Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καύσωνας με 39 βαθμούς Κελσίου σήμερα.
- Νέα δεδομένα στην πώληση Ιονικής απο την προσφορά για την Κρήτης.
- Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για παράνομες ελληνοποιήσεις.
- Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
- Πυρκαγιές στο Κυπαρίσι Ευβοίας και στα Κιούρκα.
- Η κυβέρνηση προχωρά στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει.
- Απο σήμερα οι θερινές εκπτώσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Αργεντινή νίκησε την Αγγλία με 4-3 στα πέναλτι και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.
- Οριστικό αντίο είπε στον Παναθηναϊκό ο Ντίνο Ράτζα.
- Ο Νίκος Μαχλάς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βίτεσε Αρνεμ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καύσωνας με 39 βαθμούς Κελσίου σήμερα.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα απο τον καύσωνα. Ο υδράργυρος του θερμομέτρου θα αγγίξει σήμερα τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενω τις επόμενες μέρες θα φτάσει μέχρι και 42 βαθμούς. Η ΔΕΗ έχει θέσει σε λειτουργία όλες τις μονάδες του νοτίου κυκλώματός της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες απο την εκτεταμμένη χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων. Για τη χθεσινή πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Αττική η αρμόδια υπουργός, Βάσω Παπανδρέου, διέταξε έρευνα.

Νέα δεδομένα στην πώληση Ιονικής απο την προσφορά για την Κρήτης.

Μεγαλύτερο απο όσο αρχικά υπολογίζετο αναμένεται να ειναι το τίμημα για την πώληση της Ιονικής, μετά τη δυναμική είσοδο του Ομίλου Λάτση και την προσφορά του ύψους 93 δισ. δρχ. για την εξαγορά της Τράπεζας Κρήτης απο την Eurobank. Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν οτι το τίμημα της Ιονικής θα πρέπει να προσεγγίζει κατά πολύ τη χρηματιστηριακή αξία της ή και να την ξεπερνά. Χθες πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας η γενική συνέλευση της Ιονικής.

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για παράνομες ελληνοποιήσεις.

Με τις καταθέσεις του παραιτηθέντος αστυνομικού διευθυντή της ΕΛΑΣ, Ανδρέα Σουλτάτου και του δημοσιογράφου, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, συνεχίστηκε η έρευνα του εισαγγελέα Γεώργιου Γεράκη, για τυχόν παράνομες ελληνοποιήσεις και εγκρίσεις αδειών παραμονής στη χώρα μας αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σουλτάτος κατέθεσε νέα στοιχεία για συγκεκριμένες πράξεις ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ενω ο δημοσιογράφος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παρέδωσε βιντεοκασέτα με αποκαλυπτικά στοιχεία για χρηματισμό αστυνομικών.

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Τα προγράμματα εξυγίανσης στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ θα εξεταστούν σήμερα σε σύσκεψη υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και με την συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Μεταφορών. Χθες πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων.

Πυρκαγιές στο Κυπαρίσι Ευβοίας και στα Κιούρκα.

Σε εξέλιξη ειναι στο Κυπαρίσι Ευβοίας η πυρκαγιά, που μαίνεται απο χθες. Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος επίγειες δυνάμεις και 4 αεροσκάφη. Στις 7 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο 34-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας που έχει κάψει μέχρι στιγμής 800 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η κυβέρνηση προχωρά στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά, χωρίς καμία έκπτωση, στο προγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει εξαγγείλει. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, με αφορμή τις υψηλές προσφορές που υποβλήθηκαν για την Τράπεζα Κρήτης οι οποίες όπως είπε, αποτελούν σημαντικό βήμα στην πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών και επιβεβαιώνουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Απο σήμερα οι θερινές εκπτώσεις.

Ξεκίνησαν απο σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι την 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις. Στα ρούχα οι εκπτώσεις αναμένεται να κυμανθούν απο 30-60%, στα υποδήματα απο 15-25%, στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά 10-15% και στα είδη εποχής απο 20-40%. Το υπουργείο Ανάπτυξης εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και τους καλεί να μην προχωρούν σε βεβιασμένες ενέργειες και αγορές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αργεντινή νίκησε την Αγγλία με 4-3 στα πέναλτι και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Στον πιο συγκλονιστικό αγώνα του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου, η Αργεντινή νίκησε την Αγγλία με 4-3 στα πέναλτι και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση τελείωσαν με ισόπαλο σκορ 2-2. Στην επόμενη φάση η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Επίσης, στους προημιτελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας, προκρίθηκε και η Κροατία αφού στην φάση των ``16`` νίκησε με 1-0 την Ρουμανία. Οι Κροάτες στους ``8`` θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία.

Οριστικό αντίο είπε στον Παναθηναϊκό ο Ντίνο Ράτζα.

Οριστικό αντίο είπε στον Παναθηναϊκό ο Ντίνο Ράτζα. Ο Κροάτης σέντερ απάντησε ορθά-κοφτά ``όχι`` στην πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση συνεργασίας με μειωμένες σε σχέση με πέρσι αποδοχές. Ο Ράτζα αρνήθηκε και - όπως δείχνουν τα πράγματα- αποχαιρετά οριστικά την Ελλάδα χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά που θα συνεχίσει την καριέρα του. Η μοναδική προσφορά που έχει στα χέρια του είναι από την τουρκική Εφές Πίλσεν η οποία προσφέρει ``γή και ύδωρ`` για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Νίκος Μαχλάς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βίτεσε Αρνεμ.

Παρά τις δελεαστικές προτάσεις που είχε από πολλούς μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, ο Νίκος Μαχλάς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βίτεσε Αρνεμ γιά την επόμενη τριετια. Ο διεθνής επιθετικός μας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βίτεσε, Κάρελ Αλμπερτ, στην Κρήτη και ``πείστηκε`` να παραμείνει στις τάξεις του συλλόγου του Αρνεμ και να τον βοηθήσει στην ευρωπαϊκή πορεία του την επόμενη περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,19, γαλλικό φράγκο προς 51,08, λίρα Αγγλίας προς 514,50, ελβετικό φράγκο προς 203,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,34, τη λίρα Κύπρου προς 583,82 και την ECU προς 339,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι μέχρι μέτριοι,ενώ στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 39 βαθμούς, στο Ιόνιο 22 με 36 και στο Αιγαίο 23 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 38 και 24 με 37 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 1 July 1998 - 6:00:18 UTC