Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για το στρατιωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.
- Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντεμιρέλ.
- Πλήρη κάλυψη σε Πάγκαλο-Τσοχατζόπουλο από την κυβέρνηση.
- Τουλάχιστον δέκα φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σ'όλη τη χώρα.
- Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
- Ενα τόννο χασίς, προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα Αλβανός.
- Αυτοκτόνησε 20χρονος στρατιώτης στο Διδυμότειχο.
- Ψωμί για τρεις ημέρες αύριο.
- Εκκληση Κυπριανού σε Καναδούς πολιτικούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για το στρατιωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Μέχρι τέλος του έτους θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το Φθινόπωρο θα ανατεθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας η κατασκευή 4 κανονιοφόρων, 3 υποβρυχίων, 3 πυραυλακάτων και ενός πετρελαιοφόρου. Στο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκονται οι διαδικασίες για τον τύπου του μαχητικού αεροσκάφους, που θα προμηθετεί η πολεμική αεροπορία, ενώ για τους αντιεροπορικούς πυραύλους η επιλογή θα γίνει μεταξύ των αμερικανικών Πάτριοτ και των Ρωσικών Ες-300.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντεμιρέλ.

Την έντονη αντίδραση κυβέρνησης και κομμάτων προκάλεσαν οι νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που υποστήριξε ότι η η Κύπρος δεν θα γίνει δεύτερη Κρήτη, την οποία η χώρα του δώρισε στην Ελλάδα, κάτω από τη συγκεκριμένη συγκυρία της εποχής. Για προκλητικές δηλώσεις, αποκαλυπτικές των προθέσεων της Τουρκίας για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου. Εντονη ήταν και η αντίδραση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία δεν παρέλειψαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα.

Πλήρη κάλυψη σε Πάγκαλο-Τσοχατζόπουλο από την κυβέρνηση.

Πλήρη κάλυψη στους Θεόδωρο Πάγκαλο και Ακη Τσοχατζόπουλο για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησαν κατά των ΗΠΑ, με αφορμή τις ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ότι δεν υπήρξε εισβολή στην Κύπρο, αλλά σύγκρουση των δύο κοινοτήτων, παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε απαραίτητες τις δηλώσεις των δύο υπουργών, προκειμένου, όπως είπε να αποκατασταθούν τα πράγματα και να παραμείνει σταθερή η διεθνής κοινότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τουλάχιστον δέκα φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σ'όλη τη χώρα.

Τουλάχιστον δέκα μεγάλες και μικρές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σ'όλη τη χώρα. Οι κυριότερες είναι στην Τράπεζα Αιγιαλείας όπου έχει πάρει μεγάλη έκταση και απειλεί την Πούντα και το Διακοπτό, στον Ολυμπο όπου καίγεται εθνικός δρυμός, στη Χαλκιδική και στην Καστοριά, όπου η φωτιά βρίσκεται σε ναρκοθετημένη περιοχή. Φωτιές μαίνονται στην Αμφιλοχία, την Εύβοια, την Κυπαρρισία και την Κεφαλονιά. Στη Νίκαια και την Αμφισσα κηδεύτηκαν οι δύο από τους τρείς πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά του Υμηττού. Την ενδυνάμωση των μέσων πυρόσβεσης με ελικόπτερα, αεροπλάνα και άλλο εξοπλισμό, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σύσσωμη η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, παρέστη στην καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 24 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Μηνύματα για την επέτειο απηύθυναν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών.

Ενα τόννο χασίς, προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα Αλβανός.

Ενα τόννο χασίς, προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα, ένας Αλβανός με την νταλίκα που οδηγούσε. Στην Κακαβιά όμως οι τελωνειακοί ανακάλυψαν το χασίς, σε ειδική κρύπτη του φορτηγού και ο Αλβανός μόλις αντελήφθη τις κινήσεις τους, τράπηκε σε φυγή. Πρόκεται για το τρίτο φορτίο της τάξης του ενός τόννου χασίς που εντοπίζεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Αυτοκτόνησε 20χρονος στρατιώτης στο Διδυμότειχο.

Νεκρός στη σκοπιά του βρέθηκε ο 20χρονος στρατιώτης Νίκος Χαρντάκης από την Καβάλα, που υπηρετούσε στο 512 Τάγμα Πεζικού στο Διδυμότειχο Εβρου. Οπως διαπιστώθηκε ο 20χρονος στρατιώτης αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο.Απο το ΓΕΣ διατάχθηκε ένορκη προανάκριση.

Ψωμί για τρεις ημέρες αύριο.

Ψωμί για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτεί αύριο το κοινό, καθώς τη Δευτέρα οι φούρνοι θα μείνουν κλειστοί λόγω της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη των αρτοποιών.

Εκκληση Κυπριανού σε Καναδούς πολιτικούς.

Ιδιαίτερη έκκληση στους προέδρους της Καναδικής Βουλής και Γερουσίας απηύθυνε, με πρόσφατη επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, καλώντας τους να συμβάλουν και οι ίδιοι στην προσπάθεια ματαίωσης των σχεδίων κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή Ακιουγιού Μπέι της Τουρκίας. Ο κ. Κυπριανού έστειλε την επιστολή στους Καναδούς ομολόγους του, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, επειδή η καναδική κυβέρνηση συζητάει το ενδεχόμενο πώλησης δυο πυρηνικών αντιδραστήρων, τύπου "Καντού", στην Τουρκία, γεγονός που ήδη έχει ενεργοποιήσει την καναδική αντιπολίτευση, αλλά και τις οικολογικές οργανώσεις της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο σέρβος επιθετικός της Βοϊβοντίνα Ντρίνσιτς θα είναι εκτός απροόπτου ο παρτενέρ του Ντέμη Νικολαϊδη στην ΑΕΚ, καθώς η μεταγραφή του 26χρονου πανύψηλου φορ θεωρείται σχεδόν σίγουρη και θα στοιχίσει περίπου 300 εκατομμύρια δρχ. Στο μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Μπατίστα, ο οποίος σε ένα μήνα θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του.

Με το μυαλό στην ισχυρή Στεάουα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την προσαρμογή του Ασάνοβιτς στο παιχνίδι των πρασίνων, συνεχίζει την προετοιμασία των παιχτών του στην Ιταλία ο Δανιήλ. Το βράδυ, ο Παναθηναϊκός θα κάνει το πρώτο σοβαρό του τεστ, αντιμετωπίζοντας την Ρετζιάνα, που ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

Αν και δαπανηρός ο Καμερουνέζος Ομαμ Μπιγίκ, είναι πάντα στο στόχαστρο της ΠΑΕ Αρης. Ο Αφρικανός παίκτες έχει αποδεχτεί την πρόταση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, αλλά για να γίνει η μεταγραφή του, απαιτείται και η συγκατάθεση της Αμέρικα Μέξικο, η οποία έχει τα δικαιώματά του. Το δεύτερο όνομα που αποτελεί μεταγραφικό στόχο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι ο Περουβιανός επιθετικός, Σέβες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 497,51, ελβετικό φράγκο προς 200,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,25, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 333,43 δραχμές.

Μεγάλες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να σημειώσει κάθετη υποχώρηση 3,30% κλείνοντας στις 2.699,09 μονάδες. Αφορμή για τις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις απετέλεσε η σημαντική υποχώρηση των διεθνών χρηματιστηρίων και κυρίως της "Γουόλ Στρήτ". Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε απώλειες 1,45% ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,2 δισ. δρχ. Σήμερα ο όγκος των συναλλαγών έφθασε τα 58, 8 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς εκλεισε με πτώση 1,68%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός αλλά τοπικά στο Αιγαίο θα διατηρηθούν οι πολύ ισχυροί βοριάδες, ενώ στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 38 βαθμούς και στο Αιγαίο 23 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 37 και 22 με 36 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 24 July 1998 - 18:00:08 UTC