Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 13/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με επεισόδια, μεταξύ ΜΑΤ και αδιόριστων καθηγητών, συνεχίζεται και σήμερα, ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.
- Εντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, για τα χθεσινά επεισόδια έξω απο τα εξεταστικά κέντρα.
- Συνέχιση της απεργίας στην Ιονική θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα, o σύλλογος των εργαζομένων της τράπεζας.
- Οι σχέσεις Τουρκίας με την ΕΕ θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ τη Δευτέρα.
- Με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ, συναντάται σήμερα στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός.
- Το Φανάρι επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να στρατευθούν με τη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής.
- Στην Ηπειρο περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
- Φωτιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, στην εταιρία κατασκευής σκαφών αναψυχής ΑΛΦΑ-ΕΛΛΑΣ στο Μενίδι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Νιγηρίας και Ισπανίας αρχίζει σήμερα η τέταρτη ημέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
- Ερευνα της FIFA για παρατυπίες στη διάθεση των εισιτηρίων στο Μουντιάλ.
- Στην ΑΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Πανηλειακού, Βασίλης Λάκης.
- Οριστικά στον Παναθηναικό ο Ντέγιαν Μποντίρογκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με επεισόδια, μεταξύ ΜΑΤ και αδιόριστων καθηγητών, συνεχίζεται και σήμερα, ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Με επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αδιόριστων καθηγητών συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα, ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Το πρωί στο εξεταστικό κέντρο Αλίμου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν ομάδα διαδηλωτών, που προσπάθησε να καταλάβει το χώρο. Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν και στα δύο εξεταστικά κέντρα της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ποσοστό της χθεσινής συμμετοχής των υποψηφίων στο σχετικό διαγωνισμό, το οποίο έφθασε στο 59% Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας εξαπέλυσε επίθεση κατα του ΚΚΕ και των βουλευτών Στρατή Κόρακα και Ορέστη Κολοζώφ, τους οποίους κατηγόρησε οτι πρωτοστάτησαν στα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα.

Εντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, για τα χθεσινά επεισόδια έξω απο τα εξεταστικά κέντρα.

Ωστόσο έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για "εικόνες ζούγκλας", ενω κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι αντέδρασε λανθασμένα και έχει καταστεί εχθρός του πολίτη. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας δεν έχουν προηγουμένο και θυμίζουν άλλες εποχές. Η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε την τρομοκρατία προειδοποιώντας οτι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μεθόδους της ΕΡΕ. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας απέδωσε τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στην εξαθλίωση που τους οδηγεί η κυβέρνηση με την πολιτική της. Τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ, της ΔΟΕ και άλλων ομοσπονδιών.

Συνέχιση της απεργίας στην Ιονική θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα, o σύλλογος των εργαζομένων της τράπεζας.

Τη συνέχιση της απεργίας στην Ιονική, έως ότου βρεθεί νομική φόρμουλα που θα διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων της, θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα, ο σύλλογος των εργαζομένων της τράπεζας.

Οι σχέσεις Τουρκίας με την ΕΕ θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ τη Δευτέρα.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ θα αποτελέσουν ένα απο τα βασικά θέματα, που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής, που αρχίζει τη Δευτέρα στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Στην ελληνική πλευρά ενδέχεται να ασκηθούν πιέσεις για μια βελτιωμένη εκδοχή των συμπερασμάτων της συνόδου του Λουξεμβούργου, αναφορικά με την Τουρκία και την υλοποίηση της χρηματοδοτικής συνεργασίας Αγκυρας-ΕΕ. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει σ'αυτές τις πιέσεις.

Με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ, συναντάται σήμερα στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και το Κυπριακό θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή κατ'ιδίαν συνάντηση που θα έχει στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλέρ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ. Χθές, η εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Ζάκ Σιράκ, δήλωσε οτι στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της εξακολούθησης ή της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας αναφέροντας οτι η ΕΕ δεν μπορεί να εισαγάγει στους κόλπους της τα προβλήματα της διαίρεσης της Κύπρου.

Το Φανάρι επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελληνική Εκκλησία θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει στο Φανάρι με τον Οικουμενικο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που αναχωρεί σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, μετά την ενθρόνισή του.

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να στρατευθούν με τη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής.

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να συστρατευθούν με τη Ν.Δ. απήυθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθές σε εκδήλωση κομματικών στελεχών του στην περιοχή Μαραθιά του νομού Ηλείας. Ο κ. Καραμανλής είπε οτι η πολιτική του κόμματός του είναι ξεκάθαρη και ο,τι έχει να πεί το λέει απο τώρα, χωρίς καμιά εξάρτηση και συμβιβασμό. Παράλληλα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες στη Ν.Δ., λέγοντας οτι εχουμε ξεκινήσει μια πορεία που δεν θα τη σταματήσει κανείς. Ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει σήμερα στα χωριά του νομού. Ο πρόεδρος της Ν.Δ μίλησε χθές στο 4ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξάγεται στην Πάτρα, στο οποίο σήμερα ύστερα απο ψηφοφορία αναμένεται να αναδείξει το νέο πρόεδρό της.

Στην Ηπειρο περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Στην Ηπειρο περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αύριο αναχωρεί για την Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη.

Φωτιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, στην εταιρία κατασκευής σκαφών αναψυχής ΑΛΦΑ-ΕΛΛΑΣ στο Μενίδι.

Φωτιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην εταιρία κατασκευής σκαφών αναψυχής ΑΛΦΑ-ΕΛΛΑΣ, στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας μετά απο ώρες, κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Νιγηρίας και Ισπανίας αρχίζει σήμερα η τέταρτη ημέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Νιγηρίας και Ισπανίας στις 3.30, αρχίζει σήμερα η τέταρτη ημέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Γαλλία. Στους σημερινούς αγώνες ξεχωρίζει και η συνάντηση της Ολλανδίας με το Βέλγιο στις 11 το βράδυ, καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Τα παιχνίδια θα μετοδοθούν απευθείας απο την ΕΤ-1. Στο μεταξύ στις 6.30 το απόγευμα στη Λυών, Νότιο Κορέα και Μεξικό δίνουν την πρώτη τους αναμέτρηση στο πλαίσιο του πέμπτου ομίλου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απο το ΝΕΤ. Εξάλλου χθές η εθνική ομάδα της Γαλλίας, ξεκίνησε με νίκη τους αγώνες του Μουντιάλ, αφού στο πρώτο της παιχνίδι της γιά τον τρίτο όμιλο, νίκησε με 3-0 την αντίστοιχη της Νοτίου Αφρικής. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Δανία κέρδισε τη Σαουδική Αραβία με 1-0, ενώ για τον τέταρτο όμιλο, Παραγουάη και Βουλγαρία έμειναν στο 0-0.

Ερευνα της FIFA για παρατυπίες στη διάθεση των εισιτηρίων στο Μουντιάλ.

Στο μεταξύ η FIFA διέταξε έρευνα σχετικά με παρατυπίες που έγιναν στη διάθεση των εισιτηρίων του μουντιάλ '98 από εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Με την κατηγορία αυτή βαρύνεται η ομοσπονδία του Καμερούν, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της FIFA, και μία ακόμη της Ν. Αμερικής, η οποία σύμφωνα με πληφορίες είναι η ομοσπονδία της Κολομβίας.

Στην ΑΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Πανηλειακού, Βασίλης Λάκης.

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός του Πανηλειακού, Βασίλης Λάκης. Η ΠΑΕ του Πύργου θα εισπράξει από την ''Ενωση'' 330 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ο Λάκης, τον οποίο διεκδικούσαν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, θα πάρει 45 εκατομμύρια δραχμές για κάθε χρόνο συνεργασίας.

Οριστικά στον Παναθηναικό ο Ντέγιαν Μποντίρογκα.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία της με το Σέρβο διεθνή γκαρντ, Ντέγιαν Μποντίρογκα. Η ανακοίνωση αναφέρει πως η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να διευκρινίζει τη χρονική διάρκεια και την οικονομική πλευρά της συμφωνίας. Ακόμη, όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει στις τάξεις του για έναν ακόμη χρόνο, τον Κροάτη ''γίγαντα'', Ντίνο PΡάτζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,87, γαλλικό φράγκο προς 51,57, λίρα Αγγλίας προς 510,24, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,72, τη λίρα Κύπρου προς 585,22 και την ECU προς 341,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα στα δυτικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 17 με 32 βαθμούς και στα νησιά 19 με 29 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί με εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 16 June 1998 - 0:20:04 UTC