Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ρέιβ Πάρτυ στην Εύβοια.
- Τροχαία με 25 νεκρούς.
- Εμπρησμός Μερσεντές στο Π.Φάληρο.
- Προσφυγή Ιονικής κατά ΓΣΕΕ.
- Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ για μνήμη Α.Παπανδρέου.
- Επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ, για Καραμηνά.
- Βενιζέλος για Μάρμαρα Παρθενώνα.
- Στην Κωνσταντινούπολη ο Πάγκαλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Διεξάγεται από το πρωί,το δεύτερο σκέλος του 45-ου Ράλλυ Ακρόπολης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ρέιβ Πάρτυ στην Εύβοια.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι 37 νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες να συμμετέχουν σε ρέιβ πάρτυ, που γινόταν σε περιοχή της Στενής Ευβοίας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τα τέσσερα άτομα, που οργάνωσαν το πάρτυ αυτό, στο οποίο μετείχαν περίπου 300 νέοι, μαθητές, σπουδαστές και στρατιώτες. Στην έφοδο των αστυνομικών βρέθηκαν κοκαϊνη, ηρωϊνη, χάπια "έκστασις" και LSD.

Τροχαία με 25 νεκρούς.

Εκτακτα μέτρα θα λάβει η τροχαία από το μεσημέρι και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Βαρύς όμως ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, καθώς από την Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 303 τραυματίστηκαν σε 231 δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

Εμπρησμός Μερσεντές στο Π.Φάληρο.

Ενα αυτοκίνητο, μάρκας "Μερσεντές" με αμερικανικές πινακίδες, έγινε στόχος εμπρηστών τα μεσάνυχτα στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες, χρησιμοποίησαν στουπί και βενζίνη ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο του 48χρονου επιχειρηματία, Νίκου Μπαρδή.

Προσφυγή Ιονικής κατά ΓΣΕΕ.

Συζητείται αύριο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η νέα προσφυγή της διοίκησης της Ιονικής Τράπεζας κατά της ΓΣΕΕ, με την οποία ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων, που καλύπτεται από την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας. Αύριο, οι εργαζόμενοι στην τράπεζα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ για μνήμη Α.Παπανδρέου.

Με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ, στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, θα ασχοληθεί αύριο το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπυργού Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προτάσεων είναι να δοθεί το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στο ανεγειρόμενο νοσοκομείο Χαϊδαρίου.

Επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ, για Καραμηνά.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραπέμψει ή όχι στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος, το βουλευτή Κώστα Καραμηνά, ο οποίος εμπλέκεται στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο Παγκράτι, όπου έχασε τη ζωή της μια 25χρονη. Ο κ.Καραμηνάς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του.

Βενιζέλος για Μάρμαρα Παρθενώνα.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την προβληματική συντήρηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο. Δήλωσε ότι καταρρίπτεται για μια ακόμα φορά το αβάσιμο και προκλητικό επιχείρημα της βρετανικής πλευράς με το οποίο τα γλυπτά του Παρθενώνα, προστατεύονται και προβάλλονται καλύτερα στο Λονδίνο, απ`ότι στην Αθήνα, στη φυσική τους θέση.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Πάγκαλος.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Διαβαλκανικής υπουργικής Συνόδου, που αρχίζουν σήμερα. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ.Πάγκαλος, ενδέχεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του. Επίσης σήμερα, ο κ.Πάγκαλος θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεξάγεται από το πρωί,το δεύτερο σκέλος του 45-ου Ράλλυ Ακρόπολης.

Διεξάγεται από το πρωί,το δεύτερο σκέλος του 45-ου Ράλλυ Ακρόπολης. Μέχρι στιγμής στους αγώνες προηγείται ο Ρίτσαρντ Μπερνς με Μιτσουμπίσι και ακολουθεί ο Κόλιν ΜακΡέι με Σουμπαρού Ιμπρέζα. Από ελληνικής πλευράς ο Λεωνίδας Κύρκος είναι δέκατος με Φόρντ Εσκορντ, ενώ εγκατέλειψαν οι Αρης Βωβός και ο Ιαβέρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια της Ηπειρωτικής Ελλάδος όπου το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 34 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέτριους ανέμους και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 20 με 33 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 8 June 1998 - 6:00:07 UTC