Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θα διαγραφούν χρέη ενός τρις δρχ του ΟΑΣΑ, αποφάσισε η κυβέρνηση.
- Την άμεση απομάκρυνση του Στ.Τζουμάκα ζήτησε η ΝΔ.
- Προκήρυξη πώλησης της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος.
- 37 τόννοι κρεάτων κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα στη Θεσσαλονίκη.
- Απαράδεκτο χαρακτηρίστηκε το διάβημα της Αγκυρας από την Αθήνα.
- Με τον Κοέν συναντάται ο Τσοχατζόπουλος στην Ουάσιγκτον.
- Δοκιμαστικές βολές των ρωσικών πυραύλων S-300, στη Μόσχα.
- Με το πόρισμα για τα οικονομικά ασχολήθηκε η διαρκής Ιερά Σύνοδος.
- Το όνομα του Σεφέρη δόθηκε σε δρόμο προαστίου της Σμύρνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θα διαγραφούν χρέη ενός τρις δρχ του ΟΑΣΑ, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το πακέτο των ρυθμίσεων για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Οπως δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε θα διαγραφούν τα χρέη του ΟΑΣΑ, που πλησιάζουν το ένα τρις δρχ, ενώ το πρόγραμμα εξυγίανσης περιλαμβάνει τρία σκέλη. Το πρώτο αφορά στο οικονομικό, το δεύτερο στην ανασυγκρότηση και βελτίωση των υπηρεσιών και το τρίτο στις εργασιακές σχέσεις.

Την άμεση απομάκρυνση του Στ.Τζουμάκα ζήτησε η ΝΔ.

Την απομάκρυνση του υπουργού γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα ζήτησε η ΝΔ, αποδιδοντάς του ευθύνες για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Την ίδια ώρα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, άφησε αιχμές κατά δημάρχων για τις δεκάδες ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν σ'όλη τη χώρα και οι οποίες, όπως είπε, αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες. Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στα μέτωπα των πυρκαγιών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος επισκέφθηκε τους πυροπαθείς στην περιοχή του Περάματος.

Προκήρυξη πώλησης της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος.

Το χρονοδιάγραμμα πώλησης της Ιονικής και της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας με τη συμμετοχή των προέδρων της Εμπορικής Τράπεζας και του Χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα δημοσιευτεί η προκήρυξη πώλησης της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των προσφορών για την πώληση της Ιονικής.

37 τόννοι κρεάτων κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 37 τόννοι κρεάτων και ζωϊκών παραγώγων, κατασχέθηκαν σε καταστήματα και αποθήκες στη Θεσσαλονίκη, ώς ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Σε ορισμένα από τα προϊόντα αυτά η ημερομηνία κατανάλωσης είχε λήξει πριν τέσσερα χρόνια. Στο Μεγάλο Πεύκο, άνδρες της αγορανομίας κατέσχεσαν εννέα τόννους ακατάλληλων οστρακοειδών.

Απαράδεκτο χαρακτηρίστηκε το διάβημα της Αγκυρας από την Αθήνα.

Σύντομα αναμένεται να δοθεί η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στο διάβημα της Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε απαράδεκτη την αξίωση της Τουρκίας και κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει καθε νόμιμο δικαίωμα να φροντίζει για την ασφάλεια των νησιών της απέναντι σε μια απειλητική Τουρκία.

Με τον Κοέν συναντάται ο Τσοχατζόπουλος στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος άρχισε τις επίσημες επαφές του με αμερικανούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο της επισκεψής του στην Ουάσιγκτον. Ο κ.Τσοχατζόπουλός επισκέφθηκε το αρχηγείο της ΣΙΑ, έδωσε συνέντευξη τύπου στο τηλεοπτικό κανάλι Σι Εν Εν και θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Ουίλιαμ Κοέν, ενώ δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση και με την υπουργό εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Δοκιμαστικές βολές των ρωσικών πυραύλων S-300, στη Μόσχα.

Παρουσία του υπουργού αμύνης της Κύπρου Γιαννάκη Ομήρου και Κυπρίων αξιωματικών θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή νότια της Μόσχας, δοκιμαστικές βολές των ρωσικών πυραύλων S-300 τους οποίους θα προμηθευτεί το φθινόπωρο η κυπριακή κυβέρνηση.

Με το πόρισμα για τα οικονομικά ασχολήθηκε η διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Με το πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής για τον διαχειριστικό έλεγχο της εκκλησίας, ασχολήθηκε η διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η συζήτηση θα συνεχιστεί δεδομένο ότι το πόρισμα αποτελείται από 450 σελίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα αποδίδει ευθύνες σε κληρικούς και λαϊκούς για κακοδιαχείριση στα οικονομικά της εκκλησίας.

Το όνομα του Σεφέρη δόθηκε σε δρόμο προαστίου της Σμύρνης.

Το όνομα του Γιώργου Σεφέρη δόθηκε σε δρόμο της Σκάλας των Βούρλων, του προαστίου της Σμύρνης, όπου ο ποιητής πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ο δήμαρχος των Βούρλων, που αποκάλυψε σε τελετή την πινακίδα, σημείωσε ότι η συμβολική αυτή πράξη δεν τιμά απλώς τη μνήμη ενός μεγάλου ποιητή, αλλά γίνεται στο πνεύμα της συνεννόησης και του αλληλοσεβασμού των δύο γειτονικών λαών. "Η πινακίδα είναι μια δάδα μνήμης, η οποία θα φωτίζει την ιστορία για εκείνους που δεν ήταν παρόντες εδώ και δεν γνωρίζουν την ιστορία", τόνισε ο Ελληνας πρόξενος στη Σμύρνη, Ανδρέας Φρυγανάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίσιο τέλος για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είχαν, τα θέματα των μεταγραφών του Ντίνο Ράτζα και του Νάντο Τζεντίλε, καθώς ο μέν πρώτος έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του, ο δε άλλος συμφώνησε σε όλα και απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Το συμβόλαιο του Ράτζα είναι μονοετούς διάρκειας, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο, ενώ ο Κροάτης μπασκετμπολίστας θα πάρει 2.8 και 3.2 εκ. δολλάρια, για κάθε χρόνο συνεργασίας. Εξάλλου, μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Τζεντίλε.

Την τρίτη φετινή μεταγραφή πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα μετά τους Ντικούδη και Κορωνιό, απέκτησε σήμερα τον Μίλτο Μόσχου από την Καβάλα. Ο νεαρός σέντερ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``κιτρινόμαυρους`` χωρίς ωστόσο ν` ανακοινωθεί το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην μεταγραφή του 20χρονου Βραζιλιάνου Κάρλος Μάουρο Παρέϊρα Ντα Σίλβα στον Παναθηναϊκό, αφού η Ελβετική ομοσπονδία ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν πρόκειται να στείλει την ``μπλέ`` κάρτα του παίκτη, επειδή υπάρχουν κάποια προβλήματα με την προηγούμενη ομάδα του, στην οποία και παρέπεμψε τους ``πράσινους``.

Η διοίκηση της ΕΠΑΕ συνεχίζει ν' ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της και θα πραγματοποιήσει την κλήρωση των αγώνων για το νέο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας στις 20 ή 22 Ιουλίου, τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ενωσης, Βίκτωρ Μητρόπουλος. Παρά, λοιπόν, την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού στη χθεσινή κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ, ο κ.Μητρόπουλος υποστήριξε σήμερα, ότι η Γενική Συνέλευση αποτέλεσε μια νίκη της διοίκησης της Ενωσης.

Την πρώτη θέση στον όμιλο της εξασφάλισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αφού σε αγώνα γιά την τέταρτη ημέρα της διοργάνωσης επικράτησε με 89-74 της αντίστοιχης της Λετονίας. Σε άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Κροατία-Ισπανία 74-88, Γαλλία-Σλοβενία 67-72 και Ρωσία- Τουρκία 59-54. Αύριο η εθνική μας αντιμετωπίζει σε ένα δύσκολο παιχνίδι τη Ρωσία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,70, γαλλικό φράγκο προς 50,64, λίρα Αγγλίας προς 502,97, ελβετικό φράγκο προς 202,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,20, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,48 δραχμές.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την επικράτηση έντονων ανοδικών τάσεων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2597,31 μονάδες με άνοδο 2,59% ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 74,8 δισ. δρχ. Πόλος έλξης των επενδυτών για μια ακόμη συνεδρίαση ήταν οι Τραπεζικές μετοχές ο δείκτης των οποίων κέρδισε 4,66%. Με άνοδο 0,78% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός εκτός από τα βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 36 και στα νησιά 22 με 33 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 με 33 βαθμούς

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 7 July 1998 - 18:00:12 UTC