάλεσε τον κ.Τζουμάκα αν έχει στοιχεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τσοβόλας τις δηλώσεις Τζουμάκα, τον οποίο όμως κάλυψε η κυβέρνηση.

Μικρή παρένθεση ήταν η πρόσφατη κρίση στις σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ.

Μικρή παρένθεση που έχει ήδη κλείσει, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την πρόσφατη κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ρίχνοντας παράλληλα τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο κ. Ρέππας απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του υπουργού εξωτερικών και χαρακτήρισε προγραμματισμένη τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους Ακη Τσοχατζόπουλου και Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία συζητήθηκε το σύνολο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Στους 41 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ανηφόρα έχει πάρει ο υδράργυρος και βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ κατά τόπους θα φτάσει τους 41 βαθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, καθώς ο υδράργυρος θα κυμαίνεται γύρω στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί όλα τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων της Αθήνας.

Την ανανέωση του στόλου των αστικών λεοφωρείων της Αθήνας, αποφάσισαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Θα διατεθούν 130 δισ. δρχ για την αγορά 750 λεωφορείων, 100 λεωφορείων που θα κινούνται με φυσικό αέριο 190 τρόλεϋ και 120 συρμοί του ΗΣΑΠ. Παράλληλα θα διαγραφούν τα χρέη του ΟΑΣΑ, ενώ τον Αύγουστο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πρόγραμμα εξυγίανσης του και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Δύο ληστείες σήμερα με λεία 70 εκατομμύρια δρχ.

Δύο θρασύτατες ληστείες με λεία 70 εκατομμύρια δραχμές σημειώθηκαν σε Κέρκυρα και Κρήτη. Στην πρώτη οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στο κέντρο της Κέρκυρας και άρπαξαν από χρηματαποστολή επτά σάκκους με 25 εκατ. δρχ. Η δεύτερη ληστεία έγινε σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας στο Βάμο Αποκορώνου Χανίων, απ' όπου οι δράστες πήραν 45 εκατ. δρχ. Μια τρίτη ληστεία έγινε σε βάρος της Ιονικής Τράπεζας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και οι δράστες πήραν δύο εκατομμύρια δρχ.

Το φθινόπωρο νέος διαγωνισμός για καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

Αγονος κηρύσσεται ο διαγωνισμός για την πώληση του 80% των μετοχών των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, καθώς οι δύο προσφορές που υποβλήθηκαν δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Ο κ. Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι το Φθινόπωρο θα γινει νέος διαγωνισμός και σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να είναι επικερδείς για το κράτος.

Συνελήφθη με τρία κιλά ηρωίνη Μολδαβή φοιτήτρια στον Εβρο.

Τρία κιλά ηρωίνη, την οποία είχε κρύψει επιμελώς σε διπλό λαστέξ γύρω από τη μέση της, είχε στην κατοχή της Μολδαβή φοιτήτρια που συνελήφθη στο τελωνείο του Εβρου. Οπως δήλωσε η ίδια, τόσο την ηρωίνη όσο και το πλαστό γαλλικό διαβατήριο που είχε, τα προμηθεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε απόψε στις 8,30 το βράδυ στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ανοίγει η αυλαία του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ, που φιλοξενεί η Αθήνα μέχρι τις 9 Αυγούστου. Στην τελετή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Αθήνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και αθλητικοί παράγοντες. Αύριο ξεκινούν οι αγώνες, με την εθνική ομάδα της Ελλάδας να κοντράρεται με τον Καναδά. Η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί, καθώς, οπως είναι γνωστό, η Ντριμ Τιμ μετεβλήθη... σε ομάδα επιλέκτων, αφού οι άσοι του ΝΒΑ προτίμησαν τα συνδικαλιστικά τους συμφέροντα και έμειναν στις ΗΠΑ, η Γιουγκοσλαβία θα έχει πολλές ελλείψεις, ενώ οι δύο τρεις ισάξιες ομάδες με την εθνική μας αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.

Στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α'εθνικής κατηγορίας, μετά από απόφαση της ΕΠΑΕ. Στο μεταξύ, οι δύο ομάδες μας, που θα προσπαθήσουν να μπουν σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν τα πήγαν καλά στα χθεσινά τους φιλικά. Ο Ολυμπιακός έχασε από την Μπρέντα με 1-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναθηναϊκός σε μίνι τουρνουά της Ιταλίας έφερε ισοπαλία με τη δεύτερη ομάδα της Λάτσιο, όπως και με τη Μόντσα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή, Ολεγκ Μπλαχίν, έγινε σήμερα το μεσημέρι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στους δημοσιογράφους. Ο Ουκρανός τεχνικός, αναφέρθηκε σε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο και την ομάδα του και εξέφρασε τους προβληματισμούς. Ο Μπλαχίν είπε ακόπμη πως ο Ουζμπέκος, Καχάρ Μιροφαλίεφ, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο 5ος ξένος της ομάδας για τη νέα περίοδο, ενώ τόνισε: ``Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει πραγματικά μεγάλη ομάδα και να διεκδικήσει θέσεις και τίτλους από τους 3 μεγάλους της Αθήνας, όχι όμως αμέσως, αλλα σταδιακά με τη δουλειά και τις επιλογές που θα γίνουν.

Ο Νίκος Γκάλης κοντά στην εθνική ομάδα! Ο Γκάλης έγινε γνωστό ότι θα παρακολουθήσει τον αυριανό αγώνα της εθνικής με αντίπαλο τον Καναδά. Ο Νίκος Γκάλης ντεμπουτάρισε στην εθνική ομάδα στις 6 Μαίου του 1980, στον αγώνα Ελλάδας-Σουηδίας (25 πόντοι) και έπαιξε για τελευταία φορά στις 29 Ιουνίου του 1991 στον αγώνα Ελλάδας- Τσεχοσλοβακίας (37 πόντοι). Σε αυτά τα έντεκα χρόνια, ο Γκάλης φόρεσε 168 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας και σημείωσε 5.131 πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 497,33, ελβετικό φράγκο προς 200,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,03, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 333,19 δραχμές.

Ψύχραιμα αντέδρασε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, παρά το γεγονός οτι οι προσφορές για τα Καταστήματα των Αφορολογήτων Ειδών ήταν κατώτερες των προσδοκιών της και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Ο γενικός δείκτης τιμών, παρά την αρχική σημαντική υποχώρηση κατά 1,75%, έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07%, στις 2729,34 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 48,1 δισ. δρχ. Η τιμή της μετοχής των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών σημείωσε πτώση 8% και έκλεισε στις 4720 δρχ. Με μικρή υποχώρηση 0,11% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 23 με 41 βαθμούς, στο Ιόνιο 24 με 39 και στο Αιγαίο 25 με 37 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 28 με 41 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθεί σποραδική καταιγίδα στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 24 με 39 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 July 1998 - 20:12:53 UTC