Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Ευρώ.
- Απειλούν με απεργίες οι καθηγητές την περίοδο των εξετάσεων.
- Οι "Εμπρηστές Συνείδησης" πίσω απο την έκρηξη στο γραφείο του, Δ.Ρέππα.
- Γιαννόπουλος - Βενιζέλος για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας.
- Δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για το Κυπριακό.
- Το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΣΕ.
- Κάλυψη δαπανών ασθενών του Εϊτζ απο ασφαλιστικά ταμεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επι του Παναθηναϊκού με 65-56 στο μπάσκετ.
- Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Ευρώ.

Διαδοχικές συναντήσεις έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους θα ενημερώσει για την πορεία σύγκλισης της χώρας προς την ΟΝΕ και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Χθες ο κ. Σημίτης ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω αύριο δίνει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο. Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε σε διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.

Απειλούν με απεργίες οι καθηγητές την περίοδο των εξετάσεων.

Με απεργίες την περίοδο των εξετάσεων απειλούν οι καθηγητές. Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενω αύριο συζητούνται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές αδιόριστων καθηγητών, με τις οποίες ζητούν να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου, που προβλέπει την κατάργηση της επετηρίδας. Ομως, όπως έγινε γνωστό, ο εισηγητής σύμβουλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κρίνει ότι είναι συνταγματικός ο νόμος και προτείνει την απόρριψη της προσφυγής.

Οι "Εμπρηστές Συνείδησης" πίσω απο την έκρηξη στο γραφείο του, Δ.Ρέππα.

Η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης" με τηλεφώνημα αγνώστου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη μηχανισμού αποτελούμενου από έξι γκαζάκια, χθες βράδυ, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Τύπου, Δημήτρη Ρέππα, στο Κολωνάκι. Απο την έκρηξη και τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενω δύο συνεργάτες του κ. Ρέππα, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο γραφείο διέφυγαν απο την εξωτερική σκάλα υπηρεσίας. Τη βομβιστική επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Γιαννόπουλος - Βενιζέλος για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας.

Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, καθώς και η αλλαγή της ορκωμοσίας των βουλευτών δεν περιλαμβάνεται στις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος, δήλωσε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε ωστόσο ότι στο διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας θα φθάσουμε σιγά - σιγά, μέσω διαλόγου και χωρίς διασάλευση των καλών σχέσεων. Κατά του διαχωρισμού των σχέσεων εκκλησίας - κράτους τάχθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για το Κυπριακό.

Να αφήσουν μερικές απο τις διαφορές τους και να προβούν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις, όπως ειπε χαρακτηριστικά, κάλεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη κυπριακή κυβέρνηση και τους Τουρκοκυπρίους. Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε οτι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας οτι έφθασε πλέον η ώρα να τερματισθεί αυτή η σύγκρουση.

Το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΣΕ.

Σημαντική μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ απο 12.000 που είναι σήμερα σε 9.500, περιορισμό των δρομολογίων στις ελλειμματικές γραμμές Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στο βαθμολόγιο και στις μεταθέσεις, θα προβλέπει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΣΕ.

Κάλυψη δαπανών ασθενών του Εϊτζ απο ασφαλιστικά ταμεία.

Σημαντικά έχει μειωθεί η θνησιμότητα των ασθενών με Εϊτζ και η συχνότητα των ευκαιριακών λοιμώξεών τους, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Θεόδωρος Κοτσώνης. Ο κ. Κοτσώνης ανακοίνωσε οτι τα ασφαλιστικά ταμεία θα βαρύνονται στο εξής με τις δαπάνες για τη νοσηλεία, τις εξετάσεις και τα αντιρετροϊκά φάρμακα των ασθενών με Εϊτζ, που είναι ασφαλισμένοι. Το κόστος για τους άπορους και τους ανασφάλιστους ασθενείς, θα συνεχίσει να το καλύπτει το υπουργείο Υγείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επι του Παναθηναϊκού με 65-56 στο μπάσκετ.

H ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό με 65-56 στον δεύτερο ημιτελικό αγώνα για τα πλέι οφ της Α1 εθνικής που έγινε στο ΟΑΚΑ ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1 το σκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ετσι, η πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα στην Ευρωλίγκα της επομένης περιόδου, θα κριθεί στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα, που θα γίνει την Πέμπτη (21.15) στο ίδιο γήπεδο.

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Σε συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα εφημερίδων για τους Λάκη, Πουρσαϊτίδη και Ατζα, ενώ αντίθετα για τους ξένους είπε ότι έχει δει αρκετούς παίκτες, αλλά δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή κάτι συγκεκριμένο, αφού συνεχίζεται η αναζήτηση για τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ο κ Μπάγεβιτς αναχωρεί σήμερα για το Βελιγράδι, όπου θα παρακολουθήσει τον τελικό του γιουγκοσλαβικού κυπέλλου, ανάμεσα στην Ομπιλιτς και την Παρτιζάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,01 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,06, γαλλικό φράγκο προς 52,50, λίρα Αγγλίας προς 518,92, ελβετικό φράγκο προς 210,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,19, τη λίρα Κύπρου προς 599,66 και την ECU προς 347,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός με νεφώσεις τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 12 με 26 βαθμούς και στα νησιά 15 με 24 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 6 May 1998 - 7:00:11 UTC