Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση κατά της απεργίας της ΓΣΕΕ στην Ιονική.
- Ζημιές στα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο.
- Δριμύτατη κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση.
- Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμηνάς στην επιτροπή δεοντολογίας.
- Εκατόμβη θυμάτων απο τροχαία και αυτό το τριήμερο.
- Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου κατά των επικριτών του.
- Για αδιαλλαξία κατηγορεί την Αγκυρα ο Χόλμπρουκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Αρης, ο Εθνικός Αστέρας και ο Πανελευσινιακός οι νέες ομάδες της Α' εθνικής την ερχόμενη περίοδο.
- Ο Ντιτιέ Οριόλ τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο σκέλος του 45' Ράλλυ Ακρόπολις.
- Ο Παναθηναϊκός,απέκτησε τον 32χρονο Κροάτη διεθνή μέσο της Νάπολι, Αλιόσα Ασάνοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση κατά της απεργίας της ΓΣΕΕ στην Ιονική.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζεται σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση της Ιονικής, αυτή τη φορά κατά της απεργίας, που κήρυξε στην τράπεζα η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Πολυζωγόπουλου στα ΝΕΑ δεν θα ανασταλεί η απεργία εαν κριθεί παράνομη. Σήμερα αναμένεται να επιδοθεί στους εργαζόμενους της Ιονικής η γραπτή πρόταση για τη διασφάλιση του κανονισμού εργασίας στην τράπεζα. Το απόγευμα οι υπάλληλοι της Ιονικής πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ζημιές στα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο.

Επιστολή στη Βρετανίδα ομόλογό του αποστέλει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτοντας εκ νέου το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, μετά την αποκάλυψη οτι υπέστησαν σημαντικες ζημιές πριν 60 χρόνια εξαιτίας λανθασμένων τεχνικών συντήρησης από το προσωπικό του βρετανικού μουσείου, όπου βρίσκονται. Το γεγονός παραδέχθηκε το βρετανικό μουσείο και σε ανακοίνωσή του τονίζει οτι όσοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι απολύθηκαν ή τους επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις.

Δριμύτατη κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση.

Για εμπαιγμό και αλαζονικό τρόπο άσκησης της εξουσίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Ο κ. Καραμανλής τονίζει οτι η κυβέρνηση απέτυχε, προβλέπει οτι η Ολυμπιακή θα οδηγηθεί πολύ σύντομα στο κλείσιμο, ενω για την Ιονική επισημαίνει οτι ο τρόπος, που επιχειρείται η αποκρατικοποίησή της ειναι πρόχειρος, ερασιτεχνικός και θα δημιουργήσει μια σειρά απο ερωτηματικά. Επίσης, θεωρεί οτι απο τις δημοτικές εκλογές θα εξαχθούν σαφέστατα πολιτικά μηνύματα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμηνάς στην επιτροπή δεοντολογίας.

Στην επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας έχει κληθεί σήμερα ο βουλευτής, Κώστας Καραμηνάς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που προκάλεσε οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Η επιτροπή θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει στο πειθαρχικό τον βουλευτή, ο οποίος αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του.

Εκατόμβη θυμάτων απο τροχαία και αυτό το τριήμερο.

Εικοσιοκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν σε 306 τροχαία δυστυχήματα στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με την Τροχαία το 75% των δυστυχημάτων συνέβησαν σε επαρχιακούς δρόμους.

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου κατά των επικριτών του.

Σκληρή γλώσσα για τους επικριτές του χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Μιλώντας στο Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας, στον Πειραιά, ο κ. Χριστόδουλους δήλωσε πως δεν επιδιώκει να γίνει ούτε εθνάρχης ούτε πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ας κοιμούνται ήσυχα οι κυβερνώντες. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

Για αδιαλλαξία κατηγορεί την Αγκυρα ο Χόλμπρουκ.

Πλήρη ευθύνη στην Αγκυρα για την κρίση στην Κύπρο και το ναυάγιο των συνομιλιών επιρρίπτει ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Λος Αντζελες Τάιμς". Κατά τον κ. Χόλμπρουκ η απόφαση της ΕΕ να αφήσει την Τουρκία εκτός της διαδικασίας ένταξης οδήγησε την Αγκυρα να σκληρύνει τη στάση της στο Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρης, ο Εθνικός Αστέρας και ο Πανελευσινιακός οι νέες ομάδες της Α' εθνικής την ερχόμενη περίοδο.

Ο Αρης, ο Εθνικός Αστέρας και ο Πανελευσινιακός θα βρίσκονται τη νέα περίοδο στην Α` Εθνική κατηγορία. Οι τρεις αυτές ομάδες πήραν τις πρώτες θέσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής, από την οποία υποβιβάστηκαν η Δόξα Δράμας, ο Λεβαδειακός, ο Παναργειακός και η Καστοριά.

Ο Ντιτιέ Οριόλ τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο σκέλος του 45' Ράλλυ Ακρόπολις.

O Ντιντιέ Οριόλ τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο σκέλος του 45ου ράλι Ακρόπολις. Ο Γάλλος οδηγός με Τογιότα Κορόλα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Κόλιν ΜακΡέι μετά την 10η ειδική διαδρομή και να τερματίσει πρώτος στους Δελφούς.Δεύτερος ήταν ο Βρετανός Κόλιν ΜακΡέι (Σουμπαρού Ιμπρέθα), ενώ ακολούθησαν ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν (Φόρντ Εσκορτ) και ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ (Τογιότα Κορόλα).Καλύτερος Ελληνας, ο Λεωνίδας Κύρκος (Φορντ Εσκορτ) που κατέχει την ένατη θέση.

Ο Παναθηναϊκός,απέκτησε τον 32χρονο Κροάτη διεθνή μέσο της Νάπολι, Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Στην απόκτηση μουντιαλικού ποδοσφαιριστή προχώρησε ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 32χρονο Κροάτη διεθνή μέσο της Νάπολι, Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου με τους ``πράσινους`` έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε ολόκληρη τη χώρα και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί,ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία σταηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς. Αρχικά αίθριο καιρό, αλλά με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 33 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 17 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 9 June 1998 - 6:00:11 UTC