Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εληξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
- Δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο Κοσμόπουλος.
- Τραγικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς ναυτικούς στο λιμάνι της Πάτρας.
- Επίθεση εναντίον της ΕΕ εξαπέλυσε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος.
- Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
- Στόχος εμπρηστών έγινε διπλωματικό αυτοκίνητο στο Κολωνάκι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εληξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Με οκτώ ψήφους κατά και τέσσερις αποχές ψηφίσθηκε η εισήγηση του προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται μία πολιτική τομών και διαρρυθμίσεων, ο ΓΓ του κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε τον κίνδυνο "τριτοκοσμοποίησης", ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε οτι η ΟΝΕ είναι μονόδρομος. Κατά την διάρκεια των εργασιών, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ, από απεργούς της Ιονικής και των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο Κοσμόπουλος.

Δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος σχετικά με την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, την οποία χθες δήλωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κοσμόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για ρεσιτάλ υποκρισίας και μηχανοραφιών και παράλληλα, εξήγγειλε την παραίτησή του από το αξίωμα του δημάρχου. Οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Τραγικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς ναυτικούς στο λιμάνι της Πάτρας.

Από ασφυξία, λόγω αναθυμιάσεων, έχασαν τη ζωή τους τρεις ναυτικοί κατά την διάρκεια εργασιών σε πλωτό γερανό, που εκτελεί έργα εκβάνθυνσης και καθαρισμού του λιμανιού της περιοχής Τσουκαλέϊκων της Πάτρας. Νεκροί είναι ο μηχανικός του ρυμουλκού "Βασίλειος", Ιωάννης Καστελοριζιός, 37 ετών από τον Πειραιά και οι ναύτες Χρήστος Δριμώνης 55 ετών, από τον Πειραιά και Δημήτριος Βαρσάμος 40 ετών από την Σάμο. Με ψυχικό κλονισμό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πάτρας ο 24χρονος ναύτης, Διονύσης Οικονομόπουλος.

Επίθεση εναντίον της ΕΕ εξαπέλυσε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος.

Προκλητικός εμφανίστηκε έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ντεμιρέλ, ο οποίος κατηγόρησε "πολλές χώρες της ΕΕ, ότι προσπαθούν να διαιρέσουν την Τουρκία, επαναφέροντας τη συνθήκη των Σεβρών του 1920, που προέβλεπε τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους και την απόδοση στην Ελλάδα των τουρκικών παραλιών στο Αιγαίο.Σχετικά με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, η Πολιτική Ανοιξη τόνισε με ανακοίνωσή της οτι το αρχιπέλαγος δεν παζαρεύεται, δεν εκχωρείται και δεν χαρίζεται.

Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), μετά τη διαβεβαίωση, όπως δήλωσαν, που έλαβαν απο τον υπουργό Υγείας, ότι απο μεθαύριο, Δευτέρα, θα αρχίσει η καταβολή των δεδουλευμένων που καθυστερούσαν απο την αρχή του χρόνου.

Στόχος εμπρηστών έγινε διπλωματικό αυτοκίνητο στο Κολωνάκι.

Στόχος εμπρηστών έγινε διπλωματικό αυτοκίνητο, που ανήκει στην αντιπροσωπεία της ΕΟΚ και ήταν σταθμευμένο στην οδό Δεινοκράτους 40 στο Κολωνάκι. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, όπως διαπιστώθηκε, από την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από δύο γκαζάκια και ένα τετράλιτρο δοχείο βενζίνης. Την ευθύνη για τον εμπρησμό ανέλαβε με τηλεφωνημά της σε ραδιοσταθμό η τρομοκρατική οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στον πρώτο της αγώνα για το παγκόσμιο λιγκ έχασε στο Φορλί από την αντίστοιχη της Ιταλίας με 3-0 σετ. Τα σετ: 15- 7, 15-9, 15-10. Αύριο η εθνική μας θα δώσει στη Φεράρα το δεύτερο αγώνα της με την Ιταλία. Η εθνική μας είχε πολύ καλή απόδοση και κατάφερε να δυσκολέψει το ισχυρό ιταλικό συγκρότημα, το οποίο πάντως έπαιξε με πολλούς νεαρούς παίκτες.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι και επίσημα πλέον σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηράκλειο ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου και θ' αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιουλίου. Ο Αλεξανδρής που στο φετινό πρωτάθλημα βρισκόταν στον πάγκο του Ηρακλή, αντικαθιστά τον Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε την παραίτησή του ``για προσωπικούς λόγους``.

Διπλή ελληνική επιτυχία είχαμε στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα αγοριών και κοριτσιών που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα και οι δύο ομάδες μας αγοριών και κοριτσιών που μας εκπροσωπούσαν, κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια της διοργάνωσης. Στα αγόρια το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας νίκησε 3-0 σετ στον τελικό την γαλλική ομάδα και στα κορίτσια το 2ο Λύκειο Ευόσμου επικράτησε με 3-0 σετ της γερμανικής, ενώ το 2ο Λύκειο Ηλιούπολης πήρε την 6η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,71, γαλλικό φράγκο προς 52,38, λίρα Αγγλίας προς 509,77, ελβετικό φράγκο προς 211,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,11, τη λίρα Κύπρου προς 593,57 και την ECU προς 346,06 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται για αύριο σε Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει διαστήματα βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανές βροχές αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 20 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 24 βαθμούς και στο Αιγαίο από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός άνεμοι βόρειοι μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές άνεμοι βόρειοι μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 16 May 1998 - 19:00:10 UTC