Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το φθινόπωρο θα διατεθεί το 15% των μετοχών του ΟΤΕ.
- Στο 5,2% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.
- Να επιστραφούν 600 εκατομμύρια δρχ ζητά η Ιερά Σύνοδος.
- Επιστολή της Ολμπράιτ στον πρόεδρο Κληρίδη για τους S-300.
- Ζωή σε ανθρώπους έδωσε 42χρονη με το θανατό της...
- Βρετανός υπάλληλος της ΕΕ προωθούσε τις θέσεις της Τουρκίας.
- Νέο δικαστήριο στη Μυτιλήνη για άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου!
- Φωτιά ξέσπασε και κάτω από την Ακρόπολη...

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το φθινόπωρο θα διατεθεί το 15% των μετοχών του ΟΤΕ.

Το φθινόπωρο θα διατεθεί μέσω των χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Νέας Υόρκη, το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ, ίσο με το 15% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Παράλληλα ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να συγκεντρωθεί περίπου ένα τρισεκατομμύριο δραχμές, το οποίο θα διατεθεί σε επενδύσεις και στον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ.

Στο 5,2% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.

Στο 5,2% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, έναντι 5,3% τον Μάϊο. Η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων για την πτώση του πληθωρισμού. Ηδη ανακοινώθηκαν μέτρα με στόχο για τη συγκράτηση των τιμών αγαθών στα σούπερ μάρκετ, αλλά και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον κλάδο πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ορυκτελαίων. Το θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών απαχόλησε το Πολιτικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ και όπως δήλωσε ο Κωστας Σκανδαλίδης, υπήρξε ομόφωνη στήριξη στις προωθούμενες αλλαγές.

Να επιστραφούν 600 εκατομμύρια δρχ ζητά η Ιερά Σύνοδος.

Να επιστρέψουν 600 εκατομμύρια δρχ που έχουν καταχραστεί, ζητά η Ιερά Σύνοδος από δύο επιχειρηματίες, που είχαν αναλάβει έργα αποκατάστασης εκκλησιαστικών κτιρίων. Στην Ιερά Σύνοδο συνεχίσθηκε η συζήτηση του πορίσματος από τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε και όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, προκύπτουν ευθύνες και σε κληρικούς για ελλειπή άσκηση των καθηκόντων ελέγχου των διοικητικών υπαλλήλων της εκκλησίας.

Επιστολή της Ολμπράιτ στον πρόεδρο Κληρίδη για τους S-300.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε πεδίο βολής, νοτίως της Μόσχας, η πρώτη δοκιμαστική βολή πυραύλου S-300, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης της Κύπρου. Στη Λευκωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιστολής της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, προς τον πρόεδρο Κληρίδη. Στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες συνιστάται στην Κυπριακή πλευρά να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση των S- 300.

Ζωή σε ανθρώπους έδωσε 42χρονη με το θανατό της...

Ζωή με το θανατό της έδωσε μια 42χρονη από την Αρτα, μητέρα τριών παιδιών, που πέθανε από εγκεφαλικό. Η καρδιά και το ήπαρ της μεταμοσχεύθηκαν ήδη σε δύο γυναίκες, στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Οι νεφροί της, οι κερατοειδείς και το δέρμα της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας.

Βρετανός υπάλληλος της ΕΕ προωθούσε τις θέσεις της Τουρκίας.

Απόδοση ευθυνών θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Κομισιόν για την ανθελληνική δραστηριότητα Κοινοτικού υπαλλήλου στην Αγκυρα. Πρόκειται για τον Βρετανό Μάϊκλ Λέϊκ, ο οποίος στην οκτάχρονη θητεία του στην Αγκυρα, ώς εκπρόσωπος της Κομισιόν, προωθούσε συστηματικά τις θέσεις της Τουρκίας και μάλιστα σε βάρος της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος έφτασε στο σημείο να συντάσει ακόμη και τους λόγους του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Νέο δικαστήριο στη Μυτιλήνη για άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου!

Αθώα λόγω πλάνης, κήρυξε το δικαστήριο της Μυτιλήνης τη Νορβηγίδα υπήκοο Μαρσάντ Καθλίν, η οποία πριν απο ένα χρόνο είχε εμπλακεί σε τροχαίο με το ποδήλατό της και βρέθηκε κατηγορούμενη επειδή δεν διέθετε άδεια κυκλοφορίας. Τη στιγμή που οι άνθρωποι πηγαίνουν στο φεγγάρι, στην Ελλάδα χρειάζεσαι άδεια για να οδηγήσεις ποδήλατο, σχολίασε η Νορβηγίδα, η οποία εδώ και τρία χρόνια ζεί μόνιμα στη Λέσβο και εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα ένα 12χρονο κορίτσι που είχε πέσει θύμα σοβαρού τροχαίου κάθησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον παρολίγο θύτη τη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αλλά η δίκη αναβλήθηκε...

Φωτιά ξέσπασε και κάτω από την Ακρόπολη...

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση Ρουπάκι Ελευσίνας. Στο μεταξύ μικροπανικός δημιουργήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς, κάτω από την Ακρόπολη, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο με ξερά χόρτα και σκουπίδια. Επί τόπου έφτασαν αμέσως 18 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 65 άνδρες και σε λιγότερο από μια ώρα την έθεσαν υπό έλεγχο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Ντέμης Νικολαϊδης απέδειξε σήμερα ότι εκτός από τον δικέφαλο που έχει στο μπράτσο, τον έχει και μέσα στην καρδιά του". Μ' αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Λάκη Νικολάου, έκλεισε σήμερα το "σίριαλ" της παραμονής του διεθνή επιθετικού άσου στην κιτρινόμαυρη ομάδα. Ο Νικολαϊδης υπέγραψε σήμερα το απόγευμα συμβόλαιο διάρκειας 1+2 ετών, έναντι 770 εκατομμυρίων δραχμών συνολικά. Για τον πρωτο και τον δεύτερο χρόνο θα πάρει από 250 εκατομμύρια και για τον τρίτο 270, ενώ η εφορία είναι πληρωμένη από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Οσον αφορά στην ρήτρα, σε περίπτωση που θελήσει να σπάσει το συμβόλαιο του και να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού, ο παίκτης θα πρέπει να καταβάλει στην ΑΕΚ, το ποσό του 1,3 δισ δραχμών. "Δεν ήταν θέμα χρημάτων η παραμονή μου στην ΑΕΚ. Ηθελα να μείνω στην ομάδα και έμεινα", είπε συγκινημένος ο διεθνής επιθετικός.

Σαν κεραυνός έπεσε στον ΠΑΟΚ η πληροφορία ότι ο προπονητής της ομάδας Αναστασιάδης τελεί υπό παραίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναστασιάδης είναι δυσαρεστημένος από το βαρύ πρόστιμο που έριξε η διοίκηση στους Νάγκμπε και Ολιβάρεζ γιατί καθυστέρησαν να έρθουν στη προετοιμασία της ομάδας, αλλά και για το κόστος μίας μεταγραφής ενός ερασιτέχνη. Ηδη, οι οπαδοί της ομάδας, που έχουν αναστατωθεί, θα συναντηθούν με τον προπονητή και τη διοίκηση για να ενημερωθούν.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την απόκτηση του ικανότατου Ιταλού πλέι μέικερ Νάντο Τζεντίλε από την Στεφανέλ Μιλάνο. Στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δεν αναφέρεται το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα κατέβαλε στην ιταλική για να τον αποδεσμεύσει ποσό 150.000 περίπου δολλαρίων, ενώ ο παίκτης θα εισπράξει για συμβόλαιο ενός συν ενός χρόνου, 450.000 δολάρια για τον πρώτο και 520.000 για τον δεύτερο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,46, γαλλικό φράγκο προς 50,54, λίρα Αγγλίας προς 505,16, ελβετικό φράγκο προς 201,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,68, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 335,41 δραχμές.

Η νέα δυναμική κίνηση του ομίλου Λάτση στο χώρο των Τραπεζών με την απόκτηση του 12% των μετοχών της Τραπέζης Εργασίας οδήγησε σήμερα τη χρηματιστηριακή αγορά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Ο γενικός δείκτης τιμών κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 2669 μονάδων και έκλεισε σε νέα ιστορικά επίπεδα, στις 2674,28 μονάδες με άνοδο 1,75%. Μέσω του Χρηματιστηρίου έγινε η μεταβίβαση του 11,4% των μετοχών της Τραπέζης Εργασίας τις οποίες κατείχε ο κ. Λάζαρος Εφραίμογλου προς τον ομιλο Λάτση. Συγκεκριμένα μεταβιβάσθηκε πακέτο 2.900.000 μετοχών προς 35.000 δρχ. ανα μετοχή ύψους 101,5 δισ. δρχ.Το πακέτο αυτό "εκτόξευσε" την αξία των συναλλαγών στα 214,5 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και τα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 25 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 31 και στο Αιγαίο 19 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 30 και 17 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 9 July 1998 - 19:00:08 UTC