Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση
- Εγκρίνει η ΕΕ την κρατική βοήθεια στην Ολυμπιακή
- Διαψεύδει η Αθήνα επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου για S-300
- Μονιμοποιούνται 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι
- Νέα στοιχεία για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. στα χέρια κ.Γεράκη
- Πρωταγωνιστές σε επεισόδια δύο βουλευτές της ΝΔ
- Δύο ένοπλοι λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Φρατζή
- Εικοσιτετράωρη απεργία στον ΟΣΕ σήμερα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον Ολυμπιακό ο Αριαν Κόμαζετς
- Ηττα της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ελπίδων

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση

Η πλήρης αποκρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος,η καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο,καθώς και σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης,όπως δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Εγκρίνει η ΕΕ την κρατική βοήθεια στην Ολυμπιακή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συμφωνήσει στην απελευθέρωση τμήματος της κρατικής βοήθειας προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, βοήθεια που έχει μπλοκάρει από το 1996, ανέφερε πηγή στην Κομισιόν.Ωστόσο το ποσό που θα εγκριθεί να καταβληθεί θα είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια δραχμές, δηλαδή λιγότερα από όσα είχε αρχικώς ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Διαψεύδει η Αθήνα επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου για S-300

Δεν υπάρχει επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στην περιοχή για το ζήτημα των S-300, δήλωσε χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες του Αμερικανικού Πενταγώνου.Ο κ. Ρέππας είπε οτι αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο διοικητής της νοτιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αντιναύαρχος Λόπες και θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για να συζητήσουν θέματα του ΝΑΤΟ.

Μονιμοποιούνται 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Τριάντα χιλιάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου στο δημόσιο μονιμοποιούνται.Αυτό ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, εξαγγέλοντας παράλληλα τη θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο δημόσιο τομέα. Οπως δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι και θα ψηφιστεί το φθινόπωρο.

Νέα στοιχεία για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. στα χέρια κ.Γεράκη

Νέα στοιχεία έδωσε άγνωστος χθές στον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη,ο οποίος διερευνά καταγγελίες για διαφθορά στην αστυνομία. Αγνωστος λίγο πριν τα μεσάνυχτα άφησε στη Σχολή Ευελπίδων ένα κιβώτιο με διάφορα στοιχεία και ειδοποίησε τον κ. Γεράκη,οποίος τα παρέλαβε και τα μελετά.

Πρωταγωνιστές σε επεισόδια δύο βουλευτές της ΝΔ

Δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας.Ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος για τις αρχικές απειλητικές δηλώσεις του κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεώργιου Ρωμαίου και ο συνάδελφός του Βαρσάμης Γιοβανούδας, που εκλέγεται στη Χαλκιδική,εναντίον του οποίου υποβλήθηκε μήνυση για βιαιοπραγία. Τη μήνυση υπέβαλε φοιτήτρια της Νομικής,η οποία όπως ισχυρίζεται διατηρούσε δεσμό με το βουλευτή και όταν αυτή του ζήτησε να διακόψουν εκείνος την ξυλοκόπησε.

Δύο ένοπλοι λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Φρατζή

Ενοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Φρατζή στην Αθήνα,νωρίς το πρωί.Δύο άτομα εισέβαλαν στην τράπεζα στις 8.10 το πρωί και με την απειλή όπλων άρπαξαν άγνωστο,μέχρι στιγμής, ποσό και εξαφανίστηκαν.

Εικοσιτετράωρη απεργία στον ΟΣΕ σήμερα

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ζητώντας τη λειτουργία του οργανισμού ως έχει σήμερα και την εξυγίανσή του.Το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος το ΕΚΑ διοργανώνει συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.Επίσης στις 23 του μηνός η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ώρη πανελλαδική απεργία με αίτημα τη βελτίωση των άρθρων του νομοσχεδίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Ολυμπιακό ο Αριαν Κόμαζετς

Τον Αριαν Κόμαζετς απέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η ``ερυθρόλευκη`` ΚΑΕ, με λιτή ανακοίνωση που έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάνει γνωστό ότι ο Κροάτης μπασκετμπολίστας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης εκ μέρους του Ολυμπιακού.

Ηττα της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ελπίδων

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων, στον δεύτερο αγώνα της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Τραπάνι της Ιταλίας, ηττήθηκε με 69- 64 από την αντίστοιχη της Γερμανίας. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για το συγκρότημα του Θανάση Παπαδημητρίου, το οποίο στο ημίχρονο βρέθηκε να προηγείται με 34-27. Ετσι τώρα οι προσδοκίες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, περιορίστηκαν στο ελάχιστο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,49, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 496,90, ελβετικό φράγκο προς 200,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,13, τη λίρα Κύπρου προς 575,81 και την ECU προς 332,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στα κεντρικά Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μέχρι μέτριοι με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 22 με 30 βαθμούς, στα δυτικά 20 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα 23 με 38 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 24 με 38 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 24 με 30 βαθμούς

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 16 July 1998 - 7:00:07 UTC