Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 24/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σαρανταοκτάωρη απεργία την περιόδο που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αποφάσισαν χθες οι καθηγητές.
- Δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν το πρωί απο το Μηχανογραφικό Τμήμα της Ιονικής Τράπεζας στον Πειραιά, απεργούς εργαζόμενους.
- Με δύο ψηφοδέλτια κατέρχεται η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ του κυβερνώντος κομματος στις εκλογές του ΕΚΑ.
- Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕ.
- Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, στην Κεντρική Μακεδονία.
- Ψηφίζουν σήμερα οι εισαγγελείς και οι δικαστές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ένωσής τους.
- Φθάνει αύριο στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναικός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται απόψε στο ΟΑΚΑ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στη μπάσκετ.
- Στους "4" του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος προκρίθηκε χθές η εθνική μας ομάδα ελπίδων στο ποδόσφαιρο.
- Αξιόλογες οι επιδόσεις των αθλητών μας στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια", που έγινε χθές στην Καλαμάτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σαρανταοκτάωρη απεργία την περιόδο που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αποφάσισαν χθες οι καθηγητές.

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 11 και 12 Ιουνίου αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η ολομέλεια των πρόεδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών. Η απεργία αυτή δεν θα επηρεάσει τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου. Παράλληλα οι καθηγητές αποφάσισαν να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη. Ομως, απέρριψαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ, η οποία είχε προτείνει να γίνει και 48ωρη απεργία στη 1 και 2 Ιουνίου, οπότε άρχιζαν οι εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα υπάρξει θέμα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν το πρωί απο το Μηχανογραφικό Τμήμα της Ιονικής Τράπεζας στον Πειραιά, απεργούς εργαζόμενους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν το πρωί στο Μηχανογραφικό Τμήμα της Ιονικής Τράπεζας στον Πειραιά, και απομάκρυναν τους απεργούς που το είχαν καταλάβει εδώ και αρκετές ημέρες, με αποτελεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Ιονικής είχε δηλώσει ότι αν λήξει η κατάληψη του Μηχανογραφικού κέντρου, είναι σαν να λήγει η απεργία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την αστυνομία συνελήφθησαν δύο εργαζόμενοι. Αύριο, θα εκδικαστεί στο πρωτοδικείο της Αθήνας, η προσφυγή της διοίκησης της τράπεζας με την οποία ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ, έχει εξαγγείλει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Η ΟΤΟΕ προκειμένου να καλύψει νομικά τους εργαζομενους της Ιονικής, έχει κηρύξει από αύριο τριήμερη απεργία στην τράπεζα. Παράλληλα, από αύριο θα επαναληφθεί το απεργιακό πρόγραμμα της ΟΤΟΕ, με 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Εργασίας και στη Γενική Τράπεζα.

Με δύο ψηφοδέλτια κατέρχεται η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ του κυβερνώντος κομματος στις εκλογές του ΕΚΑ.

Με δύο ψηφοδέλτια κατέρχεται η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ του κυβερνώντος κομματος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το νέο ψηφοδέλτιο εμφανίζεται με την επωνυμία Παναθηναϊκή Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση και οι συνδικαλιστές αυτοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Χθες, σημειώθηκε ένταση μεταξύ συνδικαλιστικών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την ομιλία του στη συνδιάσκεψη της ΠΑΣΚΕ δημοσίων υπαλλήλων.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕ.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, απόπειρα σωματικών βλαβών και παρακώλυση συγκοινωνιών άσκησε ο εισαγγελέας κατά των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οδό Πατησίων. Επίσης στον εισαγγελέα αναμένεται να προσαχθούν και δύο φοιτήτριες, οι οποίες συνελήφθησαν επ`αυτοφώρω να κλέβουν ρούχα από κατάστημα, που είχε προηγουμένως πυρποληθεί.

Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, στην Κεντρική Μακεδονία.

Τελευταία ημέρα σήμερα, της τετραήμερης περιοδείας του προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, στην Κεντρική Μακεδονία. Ο κ.Καραμανλής ο οποίος βρίσκεται στην Εδεσσα, θα συναντηθεί το πρωί με το Δήμαρχο, το Νομάρχη και το Μητροπολίτη, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους δήμους Αριδαίας και Σκύδρας, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στα Γιαννιτσά.

Ψηφίζουν σήμερα οι εισαγγελείς και οι δικαστές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ένωσής τους.

Ψηφίζουν σήμερα οι εισαγγελείς και οι δικαστές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ένωσής τους. Επίσης στις κάλπες προσέρχονται περίπου 14.000 πολιτικοί μηχανικοί της χώρας, για την εκλογή νέου προεδρείου του κλάδου τους.

Φθάνει αύριο στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του.

Φθάνει αύριο στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του. Το βασιλικό ζεύγος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ενω την Τρίτη θα τελέσει στο Τατόι τρισάγιο για τον πρώην βασιλιά Παύλο και τη σύζυγό του Φρειδερίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναικός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται απόψε στο ΟΑΚΑ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στη μπάσκετ.

Στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, διεξάγεται απόψε το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι για την ανάδειξη του πρωταθλητή στη μπάσκετ. Ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θα αρχίσει στις 6.30 και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Το παιχνίδι αναμένεται να παρακολουθήσουν και περισσότεροι από 4.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη.

Στους "4" του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος προκρίθηκε χθές η εθνική μας ομάδα ελπίδων στο ποδόσφαιρο.

Στους "4" του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος προκρίθηκε χθές η εθνική μας ομάδα ελπίδων στο ποδόσφαιρο, μετά απο μεγάλη νίκη που πέτυχε στο Βουκουρέστι επί της Γερμανίας με 1-0. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Καραγκούνης στο 57ο λεπτό, ενώ η ελληνική ομάδα έχασε ακόμα τρεις ευκαιρίες για να διπλασιάσει το σκορ.

Αξιόλογες οι επιδόσεις των αθλητών μας στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια", που έγινε χθές στην Καλαμάτα.

Αξιόλογες επιδόσεις σημείωσαν οι αθλητές μας στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια", που έγινε χθές στην Καλαμάτα. Τις καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400 μέτρα εμπόδια, ο Κώστας Γκατσιούδης στον ακοντισμό, η Κατερίνα Θάνου στα 100 μέτρα και η Νίκη Ξάνθου στο μήκος. Απο πλευράς των ξένων αθλητών ξεχώρισε η επίδοση της Βουλγάρας Βενελίνα Βένεβα στο ύψος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,50, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 501,14, ελβετικό φράγκο προς 209,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,32, τη λίρα Κύπρου προς 593,06 και την ECU προς 343,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αρχικά σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και στα νησιά 15 με 25 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές, που αργότερα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στα δυτικά. Τα φαινόμενα μέχρι το τέλος τη ημέρας θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία στην Αθήνα από 15 μέχρι 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 24 May 1998 - 13:40:57 UTC