Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Ιονική.
- Εμμένει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
- Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι εκπαιδευτικοί.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.
- Επικρίσεις απο Καραμανλή στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά.
- Κατάσχεση περιουσίας Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης.
- Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η επίσημη τελετή έναρξη του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας έγινε xθές μ'ένα εντυπωσιακό πάρτι στους δρόμους του Παρισιού.
- Ο Ντράγκαν Τάρλατς στον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια.
- Με αλλες δύο αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας της τιμωρήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ.
- Ο Σκωτσέζος οδηγός Κόλιν Μακρέι κέρδισε το 45ο ράλι Ακρόπολις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Ιονική.

Μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της Ιονικής. Την ημέρα εκείνη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους θα εκτιμήσει τις εξελίξεις για να αποφασίσει τις νέες μορφές κινητοποιήσεων μέχρι τις 19 Ιουνίου αφήνοντας έτσι για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο λήξης της απεργίας με τη χρησιμοποίηση άλλων μορφών δράσης. Στους εργαζόμενους δόθηκε η πρόταση της Εμπορικής, για τη διασφάλιση της απασχόλησης των σημερινών θέσεων εργασίας στην Ιονική με ειδική μνεία στο διεθνή διαγωνισμό πώλησής της.

Εμμένει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Την αμετακίνητη θέση της κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς αλλαγές το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει εξαγγείλει υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενοςστην Ιονική, είπε οτι δεν είναι αναγκαία τράπεζα για το κράτος - στρατηγείο, στο οποίο προσβλέπει η κυβέρνηση, καθώς κατέχει μόνο το 5% της τραπεζικής αγοράς. Πρέπει να διαθέσουμε τις δυνάμεις μας, πρόσθεσε, στα σπουδαία και σημαντικά που δεν είναι ούτε μια μικρή τράπεζα, ούτε τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών ή ο ιππόδρομος.

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι εκπαιδευτικοί.

Σαρανταοκτάωρη απεργία αύριο και μεθαύριο και συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί, που αντιδρούν στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού πρόσληψής τους. Ωστόσο, στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που θα πραγματοποιηθεί απο την Παρασκευή εως τη Δευτέρα 15 του μηνός, έχουν δηλώσει συμμετοχή 46.400 εκπαιδευτικοί. Χθες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, απλά συζητείται το θέμα, δήλωσε ο υπουργός ΕΘνικής Αμυνας σχετικά με την επανεργοποίηση ή μή του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ, μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε οτι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο - όπως ειπε - επικαλείται η Τουρκία έναντι των παρευξείνιων χωρών και των νότιων συνόρων της. Επίσης, υπογράμμισε την εμμονή της Ελλάδας στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Επικρίσεις απο Καραμανλή στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά.

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα επέκρινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές κινήσεις της "καλής μεταχείρησης" φέρνει την τουρκική κυβέρνηση σε θέση ισχύος απέναντι μας, αλλα και απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις, από τις οποίες επιζητά το ρόλο του σταθεροποιητή και εγγυητή της τάξης στην περιοχή. Ωστόσο, υπογράμμισε την ομοφωνία των ελληνικών κομμάτων περί των εθνικών θεμάτων.

Κατάσχεση περιουσίας Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης.

Την κατάσχεση έντεκα διατηρητέων κτιρίων της Ανω Πόλης, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, που προορίζονταν για μουσεία και άλλες πολιτιστικές χρήσεις, αποφάσισε δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε διαφημιστική εταιρία, στην οποία ο Οργανισμός όφειλε αμοιβή για υπηρεσίες ύψους 202 εκατομμυρίων δραχμών.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο για τον εκλιπόντα ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 23 του μηνός αντίστοιχα. Η κυβέρνηση θα προτείνει τη μετονομασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε πανεπιστήμιο "Ανδρέας Παπανδρέου", ενώ θα καθιερώσει βραβείο με το όνομά του για θέματα οικονομικών επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Επίσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί εκδήλωση για τον Α. Παπανδρέου με θέμα την κοινωνική πολιτική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επίσημη τελετή έναρξη του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας έγινε xθές μ'ένα εντυπωσιακό πάρτι στους δρόμους του Παρισιού.

Εστω και χωρίς αγώνες, όλος ο κόσμος μπορεί να γιορτάζει από χθες την έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ``χάπενινγκ`` της δεκαετίας. Η επίσημη τελετή έναρξη του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας έγινε μ'ένα εντυπωσιακό πάρτι που στήθηκε στους δρόμους του Παρισιού. Την παράσταση έκλεψαν τα τέσερα ομοιώματα γιγάντων που βγήκαν βόλτα στο Παρίσι.

Ο Ντράγκαν Τάρλατς στον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια.

Ο Ντράγκαν Τάρλατς θα είναι μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού για τρία ακόμη χρόνια. Ο 25χρονος άσος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη και συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, αλλά δεν ανακοινώθηκε το οικονομικό μέρος της.

Με αλλες δύο αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας της τιμωρήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ.

Με αλλες δύο αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας της τιμωρήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια που έγιναν στον 5ο τελικό των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ. Ετσι, οι ``πράσινοι`` θα αγωνιστούν ξανά στο ΟΑΚΑ τα Χριστούγεννα αφού τον περασμένο μήνα τους είχε επιβλήθεί ποινή 4 αγωνιστικών.

Ο Σκωτσέζος οδηγός Κόλιν Μακρέι κέρδισε το 45ο ράλι Ακρόπολις.

"Τέρμα τα γκάζια" πάτησε ο Σκωτσέζος οδηγός Κόλιν Μακρέι,στις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές και κέρδισε το 45ο ράλι Ακρόπολις. Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχία του, αφού είχε κερδίσει το 43ο ράλι το 1996. Εξάλλου τη 2η θέση πήρε ο Γάλλος Ντιντιέ Οριόλ και την 3η ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν, ενώ καλύτερος Ελληνας αναδείχθηκε ο Λεωνίδας Κύρκος, που πήρε την 8η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,83, γαλλικό φράγκο προς 51,24, λίρα Αγγλίας προς 498,95, ελβετικό φράγκο προς 206,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,73, τη λίρα Κύπρου προς 584,64 και την ECU προς 338,55 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σ'όλη τη χώρα, ενώ στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 33 και στα νησιά 19 με 30 βαθμούς.Συννεφιά που το απόγευμα θα αυξηθεί και θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 19 με 32 και 19 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 10 June 1998 - 7:00:07 UTC