Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση διοίκησης ΟΑ με εργαζόμενους.
- Αύριο εκλέγεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος.
- Στην ολομέλεια της Βουλής η Αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Αναγνώριση Ντενκτάς εισηγήθηκαν οι ΗΠΑ.
- Συζήτηση αύριο στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.
- Ειδική συνεδρίαση της Βουλής για Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Κρίσιμες συνεδριάσεις για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρία μετάλια κατέκτησε η ελληνική ομάδα γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού στους πρώτους αγώνες για τη Β' φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.
- Ο Νίκος Μαχλάς σημείωσε και άλλο γκολ και έφθασε τα 33 συνολικά στο ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση διοίκησης ΟΑ με εργαζόμενους.

Κρίσιμη συνάντηση, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, έχουν σήμερα με τη διοίκηση οι ιπτάμενοι χειριστές, καθώς και οι συνοδοί - φροντιστές. Οι ιπτάμενοι χειριστές έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας απο την Τετάρτη, ενω η διοίκηση της Ολυμπιακής έχει προειδοποιήσει οτι εαν δεν ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των πτήσεων θα προχωρήσει σε συρρίκνωση των δρομολογίων.

Αύριο εκλέγεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος.

Το νέο Αρχιεπίσκοπο εκλέγουν αύριο οι 77 αρχιερείς της Ελληνικής Εκκλησίας. Επικρατέστεροι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο φέρονται οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Δημητριάδος Χριστόδουλος, Θηβών Ιερώνυμος και Ιωαννίνων Θεόκλητος. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9 το πρωί μέσα στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών παρουσία και του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη. Στις δυο πρώτες ψηφοφορίες για την εκλογή Αρχιεπισκόπου ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει το 50% συν 1 ενω στην τρίτη ψηφοφορία αρκεί η σχετική πλειοψηφία.

Στην ολομέλεια της Βουλής η Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μεθαύριο Τετάρτη αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα πραγματοποιηθούν τρείς συνεδριάσεις για συζήτηση επι της αρχής και πέντε συνεδριάσεις για την συζήτηση των άρθρων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε οτι ειναι μακριά από τις ανάγκες της πολιτικής ζωής η αναθεώρηση του Συντάγματος, που προωθείται. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι σκοπεύουν στην υποταγή του Συντάγματός μας στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου.

Αναγνώριση Ντενκτάς εισηγήθηκαν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ εισηγήθηκαν στην κυπριακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Ραούφ Ντενκτάς ως αρχηγό και πρόεδρο της εν δυνάμει ομόσπονδης περιφέρειας του βορρά της Κύπρου, όπως αποκάλεσαν τις κατεχόμενες περιοχές. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή" ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, η πρόταση απορρίφθηκε, ενώ κατέστη σαφές οτι ο Ντενκτάς θα λάβει έναν τέτοιο τίτλο μόνον όταν υπογράψει τελική λύση. Στην Κύπρο αναμένεται αυτή την εβδομάδα ο προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Συζήτηση αύριο στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα διεξαχθεί αύριο στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική, ύστερα απο αίτημα του ΣΥΝ.

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής για Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα αναφερθούν στο έργο, αλλά και στην προσωπικότητα του μεγάλου Ελληνα πολιτικού, που με την 60χρονη παρουσία του σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Κρίσιμες συνεδριάσεις για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

Το Σάββατο 2 του μηνός πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που θεωρείται κρίσιμη για την πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ. Σήμερα και αύριο συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της έγκρισης του χρηματοοικονομικού μηχανισμού για την Τουρκία, με την οποία ως γνωστό διαφωνεί η ελληνική πλευρά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία μετάλια κατέκτησε η ελληνική ομάδα γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ημέρα ορόσημο η χθεσινή για την γυμναστική, καθώς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, η χώρα μας κατέκτησε γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Μελλισανίδης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους.Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δήμος Ταμπάκος στους κρίκους.

Νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού στους πρώτους αγώνες για τη Β' φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Εύκολες νίκες σημείωσαν χθες ΑΕΚ και Ολυμπιακός στους πρώτους αγώνες τους για τη Β' φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 91-58 του Απόλλωνα Πάτρας και η ΑΕΚ 85-58 του Πανιωνίου. Ετσι οι δύο "μεγάλοι" πήραν προβάδισμα από τους "μικρούς" στις πρώτες μεταξύ τους αναμετρήσεις και είναι φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν την Τρίτη, στην Πάτρα και τη Νέα Σμύρνη.

Ο Νίκος Μαχλάς σημείωσε και άλλο γκολ και έφθασε τα 33 συνολικά στο ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Μαχλάς σημείωσε και άλλο γκολ και έφθασε τα 33 συνολικά στο ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού η ομάδα του η Βίτεσε Αρνεμ νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι τον Αγιαξ με 2-0. Ο Ελληνας άσος, που μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα θα χάσει την πρώτη θέση στον πίνακα των Ευρωπαίων σκόρερ, σημείωσε το γκολ στο 26ο λεπτό του παιχνιδιού και αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την εστία του πρωταθλητή Αγιαξ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 318,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 93, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 529,78, ελβετικό φράγκο προς 213,29, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, λίρα Κύπρου προς 605,06 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 20 βαθμούς στα δυτικά 6 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 10 με 24 βαθμούς. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί στην Αττική και ασθενείς στη Θεσσαλονίκη.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 22 και στη Θεσσαλονίκη 10 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 27 April 1998 - 6:00:13 UTC