Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θρίλερ σε πτήση της ΟΑ.
- Τροχαία-13 νεκροί.
- Ρέππας για Σύμφωνο Μαδρίτης.
- Κρήτη-ανακρίνεται Τούρκος.
- Επεσε στη λίμνη Καστοριάς.
- Προσφυγή Ιονικής κατά ΓΣΕΕ.
- Κόντρα Καραμανλή-Ρέππα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Με τη συμμετοχή 103 αυτοκινήτων,ξεκίνησε το πρωί από την Ακρόπολη, το 45ο Ράλλυ Ακρόπολις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θρίλερ σε πτήση της ΟΑ.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Λονδίνου, οι τρεις επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος αεροσκάφους Ολυμπιακής, το οποίο εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Μόντρεαλ και έπεσε χθες το απόγευμα σε μεγάλα κενά αέρος, πάνω από τη βρετανική πόλη. Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές και συνέχισε κανονικά την πορεία του για τον Καναδά με τους περίπου 300 επιβάτες.

Τροχαία-13 νεκροί.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο κατά την έξοδο των εκδρομέων και αυτό το εορταστικό τριήμερο. Από την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 175 τραυματίστηκαν σε 131 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα. Χθες, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε σφοδρή σύγκρουση τριών ΙΧ αυτοκινήτων, στη Γέφυρα του Στρυμώνα.

Ρέππας για Σύμφωνο Μαδρίτης.

Δεν λείπουν τα κείμενα και οι νομικές δεσμεύσεις, και αυτό το οποίο λείπει είναι η βούληση της Τουρκίας να τα εφαρμόσει στην πράξη. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Αγκυρας οι οποίοι ζήτησαν "νομική κάλυψη του Συμφώνου της Μαδρίτης". Μη νομίζει η Τουρκία, πρόσθεσε ο κ.Ρέππας, ότι μπορεί να καλύψει αυτό το κενό με ανατολίτικα τερτίπια, από τα οποία άλλωστε, είμαστε τόσο πολύ μαθημένοι και εξοικειωμένοι.

Κρήτη-ανακρίνεται Τούρκος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμο πιθανόν σχέσεων του 50χρονου Τούρκου, ο οποίος συνελήφθη στο Ηράκλειο με τουρκικές παρακρατικές οργανώσειςμε εμπρησμούς ελληνικών δασών. Ο Τούρκος θα οδηγηθεί την Τρίτη στο αυτόφωρο ενώ μέχρι τότε οι αρχές θα διερευνήσουν πλήρως κάθε δραστηριότητά του.

Επεσε στη λίμνη Καστοριάς.

Ερευνες διεξάγονται από το πρωί στη λίμνη της Καστοριάς για τον εντοπισμό του Αντώνη Ζεκίρη, ο οποίος έπεσε χθες βράδυ, στα νερά της λίμνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αγνοούμενος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και έπεσε στη λίμνη από ένα πλοιάριο το οποίο έκανε ξεναγήσεις.

Προσφυγή Ιονικής κατά ΓΣΕΕ.

Την Τρίτη αναμένεται να εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η προσφυγή, που κατέθεσε κατά της ΓΣΕΕ, η διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας με αφορμή την απόφαση της Συνομοσπονδίας να καλύψει την απεργία των εργαζομένων έως την ερχόμενη Τετάρτη. Η διοίκηση της τράπεζας ζητεί να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Κόντρα Καραμανλή-Ρέππα.

Ανοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων ενόψει των δημοτικών εκλογών έκανε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, στο Δομοκό και τη Μακρακώμη. Επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της και την χαρακτήρισε ως κατώτερη των περιστάσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι ο κ.Καραμανλής είναι πολιτικός μόνο των λόγων, χωρίς ευθύνη και μέτρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μετά απο έξοχη εμφάνιση, η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνωστού και ως Μπρούνο Τζάουλι, αφού στους αγώνες της Α' κατηγορίας που έγιναν στη Βουδαπέστη, κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση με 120,5 βαθμούς. Αντίθετα η ομάδα των γυναικών δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, αφού στους ίδιους αγώνες κατετάγη δεύτερη με 102,5 βαθμούς.

Με τη συμμετοχή 103 αυτοκινήτων,ξεκίνησε το πρωί από την Ακρόπολη, το 45ο Ράλλυ Ακρόπολις.

Εκατόν τρία αυτοκίνητα, απο τα οποία τα 32 θα έχουν ξένα πληρώματα και 71 ελληνικά, θα συμμετάσχουν, τελικά, στο 45ο Ράλλυ Ακρόπολις, που ξεκινά σήμερα το πρωί από την Ακρόπολη. Το 45ο Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει 5 νέες ειδικές διαδρομές, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί οι 4 από αυτές βρίσκονται αρκετά κοντά στην Αθήνα και έτσι οι φίλαθλοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες σποραδικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 33 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 17 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 7 June 1998 - 7:00:07 UTC