Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη δυο φωτιές στον Αυλώνα και Αγιο Κωνσταντίνο Λαμίας
- Κυβέρνηση: Αμεση η κινητοποίηση για αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση
- Στάσεις εργασίας γιατρών ΙΚΑ
- Στους αρμόδιους φορείς η ενοποίηση ταμείων αυτοαπασχολούμενων
- Επαφές Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ
- Πολύνεκρη έξοδος το τριήμερο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μπάσκετ-Κλήρωση Ευρωλίγκας
- Μπάσκετ-Κλήρωση Κυπέλλου Σαπόρτα
- Βόλεϊ - Κληρώσεις κυπέλλων Ευρώπης

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη δυο φωτιές στον Αυλώνα και Αγιο Κωνσταντίνο Λαμίας

Υπο έλεγχο βρίσκονταν το πρωί όλες οι πυρκαγιές, που είχαν ξεσπάσει το τελευταίο διήμερο στην επικράτεια, σύμφωνα με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Στις περιοχές, όπου εκδηλώθηκαν φωτιές παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Πρόβλημα υπήρχε στη πυρκαγιά στα ορεινά του Αυλώνα Αττικής και στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, όπου πέταξαν δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Κυβέρνηση: Αμεση η κινητοποίηση για αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός ολοκληρώντας χθες την περιοδεία του στη Φθιώτιδα απέδωσε την έξαρση των πυρκαγιών στις κακές καιρικές συνθήκες, στον καύσωνα και στους ισχυρούς ανέμους σημειώνοντας ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διυπουργικού Οργάνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένες από τις πυρκαγιές να οφείλονται σε εμπρησμούς. Επίσης ανακοινώθηκε οτι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες απο τις πυρκαγιές και οι περιοχές θα χαρακτηριστούν αναδασωτέες.

Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, που επισκέφθηκε χθες την περιοχή του Αυλώνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού. Το ΚΚΕ επικρίνει το κράτος, ότι όπλισε το χέρι των εμπρηστών, ενω ο ΣΥΝ επισημαίνει οτι υπάρχει κρατική ανετοιμότητα. Το ΔΗΚΚΙ κατηγορεί την κυβέρνηση οτι καθυστέρησε να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο με το οποίο παραχωρούνται στο Πυροσβεστικό Σώμα οι αρμοδιότητες δασοπυρόσβεσης. Η ΠΟΛΑΝ χαρακτηρίζει προκλητικά ασυνήθιστη τη στάση του πρωθυπουργού.

Στάσεις εργασίας γιατρών ΙΚΑ

Μετ' εμποδίων θα λειτουργήσουν σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω των στάσεων εργασίας, που πραγματοποιούν οι γιατροί του Ιδρύματος, απο τις 9 μέχρι τη 1 το μεσημέρι και απο τις 3.30 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, αντιδρώντας στις αναίτιες, όπως χαρακτηρίζουν, απολύσεις των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

Στους αρμόδιους φορείς η ενοποίηση ταμείων αυτοαπασχολούμενων

Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, θα παραδώσει το πρωί στους ενδιαφερόμενους φορείς το σχέδιο των ρυθμίσεων για την ενοποίηση των ταμείων αυτοαπασχολούμενων και ακολούθως θα προβεί σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Επαφές Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ

Συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον ομόλογό του, Ουίλιαμ Κόεν, θα έχει ο υπουργός Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται στις ΗΠΑ και από σήμερα αρχίζει την επίσημη επίσκεψή του. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε ήδη τις εγκαταστάσεις, όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και είχε συνομιλίες, στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πολύνεκρη έξοδος το τριήμερο

Θλιβερός ήταν για άλλη μια φορά ο απολογισμός της εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων, η οποία ήταν μεγάλη, εξαιτίας και του καύσωνα. Απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε 261 τροχαία δυστυχήματα σκοτώθηκαν 24 άτομα και τραυματίστηκαν 369, απο τα οποία 45 σοβαρά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάσκετ-Κλήρωση Ευρωλίγκας

Οι Εφές Πίλσεν, Μανρέσα, Ερυθρός Αστέρας, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην α' φάση (24/9-17/12) της Ευρωλίγκας ανδρών του μπάσκετ, μετά από κλήρωση που έγινε στο Μόναχο. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις Κίντερ Μπολόνια, ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, Ούλκερ Ζαντάρ και Αλμπα Βερολίνου και ο ΠΑΟΚ τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμσίστεμ Μπολόνια, Σαμάρα, Βιλερμπάν και Ολύμπια Λιουμπλιάνας.

Μπάσκετ-Κλήρωση Κυπέλλου Σαπόρτα

Οι ΚΚ Ζάγκρεμπ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Πιβοβάρνα Λάσκο, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Τόπο Ελσίνκι και Ατομερόμου Πάκς θα είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του Κύπελλου Σαπόρτα, όπως ονομάζεται από την επόμενη περίοδο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ενώ ο Αρης θα αντιμετωπίσει τις Τελιντούς Αμβέρσας, Τρίερ, Λιμόζ, Σιρόκι Μπρίγιεγκ και Πλάνια Λουλέα.

Βόλεϊ - Κληρώσεις κυπέλλων Ευρώπης

H ουγγρική Ζέκεντ και η πολωνική Μποσμάν θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και της Ορεστιάδας αντίστοιχα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών του Βόλεϊ, μετά από την σχετική κλήρωση. Ο Ολυμπιακός και ο Αρης, που μετέχουν αντίστοιχα στα Κύπελλα Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων, δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση, αφού ως γνωστόν έχουν περάσει χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 308,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170, 22, γαλλικό φράγκο προς 50,77, λίρα Αγγλίας προς 510,32, ελβετικό φράγκο προς 202,61, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,03, λίρα Κύπρου προς 581,59 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 31 και 20 με 30 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 6 July 1998 - 7:00:08 UTC