Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 03/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.
- Φωτιά από αγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στον Αγιο Πολύκαρπο της Ικαρίας.
- Ενας Ελληνας ορειβάτης σκοτώθηκε την Παρασκευή πέφτοντας σε γκρεμό βάθους 1.500 μέτρων, στα Ιμαλάια.
- Ολοκληρώθηκαν στη Λευκωσία, οι διαδοχικές συναντήσεις του Ρίτσαρντ Χόλμπουρκ, με Κληρίδη και Ντεκτάς.
- Αποφασισμένος να έρθε σε ρήξη με το αμαρτωλό κατεστημένο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.
- Περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό για πρόσληψη τους στο Δημόσιο.
- Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Τρείς εταιρίες δικάζονται αύριο στον Πειραιά, με την κατηγορία λαθραίας εισαγωγής επικίνδυνων χημικών ουσιών.
- Ενας 59χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την αδελφή του στο κέντρο της Αθήνας.
- Εμπρησμός σε αυτοκίνητο της ουγγρικής Πρεσβείας.
- Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο για πέντε ώρες η Αθήνα.
- Πέθανε στο Παρίσι ο συγγραφέας Αρης Φακίνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αποτελέσματα Α' εθνικής στο Ποδόσφαιρο.
- Αγώνες Β' εθνικής στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ, αλλά και για την πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ.Σημίτης, τόνισε οτι δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα, ενω διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές. Πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατύπωσαν επιφυλάξεις για την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση το 2001. Στο μεταξύ Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν τελικά οτι Πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για τα 4 πρώτα χρόνια, θα είναι ο Ολλανδός τραπεζίτης Βιμ Ντουϊζεμπεργκ, ενω το 2002 θα αντικατασταθεί από το διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας.

Φωτιά από αγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στον Αγιο Πολύκαρπο της Ικαρίας.

Φωτιά από αγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε στον Αγιο Πολύκαρπο της Ικαρίας. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενω σύμφωνα με τις αρχές του νησιού δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Ενας Ελληνας ορειβάτης σκοτώθηκε την Παρασκευή πέφτοντας σε γκρεμό βάθους 1.500 μέτρων, στα Ιμαλάια.

Ενας Ελληνας ορειβάτης σκοτώθηκε την Παρασκευή πέφτοντας σε γκρεμό βάθους 1.500 μέτρων, στα Ιμαλάια, ενώ προσπαθούσε να αναρριχηθεί σε κορυφή, ύψους 8.167 μέτρων. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Νίκο Παπανδρέου, 44 ετών, από την Αθήνα, πατέρα δύο παιδιών. Η εξαμελής ελληνική ορειβατική ομάδα στην οποία μετείχε και το θύμα εγκατέλειψε την προσπάθειά της, ανακοίνωσαν οι αρχές του Νεπάλ.

Ολοκληρώθηκαν στη Λευκωσία, οι διαδοχικές συναντήσεις του Ρίτσαρντ Χόλμπουρκ, με Κληρίδη και Ντεκτάς.

Ολοκληρώθηκαν στη Λευκωσία οι διαδοχικές συναντήσεις του Αμερικανού απεσταλμένου για το Κυπριακό Ρίτσαρντ Χόλμπουρκ με Κληρίδη και Ντεκτάς. Ο κ.Χόλμπρουκ θα δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου στο Λήδρα Πάλας.. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει αγεφύρωτο παρά τις μαραθώνειες διαβουλεύσεις που είχε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Το μεγαλύτερο μέρος των διαβουλεύσεων αφορούσε το λεκτικό της πρόσκλησης που θα απευθύνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς τις δύο πλευρές για νέο γύρο συνομιλιών.

Αποφασισμένος να έρθε σε ρήξη με το αμαρτωλό κατεστημένο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

Αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με το αμαρτωλό κατεστημένο, δήλωσε το πρωί από το Βόλο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος. Ο προκαθήμενος της ελληνικής Εκκλησίας, ο οποίος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, τόνισε ότι η Εκκλησία πρέπει επιτέλους να γυρίσει σελίδα και ν'αντιμετωπίσει με αισιοδοξία την πορεία προς τον 21ο αιώνα.

Περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό για πρόσληψη τους στο Δημόσιο.

Περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει συμμετοχή για το διαγωνισμό στο Δημόσιο με βάση το νέο σύστημα, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος. Ο κ. Ανθόπουλος πρόσθεσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα τόσο για ενδεχόμενη απεργία των καθηγητών - επιτηρητών κατά τις ημέρες των εξετάσεων, όσο και για την περιφρούρηση των χώρων όπου θα διεξαχθούν.

Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας το οποίο αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του προέδρου της εταιρίας και των εκπροσώπων των πιλότων. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, μέλη του δεν ενέκριναν αυτή τη συμφωνία υποστηρίζοντας πως με την εφαρμογή της καταστρατηγείται ο πρόσφατος νόμος για εξυγίανση της εταιρίας.

Τρείς εταιρίες δικάζονται αύριο στον Πειραιά, με την κατηγορία λαθραίας εισαγωγής επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Στο πρώτο τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά εκδικάζεται αύριο η υπόθεση λαθρεμπορίας χλωροφθορανθράκων, ουσιών που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της ΓΚΡΙΝΠΙΣ. Κατηγορούμενοι είναι οι εκπρόσωποι τριών εταιριών που είχαν εισαγάγει παράνομα την περίοδο 1994-95 εκατοντάδες τόνους επικίνδυνα φορτία από χώρες του εξωτερικού κατά παράβαση της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

Ενας 59χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την αδελφή του στο κέντρο της Αθήνας.

Υπέκυψε τελικά στα τραύματα της η 70χρονη Γεωργία Σπυροπούλου την οποία πυροβόλησε στο κέντρο της Αθήνας ο 59χρονος αδελφός της Ευστάθιος. Ο δράστης συνελήφθη απο την αστυνομία και απέδωσε την πράξη του σε οικογενειακούς λόγους.

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο της ουγγρικής Πρεσβείας

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε διπλωματικό αυτοκίνητο της ουγγρικής Πρεσβείας που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Κεχαγιά και Βαλαωρίτου στη Φιλοθέη. Το αυτοκίνητο υπέστη σημαντικές ζημιές και όπως διαπιστώθηκε οι άγνωστοι είχαν ρίξει σ'αυτό βενζίνη και του έβαλαν φωτιά πετώντας του αναμμένο στουπί.

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο για πέντε ώρες η Αθήνα.

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο για πέντε ώρες η Αθήνα, από τις 4 μέχρι τις 9 το βράδυ. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Πέθανε στο Παρίσι ο συγγραφέας Αρης Φακίνος.

Πέθανε στο Παρίσι από πνευμονικό οίδημα, σε ηλικία 63 ετών, ο συγγραφέας Αρης Φακίνος, ο οποίος ζούσε μόνιμα στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Αρης Φακίνος, ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς Ελληνες συγγραφείς στο εξωτερικό με διεθνή καταξίωση. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου θα γίνει η κηδεία του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτελέσματα Α' εθνικής στο Ποδόσφαιρο.

Σε αγώνες για την 31η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Καλαμάτα-Ιωνικός 2-0, ΑΕΚ-ΑΘηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 1-0, ΟΦΗ-ΕΘνικός 3-0, Πανηλειακός-Καβάλα 0-2, Ξάνθη- Βέροια 4-0, ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 4-1, Προοδευτική-Απόλλων 1-0. Ετσι τώρα στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός που έχει έναν αγώνα λιγότερο με 79 βαθμούς, έναντι 76 του Παναθηναϊκού, 67 της ΑΕΚ, 64 του ΠΑΟΚ και 58 του Ιωνικού.

Αγώνες Β' εθνικής στο ποδόσφαιρο.

Σε αγώνες της 29η ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β' εθνικής, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 2-0 Καστοριά-Αρης 1-1 Δόξα Βύρωνα-Τρίκαλα 2-1 Πανελευσινιακός-Λάρισα 1-1 Εδεσσαϊκός-Παναργειακός 3-1 Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας 0-2 Καρδίτσα-Δόξα Δράμας 5-0 Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 5-1 Καλαμαριά-Λύκοι (4/5) Ετσι τώρα στη βαθμολογία πρηγείται ο Αρης με 61 βαθμούς και ακολουθούν:Πανελευσινιακός 57, Εθνικός Αστέρας 55, Πανσερραϊκός 53, Νίκη Βόλου 48 και Παναιτωλικός 47.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,67, γαλλικό φράγκο προς 53,28, λίρα Αγγλίας προς 535,67, ελβετικό φράγκο προς 214,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,32, τη λίρα Κύπρου προς 610,72 και την ECU προς 353,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές, προβλέπονται για αύριο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενω καταιγίδες πιθανόν να πέσουν στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αρχικά λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο βόρειο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 23, στα δυτικά 15 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα 16 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται για αύριο λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με παροδική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στην Αττική πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 25 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 14 με 22 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 3 May 1998 - 23:34:11 UTC