Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επεισόδια το πρωί στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής.
- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Συναντήσεις Ολμπράϊτ με Πάγκαλο και Τζεμ.
- Σε εξέλιξη το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.
- Δριμύτατη επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση.
- Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας.
- Τριήμερη περιοδεία της υπουργού Ανάπτυξης στη Μαγνησία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εξι χρυσά και εξι ασημένια μετάλλια συγκέντρωσε η ελληνική ομάδα άρσεως βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων.
- Ο Ντέμης Νικολαίδης συμφώνησε να μεταγραφεί στην Αντερλεχτ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
- Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Λεωνίδα Βόκολου στον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επεισόδια το πρωί στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής.

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής στον Πειραιά, όταν απο πλευράς διοίκησης επιχειρήθηκε να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα. Χθες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας. Η κυβέρνηση επανέλαβε τη βούλησή της να χρησιμοποιηθεί "κάθε νόμιμο μέσο" για την επαναλειτουργία της τράπεζας. Επίσης, η Τράπεζα Πίστεως εξέφρασε ενδιαφέρον, προκειμένου να αγοράσει το 51% των μετοχών της Ιονικής. Η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει απεργία για σήμερα στις Τράπεζες Μακεδονίας - Θράκης και Πειραιώς.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στα καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας των τελευταίων ημερών αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο θα εξεταστούν τα νομοσχέδια για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δήλωσή του συνέστησε με έμμεσο τρόπο σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι λιγότερο αμετροεπείς, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 12 βουλευτές του κόμματος σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος.

Συναντήσεις Ολμπράϊτ με Πάγκαλο και Τζεμ.

Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό θα ειναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατ' ιδίαν με τους ομολόγους της, της Ελλάδας, κ. Πάγκαλο και της Τουρκίας, κ. Τζεμ, στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, στο Λουξεμβούργο. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις διαφορές της με την Ελλάδα και να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού αν θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ.

Σε εξέλιξη το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε τεχνολογικό άλμα προχωρούν οι ναυπηγικές βιομηχανίες στην Ελλάδα με την απόφαση του υπουργείου Αμυνας να κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία τα νέα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Το ΚΥΣΕΑ εντός του Ιουνίου αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αγορά φρεγατών, τορπιλακάτων, κορβετών, κανονιοφόρων κ.α. Αυτή την περίοδο ναυπηγούνται τρία αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού.

Δριμύτατη επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση.

Σκληρή επίθεση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε απο το νομό Μαγνησίας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Σημίτη ακολουθεί λάθος οικονομική πολιτική. Ακόμη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο μόνος που δεν έδωσε μάχη για τα συμφεροντα της Ελλάδας. Σήμερα ο κ. Καραμανλής επισκέπτεται τη Λάρισα, αύριο το νομό Καρδίτσας και την Κυριακή τον νομό Τρικάλων.

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία, επισκέπτονται σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ολοκληρώνοντας την επίσημη επισκεψή τους στη χώρα μας. Τπ βασιλικό ζεύγος, που βρίσκεται απο χθες στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε στεφάνι, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της πόλης, επισκέφθηκε το βυζαντινό μουσείο και παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Τριήμερη περιοδεία της υπουργού Ανάπτυξης στη Μαγνησία.

Περιοδεία πραγματοποιεί απο σήμερα στο νόμο Μαγνησίας η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου. Το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία της Μακρυνίτσας. Η υπουργός Ανάπτυξης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το Νομάρχη, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του νομού, ενώ θα επισκεφθεί και βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξι χρυσά και εξι ασημένια μετάλλια συγκέντρωσε η ελληνική ομάδα άρσεως βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξι χρυσά και ισάριθμα ασημένια μετάλλια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας Αρσεως Βαρών στην πρώτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων,που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο της Σταυρούπολης, στην Θεσσαλονίκη.Τα χρυσά μετάλλια πήραν ο Λεωνίδας Σαμπάνης στα 62κ με 130 κιλά στο αρασέ, 160 στο ζετέ και 200 στο σύνολο και ο Βαλέριος Λεωνίδης στα 69 κιλά με 142.5κ στο αρασέ, 185 στο ζετέ και 322.5 στο σύνολο. Τα ασημένια μετάλλια πήραν ο Γιώργος Τζελίλης στα 69 κιλά με 140κ στο αρασέ, 172.5 στο ζετέ και 312.5 στο σύνολο και ο Αντώνης Σηφογιαννάκης στα 56 κιλά με 97.5κ στο αρασέ, 130κ στο ζετέ και 227.5 στο σύνολο.

Ο Ντέμης Νικολαίδης συμφώνησε να μεταγραφεί στην Αντερλεχτ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Ντέμης Νικολαίδης επέστρεψε αργά το βράδυ στην χώρα μας, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συζήτησε με παράγοντες της Αντερλεχτ και συμφώνησε να μεταγραφεί στην βελγική ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έναντι 270 εκατομμυρίων δραχμών για κάθε χρόνο συνεργασίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΑΕΚ θα εισπράξει 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του νέου τεχνικού της ``Ενωσης``, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η απάντηση του Γιοακίμ Λεβ, ενώ αρχίζει να ``παίζει`` εντονότερα το όνομα του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Λεωνίδα Βόκολου στον Παναθηναϊκό.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Λεωνίδα Βόκολου στον Παναθηναϊκό.Ο 27χρονος αμυντικός του Πανιωνίου υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``πράσινους`` έναντι 90 εκατομμυρίων δραχμών. Στο μεταξύ, ο ΓΧ Γεωργιάδης αποχαιρέτησε τους μέχρι τώρα συμπαίκτες του και εντός των ημερών θα αναχωρήσει γιά το Νιούκαστλ προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του στους ``ανθρακωρύχους``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,09, γαλλικό φράγκο προς 51,91, λίρα Αγγλίας προς 504,45, ελβετικό φράγκο προς 210,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,66, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 224,34, τη λίρα Κύπρου προς 591,23 και την ECU προς 343,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 28 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς.Νεφώσεις με πιθανή βροχή,θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 28 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 26 βαθμούς.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 29 May 1998 - 7:00:07 UTC