Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οικονομική πολιτική
- Συνέντευξη Παπαϊωάννου
- Πυροβόλησαν εφοπλιστή
- Δημοσκόπηση
- Κυπριακό
- ΟΑ
- Κινητοποιήσεις σε ΙΚΑ-ΟΣΕ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία στο ποδόσφαιρο
- Τραυματίστηκαν 60 φίλαθλοι στο Παρίσι
- Η Ελλάδα έχασε απο τη Ρωσία με 94-84 στο μπάσκετ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομική πολιτική

Οι διαρθρωτικές αλλαγές και η μείωση του πληθωρισμού στο επίκεντρο της κυβέρνησης και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αυτή την εβδομάδα.Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, του διοικητή της Τράπεζης της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου.Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Παπαντωνίου τονίζει οτι δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στο νέο προϋπολογισμό και αφήνει ανοιχτή για μετά το 2000 την πώληση και άλλων κρατικών τραπεζών.

Συνέντευξη Παπαϊωάννου

Την έναρξη διαλόγου για το δεύτερο πακέτο του ασφαλιστικού το φθινόπωρο προαναγγέλει ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ .Τονίζει κατηγορηματικά οτι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας προς συνταξιοδότηση, τουλάχιστον μέχρι το έτος 2000,ούτε μείωση συντάξεων των ασφαλισμένων, των οποίων τα Ταμεία θα συγχωνευτούν στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ.

Πυροβόλησαν εφοπλιστή

Στόχος δολοφονικής απόπειρας έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός,40 ετών, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στα γραφεία της εταιρίας του στο λιμάνι του Πειραιά.Οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή.Απο τις σφαίρες ο εφοπλιστής τραυματίστηκε στα πόδια και στη δεξιά ωμοπλάτη και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.Οπως έγινε γνωστό τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές απο επιχειρηματία, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον εφοπλιστικό χώρο.

Δημοσκόπηση

Ανοδο της δημοτικότητας της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη παρουσιάζεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία VPRC στην Αθήνα.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,η δημοτικότητα του πρωθυπουργού αυξήθηκε σε σχέση με το Μάϊο σε 34,6% απο 31,2% και της κυβέρνησης σε 16,2% απο 15, 4%.Αύξηση παρουσιάζει και η δημοτικότητα του Κώστα Καραμανλή που φθάνει το 44,2% απο 41,9%,ενώ αντίθετα της ΝΔ μειώθηκε σε 11,2% απο 15,4% την ίδια περίοδο.

Κυπριακό

Σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για το Κυπριακό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα έχει σήμερα στη Μόσχα συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Μπόρις Γέλτσιν για τους πυραύλους S-300 αλλά και το ρόλο της Ρωσίας στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.Ο κ. Κληρίδης με συνέντευξή του στους "Σάντεϊ Τάϊμς" επανέλαβε ότι μόνο στην περίπτωση που υπάρξει πρόοδος στον αφοπλισμό της Κύπρου, δεν θα εγκατασταθούν οι πύραυλοι.

ΟΑ

Αιχμές για την Ολυμπιακή Αεροπορία αφήνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζοντας οτι η αντιμετώπιση του θέματος της Ολυμπιακής δεν είναι στα σύν της κυβέρνησης.Ο κ. Παπαντωνίου εμφανίζεται απαισιόδοξος για το μέλλον της Ολυμπιακής εφόσον δεν επικρατήσει λογική και καλή πίστη στη λειτουργία της εταιρίας.

Κινητοποιήσεις σε ΙΚΑ-ΟΣΕ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγων των στάσεων εργασίας απο τις 9 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και απο τις 3:30 μέχρι τις 7 το απόγευμα που πραγματοποιούν οι γιατροί του ιδρύματος,ζητώντας την ανάκληση απολύσεων συμβασιούχων συναδέλφων τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία στο ποδόσφαιρο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι από χθες η εθνική ομάδα της Γαλλίας. Στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου,που έγινε στο Στάντ ντε Φράνς του Σεν Ντενί, η Γαλλία επικράτησε 3-0 της Βραζιλίας και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, που είναι το πρώτο της ιστορίας της.Τα τέρματα των ``γηπεδούχων`` πέτυχαν οι Ζινεντίν Ζιντάν (27`, 45`) και Εμανουέλ Πετί (90`). Μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν παρέλαβε το παγκόσμιο κύπελλο από τον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας, Ζακ Σιράκ.

Τραυματίστηκαν 60 φίλαθλοι στο Παρίσι

Εξήντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δέκα εκ των οποίων σοβαρά,όταν σήμερα τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο εκτός ελέγχου, έπεσε πάνω στο πλήθος που γιόρταζε στο Σανζ Ελιζέ τα επινίκια του θριάμβου της εθνικής ομάδος της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κανένος απο τους τραυματίες δεν κινδυνεύει η ζωή.

Η Ελλάδα έχασε απο τη Ρωσία με 94-84 στο μπάσκετ

Τρεις στις τρεις ήττες και σίγουρα κάτι δεν πάει καλά για την εθνική μας ομάδα του μπάσκετ που έχασε από την Ρωσία με 94-84 στην παράταση, στην τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά της Βρέμης. Η εθνική μας προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-40, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 79-79. Στην παράταση η ελληνική ομάδα ``ξεφούσκωσε`` και οι Ρώσοι με επι μέρους σκορ 15-5 επικράτησαν άνετα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,37, ελβετικό φράγκο προς 199,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,70, τη λίρα Κύπρου προς 576,01 και την ECU προς 333,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός με ανέμους βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 15 με 33 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 35 και στο Αιγαίο 18 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 35 και 18 με 33 αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 13 July 1998 - 7:00:08 UTC